Bu Şehirden Bir Şey Olmaz !

Bu Şehirden Bir Şey Olmaz !
Dün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile , Dulkadiroğlu ve Şehrin geneli ile alakalı basın toplantısı yaptı.
Kahramanmaraş 5-10 yılda ayağa kalkar diye düşüncem vardı.. bugün aynı düşünceye sahip değilim bu şehir 50 yılda yağa kalkmaz boşa zaman harcıyoruz !
Kahramanmaraş Milletvekilleri , STK Başkanları , Belediye Başkanları ve şehrin ağabeyim diyenler bir araya gelip , yeniden şehir de hasar tespit yaptıramadığı sürece bu şehri yıkar biteriz bizden de bir halt olmaz !.. bu şehir ayağa kalkmaz, kaçıp gidenler kurtuluyor , diye düşünüyorum..
Yönetmelik, Mevzuat, Kanun deyip durduk.. Yönetmelik Kur'an-ı Kerim ayetleri mi ? değişmeyecek mi ? bu mantıkla Kahramanmaraş'ın ruhuna Fatiha okuyarak zaman varken kaçıp gidin derim.. biz bir birimize sevmiyoruz, dedi kodu yapıp duruyoruz.. o şunu dedi, bu şunu söyledi.. başka bir şey yok icraat yok , böyle bir şehir ayağa kalkar mı ?
Birinci sorun : 6 Şubat sabahı depremle uyandık şunu gördük, apartman altında fırın, lokanta, pastane, yanıcı madde bulunan yerler günlerce yandı bir çok insanımız yanarak yok oldu cenazesi bile bulanamadı.. ama bundan ders almamışız ki bina altına iş yeri yaptırmaya devam edeceğiz.. böyle şehir planı olur mu ?
6 Şubat üzerinden 8 ay bile geçmeden bunu unuttuğumuzu görüyorum.. bir daha yıkılıp yanmamız gerekiyor.. bunun habercisidir..
Oysa : Yancı , parlayıcı, madde satan iş yerleri, lokanta, pastane, fırın gibi iş yerlerinin üzerinde ev olmaması gerekiyor..
zebin artı 3 kat veya 4 kat yada en fazla beş kata takılıp kaldık.. Allah göz açıklığı versin, Mersin, Gaziantep, Ankara ,İzmir, İstanbul daki binaları gören yok, kata takılıyoruz, yüksek kat yerine depreme dayanıklı bina demiyoruz.. 100 kat yap önemli değil önemli olan depreme dayanıklı yap.. diyemiyoruz yazık.. boş işlerle uğraşıyoruz..
17 Aralık intikamı ile Kahramanmaraş'a gelenler , sağlam binalara orta hasar, ağır hasar vererek gittiler.. bunu cezasını bugün Kahramanmaraş halkı çakıyor ama buna sahip çıkan yok..
Yapı Ruhsatı İzinlerinin Önü Açıldı : söz böyle ama bu defa da Kahramanmaraş halkı deprem borsasının kucağına oturtuldu.. halkımız soyuyorlar buna ne diyeceksiniz ?
Yerinde dönüşümde olmaz, kentsel dönüşümde olmaz, yıkılan binaların yerine yenisi de yapılmaz, TOKİ yaptığı konutlar ücretsiz verilirse belki yok bugünkü maliyetlerle verilirse alacak bir Allah'ın kulu bulunamaz,
Dulkadiroğlu’nda Yerinde Dönüşüme asla olmaz , olamaz, bunlar söylemden öteye gitmez ben inanmıyorum, nasıl yapacaklarını izah etsinler ! hangi para ile yerinde dönüşüm !, kimin cebinde para var bunu bana söylerimsiniz..?
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi