Uygun Olmayan Adamlar !

Uygun Olmayan Adamlar !
Uygun olmayan sözde mühendislerin verdiği raporla sağlam binaların yıkıldığı Kahramanmaraş'ta : Orta Hasarlı Binalar Sorunu dağ gibi dururken , uygun olmayan adamların verdiği sözde deprem fay hattı ile yıkılacak olan Onikişubat ilçemiz için vay vay , oy oy diyorum..
2024 de belediye başkanlığı ve meclis üyeliği, seçimleri var, geçmiş yıllarda yüzlerce müracaat olurdu.. bugün Meclis üyesi yapacak aday adayı yok, belediye başkanı adayı gösterilecek aday adayı yok, bunun sebebi de uygun olmayan adamların verdiği : Orta hasarlı, Ağır hasarlı, Deprem Fay hattı var, uygun olmayan alan raporları.. yıkılan koca bir şehir ve gelecek başkan ve meclis üyelerinin bir değil üç enkaz devir olacak olması !
Memur olup da Kahramanmaraş'ta görev yapan uygun olmayan Memurlar, tayin çıkarmak için : "Benim oturduğum ev ağır hasarlı " diyerek Çevre ve Şehircilik müdürlüğüne AFAD dilekçe verdi.. sonra tayinin alıp başka şehre giderken, geride bugün düzeltemediğimiz dağ gibi sorun bıraktı.. Raporu veren de , Memur da uygun olmayan kiracıda, Devlet evimizin yenisini yapacak diye ağır hasarlı dilekçesi veren ev sahibi de şehri yaktı yıktı gitti.
Toplantı ve Eylemlerine : ORTA HASARLI BİNALAR PLATFORMU ve UYGUN OLMAYAN ALANLAR PLATFORMU : Valiliğin 10 gün süre ile Kahramanmaraş'ta gösteri ve toplantı yapılmasını yasaklaması üzerine toplantıya ara vermişlerdi..
Sanıyorum önümüzdeki hafta yeniden başlayacak.. Burada garip olan durum ise : Ak Parti Milletvekilleri , Belediye Başkanları, Daire Müdürleri çıkıp , sizin derdiniz nedir demiyorlar..
5700 orta hasarlı bina sakinleri, 9535 mahkemelik bina sakinleri diyor ki : Hey devletim, şu bizim binalarımızı gelin bir defa daha bakın, ağır hasarlı ise sizden önce biz yıkalım, orta hasarlı güçlendirme yapılması gerekiyorsa : Şuraya güçlendirme yapın diye projesini verin yaptıralım, eğer hasarsız olup: Uygun olmayan adamların raporu ile bu hale geldi ise binamızı hasarsıza çevirin sizden biz bunu istiyoruz ," diyor..
Evi iş yeri yıkılan Kahramanmaraşlı : Devletim biz senden para istemiyoruz, önümüzü açın ruhsatımızı verin biz kendi yaramızı sararız bizim paramız var ! 10 ay bitmek üzere daha Kahramanmaraş 'ta bir tane yapılan ve ruhsat alan bina yok, böyle giderse 50 yılda ayağa kalkamayız,! diyorlar.. ama duyanı getir..
Kahramanmaraş Hal Çevresindeki toptancılar çadırlarda : Ticaret yapmaya çalışıyor bunlara proje ve ruhsat verilse bugüne kadar kırk defa yapar dükkanlarına taşınırlardı.. ama Çadır Toptancı sitesi birilerinin hoşuna gidiyor, çünkü uygun olmayan insanlar bu şehri yönetiyor..!
Belediyeler, Devlet yetkilileri : Uygun olmayan adamların verdiği rapora inanıyor , halkına inanmıyor, yazık çok yazık, vah Maraşlım vah sizi yakan Uygun olmayan adamlar ! Uygun olmayan adamlar doğru siz yanlışsınız ! bunu diyorlar, karar sizin..
İyi Pazarlar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi