Lütfen Bunu Yaz !

Lütfen Bunu Yaz !

Herkese Hayırlı Cumalar Diliyorum: Teksif Şube Başkanlığından Emekli Ahmet Pala kardeşim ile imkanlarımız ölçüsünde her sabah yürüyoruz ! , güzel sohbet oluyor , bir tarihi olayı anlattım, beni çok etkiliyor aklıma düşünce ağlayarak anlatırım.. ben yapa bilir miyim ? Okuyun bakalım siz yapa bilir misiniz ?

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, Serdar Erdoğanyımaz, Orman Bölge Müdürü Hüseyin Çanak her sabah bir köy gezisi yapar sonra işe başlardık..

Bertiz de köy muhtarı vali beyi ısrarla davet ediyordu.. : Vali İlhan Atış bana organize et muhtarın köyüne gidelim , vatandaşları dinleyelim, dedi.. bizde baş üstüne valim dedik..

Muhtarı aradım: Sabah Namazdan sonra çıkıp geleceğiz ona göre köye haber ver dedim, ertesi sabah Valilik konutundan, Vali İlhan Atış, Orman Bölge Müdürü Hüseyin Çanak, İnşaat Mühendisi, Hukukçu Yazar Serdar Erdoğanyılmaz ile birlikte yola çıktık..

Üngütten ekmek, peynir, salatalık, zeytin, domates, vs. yedek olarak aldık ve birazda fazla aldık yolda birine de ikram ederiz diye , köye doğru gidiyoruz.. tertemiz hava ve güneş ufuktan görüldü.

Muhtarın evinin önüne vardık ! : kapıyı çaldık muhtar pijama ile bizi karşıladı yataktan yeni kalkmış..

Bu saate yatılır mı ben sana söylemedim mi ? Dediğimde Muhtar : Şaka yaptığını sanmıştım, bu saatte vali kalkar mı ? “ dedi.. Bende Devletin Şakası olur mu Muhtar “ dedim..

Vali İlhan Atış: üzerine güneş doğan insanı sevmezdi, herkes güneş doğmadan kalkacak ve işine bakacaktı.. Muhtarı bu halde görünce kızdı ve araç binin gidiyoruz dedi..

Köyün çıkışında 35-40 yaşlarında bir adam aracımızın önünü kesti , bizi evine davet etti.. Süt ikramım var ! Sayın valim dedi..

Vali bey o adama : İsmin nedir ? Dedi..

Adam Mehmet sayın valim, muhtardan dün duymuştum, geleceğinizi onların bu saat kalkmayacaklarını bildiğim için bu hazırlığı yaptım ben dedi.

Hep birlikte araçtan indik : Evin bahçesine girdik, küçük bir masa üzerinde güller var, dut toplamış bir tabak o var, küçük bir çaydanlıkta çay kaynıyor.. oturduk keçiden yeni sağdığı iki bardak süt getirdi tamamını bu olduğunu, üzülerek mahcup şekilde söyledi.. Koruma şoför biz 6 kişiyiz.. iki bardak süt..

iki yumrta yağda pişirmiş, köy ekmeği bir parça getirdi.. kim tutsa elinde kalacak bir birimize baktık..

Vali bey korumaya bir şey söyledi.. Koruma adamın evine girdi , geri geldi vali beyin kulağına :” Sayın valim bir lokma yiyecek bir şey yok , evin yiyeceğinin tamamı bu ! Dedi. Vali İlhan Atış , ben bunları yiyemem bu sütü içemem , Cennetin Kapısını Cömertler Açar, ama bu kadarı da fazla Doğan bey buyurun diyerek bana ikram etti.

Vali İlhan Atış: Araçta yiyecek ne varsa hepsini evin mutfağına indirin talimatını verdi. Genelde araçta çocuklar için yiyeceklerde olurdu.. öyle de yaptılar.. bu Cömertliği düşündükçe ben hep ağlarım !..

Bu arada Muhtar ve Köy halkı o eve geldi.

Vali İlhan Atış köy halkını dinledi sonra Köylülere dönerek : Kanuni ve haklı bir işiniz olursa Muhtarla istemeye gelirseniz vermemek için elimden geleni yaparım !

Ancak : Bu ev sahibi Mehmet efendi ile gelirseniz, kanunsuz bir iş olsa bile onu bir kanun uyarlar o işinizi yaparım, benim muhtarım bu adam siz yanlış kişiyi muhtar seçmişsiniz, dedi

Muhtara tarihi bir ders verdikten sonra : yola çıktığımızda vali bey Basın Halkla İlişkiler Müdürü Merhum Zeki Pala’yı arayarak bu eve 5 koli yiyecek gönderin talimatını verdi..

Bu olay beni çok etkiledi: evde tüm yiyeceği bir köy ekmeği, iki bardak süt bir tabak dut onu da bize ikram ediyor ve bizden sonrası aç kalacak !

Bunu ben yapa bilir miyim ? Sevgili okurlarım Siz Yapa bilir misiniz ?

Cennetin Kapısını Cömertler Açar

Cömertliğine sınır olmayan yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar, Rahmetiyle bizi saran Efendimiz’e (sav), O’nun aline ashabına ve varisi selam olsun.

Böyle Cömertliğin yaşandığı o günü unutmam mümkün değil.. kendimi o adamın yerine koyarım : ben yapa bilir miydim ?, sevgili okurlarım bu kadar fakir olsanız siz yapa bilir misiniz ?

Hz. Ebu Hureyre’nin rivayetinde Rasuli Ekrem (sav) Efendimiz şöyle buyurmuştur: “Cömertlik, cennette bir ağaçtır. Cömert olan onun bir dalını yakalamıştır.

Mesele burada Hayırlı cumalar diliyorum..

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi