Vatandaşa Kulak Tıkamayın !

Vatandaşa Kulak Tıkamayın !
Müdür beyin yeni kürkü, yeni çıktı bu türkü, bakana aykırı soru sormayın !.. Basın kapalıyız !..
Toplantılarda basın kapalı : Ak Parti İl ve İlçe yönetimleri, Milletvekilleri , belediye başkanları vatandaşa kulak tıkamaya başladı ki , bunun da ağır bir faturası olur.. bunu ödemeye hazır mısınız ?
Hoppala nereden çıktı bu derseniz acı ama söyleyip : Ticaret Bakanımız Prof.Dr. Ömer Bolat dün Kahramanmaraş'a geldi.. Televizyonlarda canlı yayında izlemişinizdir.. biz olay yerinde izledik.. Kahramanmaraşlının seslenişini dinledim.. yorumun ne diyorlar ?, tarihler değişsede zihniyetin değişmediğini görüyorum:
Bizde Kahramanmaraş Ticaret Borsası da ki salonda en geriden dinledim ve oradaki vatandaşlara kulak verdim.." İsyanı Sukut içinde gözleri çakmak çakmak ," olduğunu gördüm. Abdürrahim Karakoç, Aşık Mahsuni Şerefi ve şiirleri gözümün önünden geçti.
Bu toplantı için : TİM yönetimine teşekkür ediyorum, Temmuz ayı değerlendirme toplantısını ve ihracat rakamlarını Kahramanmaraş'ta açıkladıkları için.. şehrimizin güzel bir tanıtımı oldu.. Haber Kanallarında Maraş diye bir yer varımış dendi.. güze güzel demek teşekkür etmek bizim şiarımızdandır..
Sayın Bakanımız Prof.Dr. Ömer Bolat 'a teşekkür ediyorum.. bir çok televizyon kanalında Kahramanmaraş'ın sesini duyurduğu için.. toplantı güzel ancak : Kahramanmaraşlının duymak istediği mesaj bu toplantıda yok yok yok.., Tabi toplantının konusu da Maraş Değildi Türkiye olunca böyle mesaj beklemek yanlış olur..
Buraya kadar her şey güzel: Ancak 6 Şubat'tan bu yana gelen bakan sayısını bilemiyoruz.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile kaç defa geldi gitti hatırlamıyorum.. özellikle depremin ilk bir ayında bakanlar Kahramanmaraş'ta yattı buradan işi yönettiler..
Valilerimiz burada yattı Kahramanmaraşlı ile bire bir ilgilendiler.. birlikte ağlayıp birlikte gülmeye çalıştılar..
Hepsine teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık , haklarını bizlere helal etmelerini rica ediyorum.. Tabi 85 Milyon Yardıma koştu , Dünya yardıma koştu hepsine teşekkürler ediyorum..
Dünde yazdım: Kahramanmaraşlı Bakanlarımızdan , somut tek kelime cevap bekliyor ! :"Emir veriyorum yapın ! " işte biz bu bakanları arıyoruz.. bir kaç saatliğine değil burada kalmalarını istiyoruz..
Maraşlı bakan peşinde koşmaktan bıktı : " Bakanımız hava alanında karşılama, Konteyner kent ziyareti, Çarşı ziyareti, Valilik , Belediye, Ak Parti ziyareti , basın kapalı toplantı, Dondurma tatlı, baklava börek, kebap şahane , ya ya ya ,bakanımız çok yaşa alkışlar bakanımız için güle güle " bakanım , artık biz bunu istemiyoruz..
Maraşlı : esnafın sorununa mehlem olacak emir veren bakan istiyor..
Maraşlı : Sanayicinin sorunu çözecek bakan istiyor..
Maraşlı : Kalıcı konut sayısı artırılarak yenilerine başlanmasına emir verecek bakan istiyor..
Maraşlı : Maraş'ta yatıp vatandaşı , gazeteci, esnafı, Sanayici bire bir dinleyecek günlerce burada kalacak bakan istiyor..
Maraşlı şunu demeye başladı: Sorun yok, Bakanımız çok yaşa diyor , esnafın vatandaşın sorunlarına kulak tıkıyorsanız bunun bedeli 30 Mart 2024 de ödersiniz ama sonuç ağır olur ve ağır bedel öderseniz diyor..
Çıkıp sorunları açık açık konuşalım: konuşmaktan ne zarar göreceksiniz, çöpü halının altına süpürerek ev temizlenmez !
usta ozanımız Aşık Mahsuni Şerif yıllar önce söylemiş:

Bende Bir İnsan Oğluyum
Bırak Beni Konuşayım
Bir Başım Bir Beynim Vardır
Bırak Beni Konuşayım

Beni Öldürüp Ağlama
Böyle Bulanıp Çağlama
Yazık Kolumu Bağlama
Bırak Beni Konuşayım

Senin Dilin Benim Dilim
Yakışmaz İnsana Zulüm
İnsanım Hayvan Değilim
Bırak Beni Konuşayım

Ya Sen Niçin Düşünürsün
Düşündükçe Boşanırsın
Halk Demeye Üşenirsin
Bırak Beni Konuşayım

Düşünen Cahil Olamaz
Cahil Kendini Bilemez
Can Gider Fikir Ölmez
Bırak Beni Konuşayım

Mahzuni Halk İçin Ölsün
Ben Giderim Dostlar Kalsın
Koltuk Saray Sizin Olsun
Bırak Beni Konuşayım
Bunun üzerine daha söylenecek bir tek söz var mı ?
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi