17 Eylül Kara Bir Leke !

17 Eylül Kara Bir Leke !

Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın İdam Edilmelerinin Yıl dönümü Kara bir leke ama Emir 17 . caddeden geldiğini hepimiz biliyoruz..

ABD de Beyaz Saray 17. CADDE üzerindedir.

Maraş olayları : 17 Aralık da çıkarıldı.

Yargı Darbe Girişimi : 17 Aralık 17-25 Aralık unutmadık..

150 yıllık yakın tarihimize baktığımızda her ayın 17 de ABD parmağı olan bir olay yaşanmıştır.. Sadece Türkiye de mi ? Elbette değil dünyanın her köşesinde 17. cadde hatırlatması yapılmıştır.

Adnan Menderes'in idamı Eylül 17'sindeydi. Ama Londra'ya giderken uçağı düştü. Mucize eseri kendisi kurtuldu. Uçak da 17 Şubat'ta düştü!

Marmara depremi de 17 Ağustos'ta oldu.

Kullandığı silahla kendisini dünyaya tanıtan Mehmet Ali Ağca, Papa II. Jean Paul'ü tam saat 17.17'de vurdu. ama esas olan o silahın tanıtımı idi..!

Önemli bir hareketin mimarı olan GANDHİ de evinin bahçesinde saat tam 17.17'de vuruldu.

29 kişinin öldüğü Ankara'daki bombalı saldırı 17 Şubat'ta olunca gözler Beyaz Saray 17. cadde çevrildi. bu sayıya çevrildi. PKK silah ve patlayıcı veren ABD yandaşları..

17 Ekim de Hakkari Yüksekova saldırısı

Tesadüf mü değil mi? Karar sizin. 'Tamamen tesadüf' denilse de sansasyonel olayların 17'sinde yaşanması kafaları karıştırmıyor bende iki günden beri bunu yazayım mı ? Yazmasam mı ? Diye düşünüyorum..

Dünya da : derin iz bırakan olayların ayın 17'sinde gerçekleştiğine görünce dikkatimi çekti. Türkiye de öyle , dünya da öyle 17. cadde çıkan sinyaller..

Alparslan Aslan 17 Mayıs 2006'da Danıştay'ı kana buladı.

1912 - Bulgaristan, Yunanistan ve Sırbistan bir araya gelerek Osmanlı Devleti'ne karşı savaş açtı , kimin desteği ile 17 seçildi.

1919 - Batı Trakya'daki İskeçe Kasabası, Yunanlılar tarafından işgal edildi.

Bunlar gibi yüzlerce olay ayın 17 de yapılması bir tesadüf olabilir mi ?

Fransa dan alınan , Türk aile yapısını bozan : Türk Medeni Kanunu'nun 17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilmesinin

17 Eylül de : Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın sırf milleti terbiye etmek amacıyla idam edilmeleri, demokrasimizin karanlık sayfalarından biridir ! Emri kim verdi ona bakın 17. cadde

Merhum Başbakan Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edilmelerinin altında yatan gerçeklere iyi bakmak gerek..

27 Mayıs 1984 de kadar bize bayram olarak kutlatanlar kimdi ? Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'a karşı yürütülen itibar suikastı ve iftiralarla dolu sözde yargılamalar, hukuk devleti ilkesine vurulan ağır bir darbedir.

Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın sırf milleti terbiye etmek amacıyla idam edilmeleri, demokrasimizin karanlık sayfalarından biridir. Bugün dahi, darbe zihniyetinin mirasçılarının neyi seçtiği, demokrasi savunucularının mirasçılarının neyi seçtiği açıkça görülmektedir.

Bu seçim, siyasi aktörlerin ve toplumun farklı kesimlerinin demokrasiye olan bağlılığını veya antidemokratik eğilimlerini net bir şekilde ortaya koymaktadır.

17 Eylül sebebi ile : Türk demokrasisinin bu önemli şahsiyetlerine Allah'tan rahmet diliyorum.

Ben yazdım : yorum sizin

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi