Döngel Maraşlı

Döngel
Döngel mağraları, Döngele Kaplıcaların dan söz etmiyorum.. en az 300 yıl deprem olmayacak sağlam şehir Kahramanmaraşlılara dön gel diyorum..
Maraşlı batı şehirleri'nın yolunu tuttu , Ayşe'yle Fatma'nın boynunu büktü , Altı aylık Ahmet'ini nasıl unuttun , Yavan ekmek yiyelim dön gel gardaş,…
Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerini yaptık, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Seçimlerini yaptık, Çekişmeli Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri yaptık.. birlik ve beraberliği yakaladık..
Hesapta yoktu deprem: Seninle kavlimiz böyle miydi ?, kalkınma vardı, birlik vardı, yeni yatırımlar vardı.. Organize Sanayi bölgeleri vardı..
Onbinlerce Maraşlı toprak altına girdi.. çocuklar yetim öksüz kaldı, bu Çocukların seni istiyor Maraşlı kaçmak niye ?
Maraş , tozumuzdan yeniden inşa edelim ..Biri eşikte biri beşikte yavruların boyn bükük koymak niye ?
Maraşlı Gece gündüz anne , baba , yavrum diye ağlarlar, soğuk, kar yağmur demez çadırında bir lokma ekeekle gününü gün eder..
Yüzde 97 yıkılan Fabrika ve KOBİler ayağa kalkmak için gece gündüz çalışırken, senden uzak durmak veya başka şehre yerleşeyim deme doğr değildir..
Bugün Adana, Mersin, Kıbrıs ve Mısır Devletine kadar uzanan fay hattı ile İstanbul depremi konuşulmaktadır.. tüm ilim adamları deprem uzmanları en az 300 yıl deprem olmayacağını söyledikleri Kahramanmaraş'ımıza dönüp gelin birlikte kalkındıralım..
Maraşlı Seninle kavlimiz böyle miydi ? : oysa milli savunma sanayi kuracaktık, yerli otomobil fabrikası kuracaktık, uçak fabrikası kuracaktık , bizim sizinle sözümüz böyle idi.. kaçmak ne demek dönün gelin bu tozları birlikte yutalım..
Maraşlım : Vakıf, Dernek, Devletimizin , seyyar mutfaklarda verdiği sıcak yemek şöyle dursun ! .. gelin biz Soğan ekmek yiyelim dön gel, evimizi fabrikamızı birlikte kuralım..
Maraşlı : sokaklar , parklar , Çocuk sesine hasret, fabrikalar tamir bekliyor işçi sesine hasret, az hasarı binalar boya ve tamir işi var boyacıya , sıvacıya hasret, Maraşlı Maraşlıya hasret dönün gelin şehrimizi birlikte ayağa kaldıralım ..
Deprem bizi yıkıp gideli bir ayı geçti.. ağalamanın bir faydası yok.. geçmişi bir kenara yiterek çalışma dönemi başlamıştır..
Şehirde insan olmazsa : Fırın ekmeği kime satacak..
Çalışan olmaz ise : Fabrika üretimi nasıl yapacak.. bu sebele gelin birlikte fedakarlık yapalım Kahramanmaraş dönerek üretime destek verelim..
Maraşlı döngel artık yeter !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Aydın Arşivi