Umutların tükendiği yerde Allah var !

Umutların tükendiği yerde Allah var !
6 Şubat 2023 Pazartesi sabah saat 04 17 ve aynı gün Saat 13 16 da Elbistan depremi ile iki kere yıkıldık..
On binlerce canımız gitti, Malımız gitti, 5 Şubat akşamı zengin yatan Kahramanmaraşlı 6 Şubat sabahı ölmedi ise fakir uyandı.. Halen şokta ve ne olacak ? diye soruyor !..
Acılarımız yüreğimizi yakıyor tüm bunlar doğru.. Dün sanayi bölgesini gezdim.. Fabrika enkazlarından el sürülmeyen yüzlerce fabrika gördüm.. sordum Sigorta şirketini bekliyor sigorta sorunları var..
7 bin 917 bina ilk 20 saniye içinde yıkıldı.. bundan sonra ağır hasarlı, acil yıkılanlar ve yıkılacak olanlarla birlikte 16 bin üzerinde bina yıkılan Kahramanmaraş'ta acının tarifini yapmak mümkün değil..
Bir esnaf düşünün : tüm malı gitmiş, Devletimiz bir konteyner çarşıdan yer vermiş içinde üç beş parça malzeme ve ekmek parası peşinde.. ne olacak ? sorusu ile umutsuzluk içinde..!
İyi güzel hoş ama yaklaşık 600 bine yakın Kahramanmaraşlı şehir dışında geri döner gelir mi ? oda belli değil..
Özellikle bayan ablalarımız: evi sağlam olduğu halde ," Ben korkuyorum Maraş gitmem ," diyor.. oysa bugün Türkiye de en sağlam en az 400 yıl deprem olmayacak tek yer Maraş.. bunu bayanlara iyi anlatmamız gerekiyor..
Göksun, son uç noktası, Adana, Mersin, Silifke - Taşucu, Kıbrıs ve Mısır hattı bugün uzmanların en çok dikkat çektikleri fay hattı.. Tabi bir de İstanbul Depremi birinci derecede gündemde ..
Sözün özü : Maraş yıkıldı mı ? evet, acımız var mı ? evet, kaçmak çare mi ? hayır hayır bir yere kaçmayacağız evimize ,yerimize memleketimize sahip çıkacağız.. birlikte ağlayıp birlikte güleceğiz , Deprem den ders çıkarıp bir birimizi daha çok sevip sayacağız..
Umutsuz olmayacağız, umutların tükendiği yerde bize ALLAH yeter dostlar , Allah diyelim, Bugün Mübarek cuma bir kere ALLAH diyelim.. ALLAH bize yeter..!
Hayırlı Cumalar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi