Asrın Felaketi Harap Etti Şehrimi !

Asrın Felaketi Harap Etti Şehrimi !
6 Şubat üzerinden nerede ise 8 ay geçti , psikolojik olarak halen rahatlayamadık.. Yıkık dökük mahalleler , şehri terk edip gidenleri görünce yüreğim yanıyor.. moralim bozuluyor..!
Benim mahallem Kuyucuk yıkıntılar arasında geziyorum, radyo da bir türkü , gelen o ses bildik İzzet Altınmeşe : Asr-ı gurbet harap etti köyümü , Bülbül gitti baykuş konmuş , Gel hele gel hele gel hele
Gel hele diyor uzun havayı çekiyor yüreğim yanıyor.. yıkılan evlere bakınca göz yaşımı tutamıyorum.. Maraşlı, Hataylı, Adıyamanlı , Malatyalı da aynı duyguları yaşıyor diyor.. içim yanıyor bizim köy asrın felaketi ile yerle bir olmuş gardaş..!
Bülbül sesi, çocuk sesinin yerini başkus sesi almış gardaş !
Şehrimizin okumuşları vardı, fabrikası vardı, cimri olsa da o ağa idi.. yarım ekmek vermez çeyreğe razı ederdi ama yine de ağamızdı oda kaçtı Ankara, İstanbul, Antalya'ya gitti.. oğlan evlendirip, 20-25 yılda da bir olmada düğününde velime yemeği verdi.. karnımız doya yemek yerdik o da elten gitti…. ağalarımız düğünü gittikleri yerde İstanbullarda yapıyorlar, bizim köyün tadı kalmadı gardaş.. az değil 450 bin nüfusumuz gitti.. 10 binlerce can gitti, gardaş gitti.
Adıyamanlı, Malatyalı, Maraşlı, Hataylı bugünlerde Asr-ı gurbet harap etti köyümü Türküsünü : " Asrın felaketi harap etti köyümü" diyerek türkü söylüyor göz yaşı döküyor..! ağalar gitti, beğ öldü, Hüseyin ağamı vurdular biz çocuklar boynu bükük kaldık gardaş..
Yas üç gün ! Biz 8 ayı bitirmek üzereyiz ama hüzün ve göz yaşı halen dinmedi.. bu hüzün 4 sene mi ? sürecek gardaş..
Ben ağayım ben paşayım diyenler / Yüksek balkonlardan bakanlar
Kapıları kilitlemiş gitmişler / Gel hele gel hele gel hele / Gel hele de dudu dillim gel hele , diyoruz, bağırıyoruz, çağırıyoruz bizi duyan yok..
herkes çağırıyor gel hele diyoruz, da gelen yok, daha çok giden var, bu gidişe dur diyemiyoruz ne hikmet ise : eski mahallemde geziyorum: Kuyucak da .. durum çok acı, İzzet Altınmeşe o Türküsü Radyo dan kulaklarıma kadar gelince göz yaşımı tutamadım:
Bir ev burda bir ev karşıda kalmış
Hele bakın bizim eve ne olmuş
Kırk senelik ağaç kurumuş kalmış
Bizim köy , bizim köye benzemiyor
Gel hele gel hele gel hele gardaş gel hele diyorum..
Kuyucak, sarayaltı , Trabzon caddesi , Azerbaycan bulvarını gezdim hiç biri bizim köye benzemiyor be dostlar..
Bu köyümüzü nasıl yeniden kuracağız bir fikri olan var mı ? ben de çok fikir var çok proje var ama dinleyeni getir..
Ne diyelim : 2024 seçim var, bizim projelerimizi dinleyecek bir belediye başkanı gelir inşallah diyorum.. asrın felaketi harap etti şehrimi içimde sıkıntı var dostlar.. gitsin diyor gitmiyor be gardaş..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi