Padişahın oğluna kız isteme ve Mardin !

Padişahın oğluna kız isteme ve Mardin !
Ak Parti Mardin de İl Başkanı ve İlçe Başkanları ile yönetim kurulu üyelerini arıyor ama nasıl ?
Padişahın oğlunun dere kenarında gezerken derede çamaşır yıkayan kıza gönlü düşer ! Sorar sual ederler Çingene kızı !
Padişah oğluna : sana şu ülkenin padişahının kızını alacağım dese de gönül bu ben bu kızı istiyorum der.. Padişah ne söyledi ise ikna edemez !..
Öyle ya kocaman padişah çingenenin çadırına gidecek değil ya, Vezirleri gider , efendim, Ulu Padişahımızın oğlu hakanımıza kızınız hanım efendiyi istiyoruz der !
Kızın babası Çingene davul çalar yok, oğlanın babası gelsin görelim der, Padişah utana sıkıla kız istemeye çadıra gelir : “ Kızınız prenses hanım efendiyi oğlum yerime padişah olacak hakanımıza istiyoruz der..
Çingene yok deyince : Padişah deli olur.. ne yapacağını şaşırır, sonra çare aramaya başlar.. bir dostu derki Padişahım ben o kızı oğluna alırım kalk gidelim derler.. ve birlikte gelirler o adam : Çingeneye derki , Ağa senin şu o... kızını ,şu p... oğluna istiyorum” der..
Böyle ağız laf yapan biri gelse vermez miydim ? Verdim gitti der..
Adana dan Van’a kadar Güneydoğu da işler böyle yürür ! Kız isteyeceksen de oy isteyeceksende arkanda bir güç olmak zorunda !..
cebi delik, atı nalsıza kız vermezler , hele oy hiç vermezler..!
Can Kardeşim, Mardin Kızıltepe iş insanı Veysi Talayhan Mardin Ak Parti İl Başkanlığı için aday olmuş.. çok sevindim..
Hacı Veysi Talayhan : Ak Partiye çok şey katar hele birde adam gibi il yönetimi kurduğu zaman Ak Partinin oyunu ikiye katlayacağına inanıyorum..
Mardin çok iyi bildiğim bir yer ve kız istemesini bilenlerin iş başına gelmesi gereken bir yer bu sebeple şöyle bir tabloya baktım.. parti kadar şahıs da çok önemli..
En son Belediye Seçimleri : Ahmet Türk DEM Parti 57.4%
Abdullah Erin AK Parti 27.78%
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde
Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 66 oy
Recep Tayyip Erdoğan yüzde 32 oy
Belediye seçimlerine vekil seçimlerine oy oranlarına bakıyorum, bir birine yakın oy alınmış olduğunu görüyorum..
Padişahın oğluna kız isteme gibi, Mardin dilinden anlayan Mardin’e hizmet edecek bir il başkanı ve ilçe başkanı il ve ilçe yönetimleri ile Ak Parti Mardin de farkı ortaya koyacak gücü var Veysi Talayhan Mardin de ibreyi tersine çevire bilecek alt yapısı var , yeter ki fırsat verilsin Mardin Veysi’sine kavuşsun..
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mardin ancak yüzde 32 olabiliyor, Mardin bu değil yüzde 50 üzerine çıkması gerekiyor , şimdi bir kız istemesini bilen birini bulursa durum farklı olur..
Sayın Cumhurbaşkanını oyu yüzde 32 Peki yeni seçilecek olan il başkanı bunun üzerine ne koyacağı artı oylarla yüzde 50 yapa bilecek mi ? Mesele burada bunun için Hacı Veysi Talayhan masaya yatırıp iyi analiz yapmak gerekir..
Reisi bilen tanıyan , Mardin iyi bilen iyi tanıyan iş insanı Veysi Talayhan görev bekliyor!..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi