Sağlam Binaları Yıkıyorlar !

Sağlam Binaları Yıkıyorlar !
Allah Akıl Fikir Versin, Sağlam binaları yıkıyorlar.. ki buna Doğukent dahil oldu.. dinamitle bile zor yıkıyorlar.. işin garip tarafı vatandaş malına da sahip çıkmıyor..
Sosyal Medya da veya haber kanallarında : "Bu binalara ruhsattı kim verdi ? bu kadar yüksek kat olur mu ?" yaygarası üzerine Kahramanmaraş'ta bina kıyımı başladı..
Belediyelerde mantık: Yüksek katlı binalar yıkılsın orta veya ağır hasarlı olsun kurtulalım mantığı yürürken, Kahramanmaraş 50 yıl geriye götürdüğünün kimse farkında bile değil.. Yıkalım , yıkılam her yeri yıkalım..
Şehri terk edip gidenler : asla geri dönmeyi düşünmezken, yıkım kararı alınan 10 binlerce evle Kahramanmaraş köy olmaya doğru gidiyor..
Bugün söylüyorum : Kahramanmaraş 50 yılda ayağa kalkamaz ben bunu iddia ediyorum.. Bu mantık böyle devam eder giderse burası büyük şehirlikten de çıkar yakın da köy olur, kasaba olur, ilçe olur.. Bu şehrin sahibi yok, ağabeyi yok, sahipsiz bir şehir.. talihsiz bir şehir , bahtı kara bir şehir !
Hangi bina az hasarlı
Hangi Bina Orta Hasarlı ?
Hangi Bina Ağır hasarlı ?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki beye soruyorum: bunlara bir önce cevap vermesi gerekir ! ölçü nedir ? elde bir yönetmelik var mı ? az hasarlı veya ağır hasarlının ölçüsü nedir ? eline bir çekiç alan öğrencinin kanattı mı ?
Ben söyleyim Kahramanmaraş'ta : Kolon ve Kirişleri olmayan demir direkle ayakta zor duran bina az hasarlı ! şehir merkezinde göre bilirsiniz.. görün, sosyal medya da resimleri geziyor.. her gün görüyoruz..
Kolon ve kirişlerinde kılcal çatlak bile olmayan bina ise : Orta Hasarlı
Tek suçu 12 kat ve üzeri olan kolon ve kirişlerinde kılcal çatlak bile olmayan tünel kalip sistemi ile yapılan binalar ağır hasarlı ?, patlayıcı ile bile yıkamıyorlar , imza atanarı kurtaralım mantığı ile..
Sayın Bakan Özhaseki : ortaya bir ölçü koy, örnek deki : 20 kolunu olan binanın 5 kolunu kırılmış ise burası orta hasarlı de..
Sayın Bakan Özhaseki : 20 kolunu olan binanın 10 kolunu veya fazlası çatlak kırılmış ise burası ağır hasarlı de..
20 kolonlu binanın bir kolonunda çatlak varsa burası az hasarlı , orta hasarlı, ağır hasarlı diyeceğimiz bir ölçü birimi var mı ?
Bir ölçü birimi olsun , bizde binamızın durumunu bilemim.. kanunsuzluk, hukuksuzluk ve vatandaşa zulüm var, yaık böyle bir adelet sistemi olamaz !
Televizyona çıkıp, az ve orta hasarlı binalar yıkılsın demek kolay.. tüm şehri yıkın bizde Afrika ya doğru göçmen olarak gidelim , kurtuluş burada görülüyor..!
Kamuda veya özel sektörde 40 yıl çalışmış başını sokacak bir ev almış , evide sağlamsa bunu yıkarsan bu adamın 40 yıl daha çalışma enerjisi var mı ? Maşallah TOKİ ihale yapıyor ihaleyi alan firma taşerona, o taşeron bir başkasına en az beş el değiştiriyor sonra bu maliyeti zavallı deprem zede ödeyecek bunu da iyi düşünün !..
orta da bir kanun yok , yönetmelik yok, alal acele yapılan kontrollerde iki çatlak görüldükleri binaya ağır hasarlı orta hasarlı damgası vurularak gidildi.. yeniden bir kontrol yapılsın dedik.. Mahkeme yolu gösterili.. bu dava her halde 40 yıl sürer diyorum..
Yazık bu milli servet Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve milletin bütçesi bunu kaldırmaz..!
Kolon ve Kirişleri kırık veya çatlak olanları yıkalım: bundan hiç şüphem yok, ancak kılcal çatlak bile olmayan orta hasar verilen sağlam binalar yıkılıyor yazık yazık..
Mazlumun ahı sizleri götürür bunu da buradan açıkça söylemek istiyorum.. Mazlumun bedduası kötü çarpar bir kere daha uyarıyorum..
Şu anda deprem bölgesinde vatandaşa zulüm yapılıyor, sağlam binalar yıkılıyor.. sorumlu yok, işi sahiplenen yok, şehirlerde güvenlik yok, kanun yok, mafya her tarafı sarmış, yıkım mafyası ayrı bir terör estiriyor yazık, güçlendirme mafyası ayrı bir terör estiriyor.. işçi yok, vatandaşı soyan sayana kimsenin sesi çıkmıyor..
Buna kim dur diyecek?
Bu işleri çözmek için: Bu şehirlerde oturan ofisi buradan olan : Kahramanmaraş Adıyaman, Malatya, Hatay için birer bakan yardımcısı atanmalı ve bu işleri yerinde anında çözmelidir.
Biz ilk günden beri bunu söylüyoruz..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi