Mazman Ali ve Siyaset !

Mazman Ali ve Siyaset !


Az önce taziye ilanı da gördüm: ANAP yiğit neferi Ali Çokuçkun namı değer Mazman Ali Hakka yürümüş !


Büyük adamlar : Sözleri ile tarihe not düşerler !..
84 Yaşında ki Ali Ağabeyimiz bize geçmişte güzel bir ders vermişti.. İktidar daki ANAP bittiğini söylemişti ! Nasıl mı ?


1983 de kurulan Anavatan Partisi ANAP İktidarı Özal dönemi, çalkantılı dönemleri ile 3 Kasım 2002 ye kadar geldi..


Tarihi tam hatırlamıyorum ama Sanıyorum Mayıs 2001 gibi ANAP Kahramanmaraş İl Başkanlığı kongresi vardı..


Ankara da 5 Ağustos 2001 ANAP Büyük Kongresi öncesinde ilçe ve il kongreleri yapılıyordu..
İHA Kamera ve araç gereçlerini getirmek üzere Ali Çokuçkun ağabeye ,” Bekir Doğan sen getirip sen götüreceksin ,” demişler.. görev vermişler..
Ülkede bir sıkıntı var , Herkes Tayyip diyor.. böyle bir ortam..
2002 yılı öncesi , Batıpark spor salonda ANAP kongresi var..


Hava da bulutlu yağmur yağacak gibi, Ali Abim bizi kapıya yakın bir yerde indirmek için arabası ile girmeye çalışıyor.. her yer de park dışarıda yüzlerce araba var, neyse zor bela salona girdik, salon boş soğuk diye herkes çay ocağına gitmiş oturmuş, buz gibi bir hava var içeride.. siyasette buz gibi..


Meclis üyeliği ve Siyasette ki hatipliği ile bildiğimiz Mazman Ali , Eline mikrofonu aldı.. kürsüye çıktı.. “ 1983 de hep beraber kurduğumuz Anavatan Partisini bugün ben kapatıyorum, Gurur - Kibir , burnunuzdan kıl aldırmamanız sebebi ile gelirken yanınıza bir komşunuzu arkadaşınızı alıp gelseniz bu salon dolardı , dışarısı araç dolu park edecek yer yok, salonda kimse yok, benim için ANAP bitmiştir.. “ dedi.. mikrofonu bıraktı indi..


Seni nereye gideceksen oraya bırakayım dedi ve malzemelerimizi topladık kongreyi birlikte terk ettik..
Herkes Tayyip diyordu: Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanacağı o günden belli idi..


Ali Doğan: Bakanımız Orman İş sendikasında İsmail Yıldırım , bakana yemek veriyor, bakan bana sordu durumumuz nasıl ,” Seçimi kazanamazsınız, Tüm Maraş oyu ANAP size verse Türkiye de Barajı aşamazsınız dedik yüzde 5 ANAP 3 Kasım 2002 de Meclis dışı kaldı..


84 yaşındaki Mazman Ali , Ali Çokuçkun ağabey böyle uzakları gören bir siyasetçi idi..Bugün 1 Temmuz 2024 günü öğle Şeyhadil Mezarlığı , Şeyhadil camii Öğle Namazına Müteakip Cenaze kaldırılacaktır.. ve 3 nolu kapıdan defini yapılacak olup, Taziyesi Bahçelievler Gülsüm Hanım Gümüşer taziyevinde olarak belirlendi. Makamı cennet olsun !


AK Parti ve Korkuluk İl Başkanı !
Körler görmese de , sağırlar duymasa da 44 yıllık gazetecilik tecrübemizden yararlanmasalar da, bir de Bekir Doğan danışalım demeseler de , görülen köy kılavuz istemez Ak Parti gidiyor..


Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , mesajı aldık deseler de , tabanın ben mesaj aldığını görmüyorum, Beşi birlik Korkuluk aday istiyor ama , artık kargalar korkuluktan korkmuyorlar, mısırları yiyorlar !


Halkımız Reis Diyor !
Pazar günü Elbistan da Kültür ve Turizm önceki dönem bakanı Mahir Ünal , oğlu Mehmet Selçuk Ünal için 300 kişilik sünnet şöleni yaptı.. ekibi ile muhteşem bir sünnet şöleni idi.. organize biraz yetersiz olsa da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon ile alanı dolduran 5 binin üzerindeki Elbistanlıya seslendiğinde alkışlar : Reis , Reis diyordu..


Kargaları korkutmak için Korkuluk aday arayan AKP , FETÖ’cüler Ak Partileri partiden uzaklaştırmak için her şeyi yaptıklarını gördük..
8 ilçe belediye başkanlığını kaybeden Kahramanlar, suçu Ukrayna – Rusya savaşına, 6 Şubat Depremlerine, Gazze savaşına, emeklilere az maaş verildiğine bağlasalar da gerçek şu :
Mahir Ünal beyin sünnet düğününe gelen sözde Ak Partililer, gurur ve kibirinden yanına ikinici bir arkadaşını almadan tek başına geldiğini gördüm, ANAP kongresi gibi..
fazla söze gerek var mı ?
İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi