Çadır Siyasetinden Oy Çıkmaz !

Çadır Siyasetinden Oy Çıkmaz !

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan Merkezili Çağın afeti iki büyük depremde 11 ilimizde özellikle Kahramanmaraş Adıyaman, Hatay, Malatya da yüz binlerce ev ve iş yeri yıkıldı.

Deprem olduğun gün başlamak üzere 3-5 gün içinde evi yıkılan herkese çadır ulaştırıldı.

Mayıs ayına kadar ise evi yıkılan herkese Konteyner kentler kuruldu.. çadırlar sökülmeye başladı ve bugün Kahramanlaşmakta çadırda kalan tek bir aile yoktur..

Gazetecilik mesleğinde : Trafik kazasında ölen, cinayette kurban giden, Şehit olan kişinin ailesinin fotoğrafları aranın canlı bulunursa çekilir, yoksa eski resimler bulunarak haberde kullanılır..

Bu bağlamda : 6 Şubat sonrası köyünde çadır ortamında çekilen eski bir resmin kullanılarak yapılan haber sonrası: konu saptırılarak siyaset malzemesi yapılmaya başladığını görüyoruz..

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerlerimizden hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin çadırda yaşadığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama yapma gereği duyan Kahramanmaraş valisi Mükerrem Ünlüer : “ Kahramanmaraş da çadırda yaşayan bir tek aile yoktur,” dedi.
Vali Ünlüer : “ Şehidimizin ailesinin çadırda yaşadığı iddiasıyla yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.”
Kahramanmaraş’ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız Konteyner Kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir. Bu doğrultuda ailemize de depremin ilk zamanında verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine Konteyner verilmiştir.
Konu bu kadar açık ve net iken : Siyasiler , PKK ve yandaşları Kahramanmaraşlı şehit ailesini dillerine dolaması Şehit acısı kadar acı oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Güçlüdür: Bugün Kahramanmaraş’ta 10 bin yakın TOKİ konutu bitmiş olup, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmesi ile hak sahiplerine törenle teslim edilecektir.

Evi yıkılan Şehit ailelerine : Önsen de yapılan TOKİ konutlarından ev verildiği gibi bu aileyede Önsenden, Akyardan, Ferhuş dan istediği yerden devletimiz ev verecek ve hazırdır..

Oysa Kahramanmaraş’ın çok fazla hayır sever iş adamı var, fabrikaları yıkılmış olsa bile Şehit ailemizi sokakta koymayacak güce sahiptir..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bir Müslüm Özdemir ailesini değil 10 binlerce Şehit ailesini sokakta bırakmadığını biliyoruz..

Şehit aileleri her zaman baş tacı yapılmıştır..

Çadır siyaseti yapanlara sesleniyorum: Kahramanmaraş’tan size oy çıkmaz, hele şehit ailesinden hiç oy çıkmaz !

Şehidimizin ailesi de kırsal mahallemizde ikamet etmektedir ve hak sahibidir. Aile için Kalıcı Köy Konutu istemekte kısa sürede yapılarak teslim edilecektir.

Devletimizde , Kahramanmaraş halkı da Şehit ailesi ve Bayrağını yere düşürmez bu vesile ile 9 Şehidimize Allah Rahmet eylesin , PKK ve ona silah veren Amerika Birleşik Devletlerini yerle bir eylesin diyorum..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi