1978 MARAŞ OLAYLARI

1978 MARAŞ OLAYLARI

Cevdet ALPEREN

1978  de vuku  bulan Maraş olayları tamamen bir hezimettir. Bir  provokasyondur. Bunu  düzenleyenler alçak ve haindir.

Daha önce de yazdım. Bu olaylar alevi- sünni düşmanlığı körüklemek için düzenlenmiş bir  oyun. Bu olayları ve oyunu oynayanlar halen yeni nesillere Maraşlı düşmanlığı  körüklemek için çabalıyorlar.

Şunu bir Maraşlı olarak defalarca yazdım ve söyledim. Bunu düzenleyenler  Maraşlılar değil.  Bu tezgahı kuranlar  Maraş'ın dışından gelen  ERMENİ militanlardır. Bu militanları  bizzat gören ve  zamanın valisi Tahsin SOYLU'ya  ifade eden birisiyim. Valinin de : " Biz her şeyin farkındayız. Siz merak etmeyin gençler" şeklinde ifadesi var.

Fakat kötü ve  art niyetli kimseler bunu ısrarla  gündemde tutuyorlar.  Zamanın iç işleri bakanı istifa etti.  Bu dünyanın gözü önünde oynanan   bir oyundur.  Bu oyun aylar öncesinde planlanmıştır. Yılbaşı bileti satmak bahanesi ile  militanlar şehre getirtilmiştir. Bu ayan beyan ortadadır. Bunu ben gözlerimle gördüm. Maraş'ta o tarihe kadar gazete dağıtıcı AHMET isminde bir tane  seyyar milli piyango bileti satan vardı. Bunu  o zaman Maraş'ta yaşayanlar bilirler.

Ancak  1978  Aralık ayında Maraş'ta onlarca seyyar milli piyango bileti satanlar oldu. Bunu o zamanın emniyeti de vali bey de biliyor. Bu  piyango bileti satanlar militanca giyinmiş ,parkeli, başlarında da milli piyango şapkası vardı...

Neden halen üsteliyorsunuz.  Alevi -sünni  kavgası gibi gösteriyorsunuz.  Zaten bunu körükleyenlerde ne alevidir. Ne de sünnidir. Bunlar dış güçlerin piyonlarıdır.

Kaldı ki İslamiyet'te  alevi -sünni  düşmanlığı tamamen saçmalıktır. Her alevi yani Hz. Ali taraftarı Müslüman dır.  Bunun ne düşmanlığı olacaktır ? Herkes bildiği gibi ibadetini yapar.  Neyi paylaşamayacak insanlar?

Türkiye de derin ve emperyalist güçler bu düşmanlıkta ısrar ediyorlar. Bunun içinde sözde aleviyim diyenleri kullanıyorlar. Adam olun  işinize bakın. Memleketi  dış güçlere  peşkeş çekerek elinize bir şey geçmez.

Alevi oyunu oynayanlar PKK nın uzantısıdır.  İnsan Hz. Ali taraftarı olursa Hz. Muhammed'in yolunda olmaz mı ?  Hz. Ali , Hz. Muhammed'in hem kızının  kocası. Hem amca oğlu ,hem ilk Müslüman olan çocuk. Hem de Halifedir. Nasıl olurda Hz. Aliyi Hz. Muhammed den ayrı tutarsınız.   Hz. Muhammed'in yolunu sünnilik diye anlayanlar da bu gerçeği iyi görmeli...  Yani her Aleviyim  diyen mutlaka sünnidir.  Hz. Ali , Hz. Peygamberin  yolundadır.Her sünniyim diyen de Alevidir. Aliyi sever... Kuranın yolundadır.

Gerçek şu ki Maraş olaylarını  gerçek Aleviler değil,ateistler ve Ermeniler çıkartı.  Şimdide onu deşenler Ermenilerdir.

Maraş olayları tamamen bir hezimettir.  Bu hezimeti çıkartanlar da hainlerdir. Ermenilerdir. Ateistlerdir. 43 sene önce meydana gelen ve bir çok insanın ocağını söndüren bu olayları gündeme taşımak ayrı bir  hainliktir. Tarihte kalmış bu olayın müsebbiplerine lanet olsun.

Maraş olaylarını düzenleyenler helak oldu…Yeni nesillerimiz bu oyuna gelmemelidir. Tarih iyi okumalıdır.

Bu ülke hepimizin. Bu topraklarda yaşayanlarındır. Üstünde yaşayanlar kadar toprağın altında şehitlerimiz ve ecdadımız var.  Sahip çıkalım yurdumuza. Siyasi ve fikri mülahazalarla , kıskançlık ederek birbirimizi dışlamayalım. Bu ülke hepimize yeter.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevdet Alperen Arşivi