Göksun Belediye Başkanı Aydın !

Göksun Belediye Başkanı Aydın !
Deprem Bölgesi çığlıklarını duyan olur mu ? işin doğrusu bilemiyorum ama sorunlar her yerde aynı sorunlar..
Dün Gazeteci İsmail Koyuncu, Bilal Evran ile Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın'ın dinledik hep aynı sorunlar ve genel sıkıntılar.. her yerde aynı , sesiz çığlığı duyan olur mu ? işin doğrusu bilemiyorum.. kanuni düzenleme yapılarak acil çıkması gerekiyor..
Kahramanmaraş merkez neyse ilçeler o, Maraş neyse Adıyaman, Malatya, Hatay, Osmaniye de aynı sorunlar var.. Göksun, Elbistan, Afşin , Ekinözü, Nurhak, Pazarcık, Türkoğlu aynı sorun var, var var var.. çözüm söyleyen yok, eleştiri çok..
Çok acele karar verilen Kalıcı konutlar ile Şehri dağıtan dağ başlarına kalıcı konut yapma kararını kim verdi bunu anlamak mümkün değil.. Kalıcı Deprem konutlarını yer seçiminin : Şehir insanına sorulmadan seçilmesi.. Deprem konutlarını ihale olmayan kısmını ihalesinin bir an önce yapılması.. Şehirden göç eden Deprem Zedelerin şehre geri dönmesi.. birinci gündem maddesi..
6 Şubat öncesi 1 milyon 280 bin nüfusa sahip Kahramanmaraş eğer Eylül ayına kadar ölenler hariç bu nüfusu yakalayamazsa asıl deprem o zaman başlayacaktır.. bugün işçi yok.. çalışacak adam yok..
Elektrik, Su, Doğalgaz, Kredi Kartı ödemeleri ve çek senet ödemeleri kapıya dayandı.. bundan sonra hayat öyle bedava olmayacak !..6 ay öteledik güzel de bugüne kadar yağlı ballı yedik harcadık ödemeye hazır mıyız ?
Hasar tespitlerini doğru yapılamaması sebebi ile : Çürük binalar ayakta durmaya çalışırken, sağlam binaların yıkılması.. mantık işi değil ama oluyor şehrin sahibi yok ,
Çadır da araba parası biriktiren, günü birlik altın alanlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne büyük bir devlet ki ilk gün 10 bin TL herkese para verdi.. sonra 15 bin taşınma parası, ev kirası, insanımız bu aldığı paralarla sürekli altın aldı.. önümüzdeki ay bu altınları satarak borçları ödeyecek miyiz, yoksa yandık öldük diye bağıracak mıyız ? mesele burada.. bedavaya alışan milleti mutlu etmek pek mümkün olmayacak gibi duruyor..
Ben sürekli yazıyorum : valimize, Vekillerimize, Devletimize sesleniyorum, Aş evi, yiyecek , içecek dağıtımlarının artık bitmesi gerekiyor ki biz bunu Göksün da da gördük.. insanımız bedava yiyecek, elbise ayakkabı gelince çalışmıyor.. marka olmayan ürünleri çöpe atıyor..
Göksun Belediye Başkanımızın güzel bir tespiti : 6 Şubat günü ne bulursa üzerine geçiren deprem zede, bir ay sonra renk ve model seçmeye başladığını ifade eden Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın: " Deprem günü üzerine ne bulursa alıyordu vatandaş bir ay sonra renk model seçmeye başladı.. İkinci ayda Marka ürün, giyim kuşamdan gıdaya marka ürün aramaya başladı.. Bugün ise o dağıtılan ürünleri ve malzemeleri çöpe atıyor onları toplamak temizlemek ise bize kaldı!" diyor..
Buda benim notum: çok fazla evlere alınan Pirinç, Mercimek, Nohut, Fasulye, Bulgur, Helva, Konserve ürünleri bozulmaya başlayınca çöpe atılmaya başladık Neyse Başkan Aydın dinliyorum:
Göksun da 4 ay yaz 8 ay kış var eksi 30'ları gören Göksun bir kışı daha çadırda geçirmesi mümkün değil, çok fazla yıkılacak bina var, ama bunların büyük bir kısmı az hasarlı ve orta hasarlı olduğu görülüyor, Kahramanmaraş genelinde binaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini Göksun ilçemizde de gördük.. ki iki çatlak duvarı olan yere ağır hasarlı vermişler, bu milli servet yıkmışın yenisini ne zaman yapacaksın ? Haziran, Temmuz , Ağustos, Eylül dediğimizde Göksun yazı biter Ekim ve Kasım ayı kış gibi soğuk olur..
İlçeden gidenlerin geri dönmesi, malı zarar gören esnafın stok sorunun çözülmesi, büyük baş ve küçük baş hayvanları telef olanların hayvanlarını bir an önce verilmesi.. gereksiz boş çadırların toplanması.. iş gücünün Göksun 'a dönmesi ile ilçe ayağa kalka bilecek !..
Deprem olduğu andan itibaren sahada olan 48 gün makam aracının içinde uyuyarak Kırsal Mahalle ve merkez mahallelerde yaraları sarmak için çalışan Başkan Hüseyin Coşkun Aydın, deprem de yaşadıklarını bizlere anlattı..
bölgesinde ilk semt pazarı ve Canlı Hayvan Borsası , Pazarını açan Başkan Aydın: " Pazar olmazsa , buraya gelen olmuyor, esnafa para girmiyor, canlı hayvan borsası kurulmaz ise vatandaş hayvanın başka şehirlere götürerek orda satıyor bu defa ilçeye sıcak para girişi olmuyor, bu sebeple radikal karar alarak buradaki çadırları boşattım ve semt pazarı ile canlı hayvan borsasını yeniden açtım. " .. diyor başkanımız doğru olanda bu !..
Konuşması arasında : Deprem bölgesinin nasıl ayağa kalkacağını ip uçlarını da veriyor ama Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın herkes dinlemeli, özellikle , Bakanlarımızın, AFAD , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerini, vekillerimizin, valimizin, kısaca Kahramanmaraş seviyorum diyen herkesin bir dinlemesi gerekiyor.. ortak akılı kullanmamız gerekiyor..
Çalışıp Üretmek Zorundayız !
Tarım sektörü tarlada çalışacak işçi bulamıyor, Elma Bahçelerini bakımı ve yapılacak iş var çalışacak adam yok, üretim yapan KOBİ 'ler eleman bulamıyor önce biz ilçemizden başka illere giden nüfusumuzu geri getirmemiz gerekiyor.. çalışıp üretmek zorundayız " diyor başkan Hüseyin Coşkun Aydın !.. sohbet çok uzun ama :
Sözün Özü : " İnsanları tembel tembel yatmaya değil, 6 şubat öncesi 8 saat çalışıyorsa bugün 14 saat çalışarak şehrimiz için üretmeye , kazandığını harcamaya davet etmemiz gerekiyor..
Kanun hükmünde karar name ile : Mülkiyet sorunu, Stok sorunu, Hasarlı, az hasarlı, orta hasarlı binaların sorunları , Sigorta sorunu, elektrik, su , doğalgaz sorunları çözülmez ise Kahramanmaraş 50 senede ayağa kalkmaz bende bunu bugün buradan ilan ediyorum.. Konteyner çarşı yapma yerine artık kalıcı iş yerlerini planlı yapmaya başlayalım lütfen ! aksi halde Şehrin adı : Konteyner Şehir olacak..!
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi