Orkestra Şefi Yok !

Orkestra Şefi Yok !

Allah Kahramanmaraş insanların en zekisini vermiş, ufuk vizyonlu sunu vermiş ama bir tek eksiğimiz ise Orkestra Şefi yok..Şefe tahammül edecek sabır bizde yok.. Bize eli sopalı Maraş Beyi gerekli !..

KOSB Başkanı Hacı Hüseyin Dinçer , ziyaret ettik.. Konu Maraş Maraş’a nasıl daha çok hizmet yaparız.. ortak aşkımız sevdamız Maraş ve Göksun oldu..

Başkan Dinçer’in çok güzel düşünce ve projeleri var , hayranlıkla dinledik.. Göksun Belediye Başkanı Selim Cüce , “ bizde kavga olmaz, barış içinde her meseleyi çözeriz bu ziyaretimiz kısa bir ziyaret önümüzdeki günlerde daha geniş bir zamanda bir araya gelelim “ dediğinde benim gördüğüm Maraşlı her konuda fikir sahibi ama bir Orkestra şefine ihtiyaç var !.. Bir Maraş Beyine İhtiyaç var..!

Başkan Hacı Hüseyin Dinçer söylediklerinin tümünün altına okumadan imza atarım, “ Benim saten okumuşluğum da yok ki !” okumuşluğum olsa bir barak havası ile Hösün ağamı söylerdim sizlere !...

Ağabey olmazsa bile : Bizde Maraş beyi de var , ağabeyde var, ufuk vizyonlu insanımızda var sağdan say elli çıkar soldan say yüz çıkar, say 150 çıkar 200 çıkar !.. Bir iki isimi örnek olarak yazmak istiyorum.. ne olur beni de niye yazmadın demeyin !..

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz

İSKUR Holding yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtul

Hascevher yönetim kurulu başkanı Hüseyin Hacı Dinçer

Narteks Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Narlı

Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Karcıoğlu

Arıkan Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan

Şirikçioğlu Holding yönetim kurulu Başkanı Atıf Şirikçi

MADO yönetim kurulu Başkanı Mehmet Kanbur

Diğer sanayicilerimiz kusura bakmasınlar hepsinin ismini yazarsam 200 kişilik isim listesi ortaya çıkar.. Bizde cevher var bunu işleyecek bir usta yok..

Başlık olarak yazdım ya : Orkestra Şefi yok , Orkestra Şefi Ne Demek? Orkestradaki enstrümantal müzik grubunu yönetir. Genellikle performans esnasında elindeki baget veya vücut jestleri ile yapılan ayırt edici davranış stilleri ile bilinir. Bize bundan gerek..! bir ağabeyimiz orkestra şefi olmalı Maraş’tan tek kes çıkmalı..

Vekilleri, Siyasileri, STK Başkanlarını, Belediye Başkanlarını toplayacak onları yönetecek ve tek ağızdan koro şarkılar çıkacak ki herkes hayranlıkla dinlesin !.. bunu yapacak bir ağabeye ihtiyacımız var !.. Maraş Beyimi dersiniz yoksa ağabey mi dersiniz, orasını bilmem ama bir Orkestra şefi bulursak; oy Merik merik mi deri, Yönümü Çevirdim Şanlı Maraş’a mı deriz, Mihriban mı deriz yoksa Uyansana Hösün ağamı deriz bir türkü söyleme zamanı geldiğine inanıyorum..

Kapılarını gönlünü açan, herkesi seven , Yaratılmışı, yaratandan ötürü seven, ben değil biz diyen biz olalım büyük olalım diyen Orkestra Şefi Arıyoruz kim olur herkes bunu soruyor bize ! .. bende diyorum ki herkes olur !

Eleştirmek kolay çare nedir ? Derseniz: Önce 5-6 kiki ile sonra 10-15 kişi ile Kahramanmaraş akil insanları bir araya getirmek gerekiyor.. bunun için lider önde yürürse biz peşinden geliriz..

Komutan bir tane olacak yani ağabey emir verecek : Bizlerde ona peki diyeceğiz, her kes fikrini açık ve net olarak söyleyecek. Kavgayı münakaşayı otağımızda yapacağız ama dışarı çıkmayacak !..Kahramanmaraş için ne yapa biliriz konuşmamız gerekiyor..

210 yıl kocaman bir beyliği yönetmiş bir neslin torunları olarak bu bizim için zor değil , yeter ki Maraş Beyine Peki efendim diyelim mesele biter..!

İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Bekir Doğan Arşivi