Yunus Balığı ve Köpek !

Yunus Balığı ve Köpek !

Sosyal Medya da izledim: Bir yolcu gemisinden bir köpek denize düşüyor.

Bunu gören Yunus Balığı , köpeği sırtına bindiriyor, dalgaların arasından yüzerek sahile getiriyor, sonra vedalaşma anı başlıyor gözlerim doldu..

Yahu biz bir Balık , bir köpek kadar niye olamıyoruz ?

Bir birimizin yardımına niye koşamıyoruz..?

Kocaman dünya bize dar mı geliyor, savaş kan, göz yaşı ve kefensiz toprağa düşenler..

Siyaset yaparken niye doğruları söylemiyoruz ?

Ukrayna dan Buğday alıyoruz !, doğru aldığımızın fazlasını mamul olarak yurt dışına ihracat yapıyoruz ki bu yıl 30 Milyar dolar ihracatımız gıda dan bunu niye söylemiyoruz ?

İhracat 255 milyar 809 milyon dolar, ithalat ise 361 milyar 847 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı 106 milyar 38 milyon oldu 2022 yılına göre Açığımız 5 Milyar dolar kadar azaldı bu iyi bir gelişme ama: Rakamların şu olması gerekir.. 370 Milyar Dolar İhracat yaptığımız gün mesele çözümü kavuşacaktır.. bunu niye söylemiyoruz..?

9 Şehit haberi ile yüreğimiz yandı: Bir de bunun üzerine Çadır Muhabbeti başladı.. burada niye doğruları söylemiyoruz ?

Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya en büyük yıkımlara sebep oldu.. Devletimiz 48 günde Hatay Defneye 400 yataklı hastane, 60 günde İskenderun'da 400 yataklı hastane yaptı bunu söylemiyoruz..

Gaziantep İslahiye ve Nurdağ ilçelerinde ilk köy evleri yapıldı.. kalıcı konutlar yapıldı teslim edildi vatandaş içinde oturuyor bunları söylemiyoruz.. Şehit ailesi çadırda oturuyor muhabbeti yapıyoruz..

Sadece Kahramanlaşmakta bugün 24 bin aile Konteyner kentlerde oturuyor..

Polis, öğretmen, Asker ve Kamu görevlileri ev olmadığı için konteyner kentlerde oturuyorlar.. Bunlar deprem zede değil , bu sene taiyini buraya çıkan ve cefakarca Kahramanmaraş gelen 1280 öğretmen var bunların evi de konteyner kent bunları niye söylemiyoruz da Şehit ailesine taktık..

Öğretmen, Polis, Asker , Kamu görevlileri buraya gelirken, Çadır veya Konteyner de kalacağını bilerek geldi.. Deprem zedelenir yarasına merhem olmak için geldi bunlara niye teşekkür etmiyorsunuz ?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “ Şehit ailesinin çadırda kaldığını, Mehmet Özhaseki ve Vali Mükerrem Ünlüer açıklamalarına değiniyor , bir birine ters düşen iki açıklama doğrudur.. Ancak Kahramanmaraş gerçeği bu değil, Sayın CHP genel başkanı Özgür Özel , Kahramanmaraş’taki TOKİ kalıcı deprem konutlarını gözleri ile görmesi için Kahramanmaraş davet ediyorum..

Kamu görevlilerin birinin çocuğu şehit olsa : o zaman ne diyecektik ?

Gelin birlik olalım, Denize Düşen Köpek ve Yunus Balığını kendimize örnek alalım..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi