Şehir ve Yatay Mimari !

Şehir ve Yatay Mimari !
Kahramanmaraş'ın görülen 4/3 yerle bir geriye kalanı dağıtmak ne kadar doğru ne kadar akılı başında bir iş ?..
Şehrin bir bölümü tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi civarına götürelim diyorlar.. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu böyle bir projesi vardı.. en azından OSB de çalışanların burada oturması için..
Önsen TOKİ konutlarının yanına yeni bir şehir kurma ! ..bu da mantıklı görülüyor.. Bundan önce Ahirdağı eteklerine yukarı şehri kurmak daha doğru olacağına inanıyorum..
Dulkadiroğlu , Onikişubat ilçeleri deki gece konduları yıkarak çağdaş Kahramanmaraş Mimasine uygun konutlar ve iş yeri yapılmalıdır..
Valilik, Büyükşehir Belediyesi , Bankalar, Büyük mağazalar, yatay açık avmlerle yeni bir Kahramanmaraş kurulması gerekiyor..
6 Şubat 2023 Maraş depremi de gördük ki : Apartman altındaki fırın, pastane, lokanta, yanıcı madde satan, patlayıcı madde satan tüm binalarda deprem sonrası yangın çıktı..
Batıda olduğu gibi : altta iş yeri üzerinde konut işinden artık vaz geçmemiz gerekiyor. çünkü iş yeri ve konut bir arada olmuyor.. ev yapıyorsak ev olmalı.. iş yeri yapıyorsak iş yeri olmalı, üzerinde konut olmamalı..
Maraş yıkıldı.. dün yazdım : Dön gel" diye herkes dönüp gelmeli.. şehrimize sahip çıkmamız gerekiyor..
seçim var 66 gün kaldı.. Şehrimizi bir yandan imar yaparken, diğer yandan ise Şehrimizin vekilerini seçmemiz gerekiyor..
Tabanda karşılığı olan adaylarla seçim kazanılacağı kesin görülüyor.. bu sebeple bu seçim gıritik bir seçim .. herkesin iyi düşünmesi gerekiyor..
" Ben Bay Kemal geliyorum," bunu zaman gösterecek herkesin bir hesabı var, Allah'ın da bir hesabı var..
Bu sebeple hayırlı günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi