Yüzde 50+1 Tartışması Yanlış !..

Yüzde 50+1 Tartışması Yanlış !..
Azınlık hükümetleri, koalisyonlara, bir yılda bir kaç hükümet gören Türkiye yeni düze çıkarken, eski günlere dönmek çok yanlış olarak buluyorum..
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , durup dururken, bu “Yüzde 50+1’i eleştirenleri ortaya dökmesini doğru bulmuyorum..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın ağzından çıkmasa da yakın çevresinde, birden çok kez dile getirilen 50+1 barajının aşağıya çekilmesi tartışmalarına sessiz kalmadı. Bahçeli yakın çevresine seslenerek Erdoğan’a da dolaylı yoldan cevap vererek, tartışmaları “abes” olarak niteledi:
Devlet Bahçeli : “Milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Yüzde 50+1’i eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir. Yüzde 50+1 oy sistemini eleştirenleri makul görmemiz mümkün değildir. Bu konuda verilecek taviz, sistemin işleyişini sakatlar.
Bende Sayın Devlet Bahçeli gibi düşünüyorum, 50+1 devam edilmesi gerekir..
Bahçeli :" Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek yüzde 50+1’in gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini iddia ediyor. Bu tuhaf sözlerin benzerini Türkiye’nin istikrarsızlığa gömülmesini isteyen çevreler de ileri sürüyor. Sayın Çiçek sizin kafanız dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim niyetini öğrenelim. Türkiye’nin kaostan işgalden kıl payı kurtulduğunu ne çabuk hafıza kayıtlarından çıkardınız. Kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz? FETÖ’cü Fehmi Koru da aynı şeyleri söylüyor. Çiçek’in beyanatı bize göre kuşku vericidir. Bu tartışma gereksizdir.” diyor.
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çevresinde : FETÖ sesi olan kişiler 50+1 den vaz geçelim, Referandum yapalım demeye başlamaları Türkiye deki huzuru bozmak için orta atılan söylemledir..
Milletvekilliği barajı yüzde 10 , Cumhurbaşkanlığı ise yüzde 50+1 de devam edilmelidir..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi