Boyalı Karakucak Güreşleri

Boyalı Karakucak Güreşleri

Merhum Milletvekili Ali Topçuoğlu, Merhum Güreş Ağamız İhsan Sarıfakıoğlu Bertiz Boyalı Karakucak Güreşleri dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen isimler..

ANAP Kurulmuş 1983 de Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal iktidara gelmiş, Kahramanmaraş’tan bir birinden değerli vekiller çıkarmıştık..

1984 de Bertiz Boyalı köyünde Karakucak Güreşleri yapılacağının davetini muhtarın vermesi üzerine : ANAP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Topçuoğlu ile aynı arabada beraber Bertiz gittik..

Tozdan topraktan değirmenci gibi olduğumuzu hiç unutamam.. dar ve gıvrım kıvrım toprak yollar, toprak yol her araç gitmesi ile toz kalkıyor ve araç içine giriyor bizler camı açıyoruz daha iyi ama toz bizi değirmenci gibi yapıyor..

Kavakların yanında güreş için pekde müsait olmayan bir yerde güreş yapılmasını gören Milletvekili Ali Topçuoğlu : Söz verdi ve o günün imkanları ile bir Karakucak Güreş sahası yapıldı.. Uzun yıllar kullanıldı.. 1984 yılı inşaat teknolojisine göre yapıldı.

Büyükşehir Yasası ile Dulkadiroğlu ilçesi Mahallesi olan Boyalı mahallesine, eskiyen yıkılan güreş sahasına dönemin belediye Başkanı Necati Okay tarafından yeniden güreş sahası yapıldı ama yetmiyor.. geçen yıl gördük son halini..

22 Eylül 2024 Pazar günü Bertiz Boyalı da yine Karakucak Güreş Festivali var, bu defa saha dışına dev ekran kurarak orada da izleme imkanı sunulacak..

Buradan çağrım Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar beye, Güreş sahasını genişletin, otopark için alan açın, Güreş’e gelen insanımız güreşleri daha rahat izleye bilsin..

Böyle güzel bir saha yılda bir güreş yapılan yer olmamalı, Türk sporu güreşimizin yeni şampiyonlar çıkarması için ilk bahar, son bahar, yaz ortası yılda hiç olmaz ise 3 ayrı güreş yapılmalıdır..

Bertiz Boyalı Güreş Eğitim Merkezi kurulmalı burada yeni şampiyonlar yetiştirilmelidir..

az çok , her hafta pazar günleri köy güreşleri adı ile amatör güreşler yapılmalı ki yeni şampiyonlar çıka bilsin..

Karakucak Güreşlerine hizmet eden emek veren herkese teşekkür ederim, Dünya Şampiyonaları karakucak güreşlerinden çıkar.. Güreşin membağı ise Kahramanmaraş’tır bu sebeple Karakucak Güreşlerine daha çok destek olmak gerekiyor.. Devletimiz, Güreş sevenler, atasporuna destek olmalıdır..

Pazar günü Belediyemiz ücretsiz otobüs seferleri koydu , herkesi bertize güreşlere bekliyorum.. Gelirken bir kasa da Bertiz Kabarcığı 500-1000 adet ceviz alarak gelirsiniz, ailenize sürpriz olur..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi