Osman Okumuş Vizyonu !

Osman Okumuş Vizyonu !
Geçtiğimiz gün Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş bey ile bir araya geldik . dostlarla uzun uzun dinledim..
2004 yıllıda ilk siyasete girmesi, Beyoğlu Belediye Başkanı seçilmesi, Beyoğlu Belediye Başkanı olarak yaptıkları gözümün önüne geldi.. Su borcu olanları Beyoğlu Bababurnu Kalesi inşaatın da çalıştırarak , taş getirerek borçlarının silmesi gözümün önüne geldi.. o günden bugüne Osman Okumuş Vizyonunu gözden geçirdim..
2004 Çıraklık dönemi- ama iyi bir çıraktı çok iş yaptı.. göz doldurdu...
2009 Kalfalık dönemi / Beyoğlu da tarihi yazdı.. spor tesisleri , parklar, binlerce hizmet !..
2014 Ustalık dönemi- Türkoğlu da efsane başkan oldu.. Köy gibi olan Türkoğlu ilçe yaptı.
2019 Belediyecilik hocası dönemi oldu ve birilerine rağmen seçimi kazandı.. Çünkü o artık Belediyecilik üzerine ders verecek bir hoca olmuştu.. Türkoğlu halkı gerçeği görmüştü.. Bugün Kahramanmaraş halkı olayın farkında..
Liyakat - Bilgi - Tecrübe - Birikim .Kifayet Yeterlilik, Ufuk Vizyon ne ararsan hepsi tamam tüm bunları üst üste koyarsak Osman Okumuş artık belediyecilik alanında çağın profesörüdür..
2024 de Profesörlük hocalık dönemi olacağına göre bunu da yakışan bir yerde yapması gerektiğini herkes söylüyor..!
2019 da Birileri ters çalışmasa Ak Parti Türkoğlu da burada yüzde 95 oyla seçimi kazanırdı.. ama Osman Okumuş Başkanı yıkacağız diye ters çalışanlar ters köşe oldu.. Siyasetten silindi..! Kazanan Osman Okumuş oldu.. kazdıkları kuyuya kendileri düştü..
Türkoğlu ve mahallelerine yaptığı hizmetler ortada ! fala söze ne gerek var ki ! vatandaş bunu biliyor ve ona göre oyunu veriyor.. Osman Okumuş Kahramanmaraş halkı tanıyor onu tanıtmaya gerek yok..
Osman Okumuş, kimdir ? hangi okulu bitirdi , bu okulu bitirdi demeye de gerek yok, çünkü o artık Belediyecilik okulu öğrencisi değil, hocası olmuştur.. bu dönem sonunda ise Belediyecilik Profesörü olarak imza atacaktır , hayırlı olsun.. diyorum..
İlk seçim kazandığı günü hatırlıyorum.. verdiği mücadeleyi hatırlıyorum.. 2019 Türkoğlu ilçesinde ikinci dönem aday olduğunda onu yıkmak için kimlerin mücadele ettiğini ona rağmen, tırnakları ile kazıyarak 2. defa Türkoğlu Belediye Başkanı olduğu günü çok iyi hatırlıyorum.. oyun oynayanlar siyasette silindi gittiler..
10 yıl Belde Belediye Başkanlığını yaptıktan sonra, 10 yılda ilçe belediye başkanlığı yapan Osman Okumuş ; 2014-2024 yılları arasında Türkoğlu ilçesini 3. Metropol ilçe yapma hedefi ile birçok projeleri hayata geçiren ismini tarihe yazdıran bir belediye başkanı.. Üniversitelerle anlaşarak Yüksek Okul getirmesi, Fakülte getirmesi ilçenin önemine önem kattı.
Sanayi Kuruluşları, Fakülteleri, okulları, camileri, yeni kurulan OSB 'leri ile Türkoğlu İlçemiz Kahramanmaraş göz bebeği olurken, tüm bunların arkasında Osman Okumuş imzasını görüyorum..
Belediyecilik nedir ? diyenler, Başarılı Belediye Başkanı Nasıl olunur ? diyenler Türkoğlu ilçemize gelerek Osman Okumuş başkandan belediyecilik dersi almaları gerekir..
Osman Okumuş : Bugün Kahramanmaraş'ın bir değeridir.. ona sahip çıkmamız gerekir.. Siyaseti bir yana bırakarak Liyakat arıyorsak işte size Osman Okumuş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İstiklal Üniversitesi bana göre Osman Okumuş'a Belediyecilik alanında Fahri Doktora unvan vermeli, artık haberlerimizi yazarken Dr. Osman Okumuş yazmalıyız..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi