Süre Kısa Oldu !

Süre Kısa Oldu !
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olağan Meclis Toplantısı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı..
Ancak : Mevlit kandili vardı.. Akşam yemek saati idi.. Süre çok kısa olunca , asıl konuşması gerekenler konuşamadı.. !
Oysa Mimarların, Mühendislerin, İnşaat Müteahhitlerini, Sanayicilerin o kadar çok sıkıntısı vardı ki konuşması gereken bunlardı..
Kahramanmaraş'ta iki ayrı kuruluşun Meclis üyeleri, ilk defa bir arada toplantı yaptığı gibi: Siyasi Partilerin il başkanları, milletvekilleri hepsi bir araya gelmişti.
KMTSO Meclis üyeleri, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Meclis üyeleri, Belediye başkanları, Milletvekilleri, Siyasi Partilerin il ve ilçe başkanları, yüreği yanık İnşaat Mühendisleri, İnşaat Müteahhitleri , Maraş için elini taşın altına koyanlar orada idi ama onlara konuşma sırası gelmedi.
Toplantının mantığı ve düzenlemesi harika idi.. " ancak toplantıya limon sıkan, pişmiş aşa su katanlar olmasa ! , insanların moralini bozmasalar güzeldi.." neyse Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin: " Cevap vermeyeceğim , ismini bile anmayacağım, çünkü değmez, Kahramanmaraşlı sorunlarına çözüm beklerken, birileri şov yapıyor diye : Bizim de şov yapmamız , bizlere yakışmaz, Bizim sevdamız Kahramanmaraş, " diyerek konuyu kapattı..
Aslında söylenecek çok söz var ama : Değmez, ! Prof.Dr. Mehmet Şahin vekilimin söylediği gibi değmez, şova gerek yok..
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ev sahibi olarak konuştu.. Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, " Markalarımıza sahip çıkalım, Şirketlerimize sahip çıkalım, iki zibidi sosyal medya da yazıyor diye öyle demeyelim, Markalarımıza Dondurmamıza sahip çıkalım, Dondurma Markalarımıza sahip çıkalım.. " dedi.
KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, 1.5 saatlik sunum hazır ama Mevlit Kandili bir sonraki toplantıda bu konuşmamı yapacağım diyerek sadece TUSAŞ tesislerine değindi.. Milletvekilleri Zuhal Karakoç, Mevlüt Kurt, Ömer Oruç Bilal Debgici , Mehmet Şahin konuşma yaparken, Tuba Köksal ise Mübarek Mevlit Kandili süre kısa benim adıma sayın bakanımız Vahit Kirişçi bey konuşsun diyerek herkesin kandilini kutladı.. söz hakkını bakanımıza verdi.
Bakanımız Vahit Kirişçi : Deprem sürecinden bu yana yaklaşık 7 aylık zaman içinde neler yaptığını çok kısa özetledi.. ve soru cevaba yer kalmadı..
İki kişi inşaat işlerinin ne zaman başlayacağını sorması ile toplantı kapatıldı. belki adı Meclis toplantısı olmaya bilir ama bu toplantının haftada bir yapılmasından yanayım..
Buradan KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu ve Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz , Kahramanmaraş Borsa Başkanı Mustafa Narlı KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu ve başkanlarıma sesleniyorum: önemli düğün, cenaze, Ankara ve İstanbul da toplantı olmayan bir günde bu toplantıları her hafta yapmamız gerek.. tabi toplantıyı sulandıracak kişileri de çağırmamak gerek..
KMTSO Toplantıları bugüne kadar : Siyaset üstü oldu.. tüm partilerin genel başkanları milletvekilleri, bakanlar ile toplantı yapıldı ama siyaset değil sanayicinin meselesi konuşuldu.. Siyaset üstü toplantıya devam diyorum.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi salonunda harika bir tablo vardı.. özlem çektiğimiz bir tablo idi.. ancak süre kısa olunca konuşması gerekenler konuşmadı.. zaman kalmadı konuşamadı.. Bunun bir hafta sonra yeniden yapalım sevgili başkanlarım..
Bu toplantıda : ilimizin valisi , ilçe Kaymakamlarımızda olsun ki orkestranın akorttu tam olsun, anında çözüm bulalım konuları çözelim kış geliyor.. geç kalıyoruz.. Konteynerlerde, çadırda kalanları düşünelim, bu toplantıyı hafta da bir yapalım..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi