Ayasofya’ya da Namaz Kılınmaz !

Ayasofya’ya da Namaz Kılınmaz !

Türkiye de kendinden söz ettirmek isteyen sapkınlar : dine , Müslümanlara söz söyleyerek konuşmaya başlıyorlar.. Müslümanların sinir ucuna dokunurlar ki son örnek de : Sözde Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu..

Birilerinin baş tacı ettiği , Türkiye de il il gezdirerek dünyanın parasını vererek tarihi konusunda konferanslar verdiği Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Müjdat Gezen’in YouTube kanalında : Ayasofya Cami’ye namaz kılınmaz "Sultanahmet'te namaz kılınır. Ayasofya'da kılınır mı? Gudubet bir bina namaz kılmak için. " ifadelerini kullandı.

Dinime söven de benden olsa bari diye bir söz var ya : Tam yerini burada buluyor.. Dünde din düşmanları , İngiliz Casusları vardı , bugünde var !..

Sevgili Peygamberimiz (SAV) efendimiz hadisi şerifte : “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.” buyurduğu İstanbul ve Haçlıların gözünü sürekli üzerinde bulunodurdukları Ayasofya camii kapatılsın yeniden müze olsun çalışmasına bir destek Dilber Ortaylı dan geldi..

Müjdat Gezen ne olduğunu bugün Türkiye de bilmeyen var mı ? Böylece Dilber Ortaylı da fikri ve zikri ortaya çıkmış oldu : Dilber "' Ayasofya'da tuvaletler yapalım', Allah cezanı versin senin. Buraya adam girmez, buraya 3 milyon ibadet, 3 milyon turist girmez kardeşim, girmez. Sultanahmet'te namaz kılınır. Ayasofya'da kılınır mı? Gudubet bir bina namaz kılmak için. Hiçbir ciddi Müslüman, yatıp kalkıp, secde edip, rükuya varıp… 5 vakit namaz kılan adam orada kılmaz. Adamın ruhunu karartıyor o yapı." Bu sözleri iyi okuyun.. kim kime hizmet ediyor iyi okuyun.. iyi anlayın..

canlı yayında : Ortaylı, Gezen'in, "Zaten 150 metre mesafede en güzel Blue Mosque" demesi üzerine şöyle devam etti:

"Açarsın Blue Mosque, gök önünde, şey önünde... Burası sana göre değil, kapatılır. Buranın yıllık kapasitesi 20-30 bin kişidir. Devlet reisleri, ruhaniler, talebeler, bunları etüt eden... Ne işi var ya? Ayasofya'yı herkes bilecek diye bir şey var mı? Kabe'nin içine herkes giriyor mu? Bütün Müslümanlar etrafında dönüyor."

İslam dinini, Kabeyi bilmeyen Dilber Ortaylı , daha çok ünlü olum diye “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.” buyurduğu İstanbul için : Kemal Kılıçdaroğlu “Zulüm 1453 de başladı dediği Mersin yörük şöleni konuşması aklıma geldi..

Oysa : Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet, bir çağı kapatıp bir çağı açarken ilk namazı Ayasofya camiinde kılmıştı..

Tarihçi bunu bilmez ise biz ne yapalım !..''Kostantîniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!'' (Hadis-i Şerif) yüz kere yazıp yüz kere okumak gerek galiba..

Din düşmanlarının fikri , zikri bellidir.. onlarla bu konuları tartışmak şöyle dursun söz söylemeye gerek yok.

Ancak : sözde Tarihçi Prof.Dr. Dilber Ortaylı’ya paralar vererek, misafir ederek Kahramanmaraş’a getiren zatı muhteremler bugün , Ayasofya kapansın burada namaz kılınmaz diyen şahsa verdiğiniz hizmetlerden dolayı vicdansızsınız rahat mı ?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde : isminin başına Profesör unvanı ekleyen o kadar çok cahil var ki !

Bu ülke : Balığı kurban eden, içki de içerim, namazda kılarım diyen sözde din alimlerini gördü..

" Ayasofya Cami’ye namaz kılınmaz diyen : "Sultanahmet'te namaz kılınır. Ayasofya'da kılınır mı? Gudubet bir bina namaz kılmak için,” diyen Dilber Ortaylı’ya hürmet ve hizmet edenler bugün iyi düşünün !

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi