BAŞKAN OKAY’IN PROJELERİ KAHRAMANMARAŞ’IN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

BAŞKAN OKAY’IN PROJELERİ KAHRAMANMARAŞ’IN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

     Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasının ardından Merkezde Dulkadiroğlu ve Onikişubat adıyla iki yeni ilçe kuruldu. Daha sonra 30 Mart 2014 yılında seçimler oldu. Yapılan seçimde Dulkadiroğlu Belediyesi Başkanlığı’na % 68,1 oy oranı ve 80 bin yakın Dulkadiroğlu seçmenin oyunu alarak Belediye Başkanlığı’na Necati Okay seçildi.

     Okay,  Başkanlık koltuğuna oturduğunda bir çok projesi vardı. Bunlardan bazıları, Kamu Külliyesi Projesi, Bahtiyar Yokuşu, Konukların restorasyonu, Kentsel dönüşüm, Sosyal donatılar, Uydukent, Bertiz Bölgesinin yolları, ilçede değişim ve dönüşümünün  olması, Yedi Kuyular kar şenliği, Çağlayancerit Yolu gibi  projeleri vardı. Projelerin çoğunluğu, ilçenin ve Kahramanmaraş’ın tanıtımına yönelik projelerdi.

      Aradan geçen zaman içerisinde Dulkadiroğlu’nda ciddi çalışmalar yapıldı. Başkan Okay’ın çok önem verdiği,  Türkiye’de bir ilk olan Kamu külliyesi Projesi  hayata geçirildi. Toplamda 50 Bin metrekare alan üzerine kurulu kamu Külliyesi projesinde, Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, Kaymakamlığa Bağlı Müdürlükler, Belediye Hizmet Binası, Belediye Meclis Binası, Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası, Dulkadiroğlu Kreşi, Yemekhane, 3 Katlı 400 Araçlık Otopark  var. Yer tahsisi yapılan Külliye Cami, Dulkadiroğlu İlçe Tarım Müdürlüğü ve Millet Bahçesi projeleri de devam ediyor. Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi, bölgeye değer kattı. Külliye etrafında da hızlı bir kentsel dönüşüm oluyor.

       Yine Başkan Okay,   Kahramanmaraş’ta ilk defa Yedi Kuyular Bölgesi’nde Kar Şenliği düzenledi. Halkın yoğun ilgi göstermesi üzerine Yedi kuyular Kayak merkezi Çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi halkın bu ilgisi üzerine buraya Kayak Merkezi yaptı. Her yıl Yüzbinlerce kişi  Yedikuyular Kayak Merkezine akın ediyor. Çevre illerden akın akın insanlar buraya geliyor. Necati Okay’ın burada bir Geleneksel Kar Şenliği düzenlemesi, Kahramanmaraş’ın  tanıtımına büyük katkı sağladı.

       Başkan Okay’ın en çok önem verdiği projelerden başında yine konak restorasyonları  geliyordu. Tarihi konakların restorasyonu çok önemliydi. Dulkadiroğlu’nun geleceği tarihinde saklı diyerek, tarihi konakların restorasyonuna başladı. İlk restorasyon çalışmasına  Mutfak Müzesi’nden başladı. Ardından Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Maraş Araştırmalar Konağı’nı restore ederek  halkın hizmetime sundu. Kahramanmaraş’a buraları görmek için başka şehirlerden insanlar geliyor. Çok beğeniyorlar. Yine bu çalışmalar Sadece Dulkadiroğlu’nun dönüşümünde rol oynamadı. Kahramanmaraş’ın tanıtımına da büyük katkı sağladı. Daha sonra  Divanlı mahallesinde bulunan Bahtiyar Yokuşu projesi başladı. Dulkadiroğlu Belediyesi durmadı, 17’si tescilli toplam 34 konak restore edildi ve ziyarete açıldı. Bu projelerle Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri geleceğe taşındı.

        Dulkadiroğlu’ndaki yeşil alan eksiliğini gören Başkan Necati Okay Yeşil Alanlar ve Mesire Alanları Projelerini açıkladı. Bunların bir bir hayata geçirilmesi içinde büyük çalışmalar yapıldı. Saklı kalmış doğal güzellikleri ortaya çıkarma adına çeşitli çalışmalar yapıldı.  Bu çalışmaların ilki Doğal Yaşam ve Mesire Alanında oldu.Toplamda 100 dönüm alan üzerine kurulu bu geniş kompleks içerisinde mini hayvanat bahçesi, yürüyüş alanları, geleneksel çocuk oyunları alanı, kır evi, mescit, çocuk oyun parkı ve mesire alanı yer alıyor. Doğal Yaşam parkı Karşısında Heyecan Bahçesi’ndeki çalışmalar tamamlandı.Çokta güzel oldu. Halkımız burayı da tercih ediyor. İçerisinde zipline, atlama kulesi, tırmanma duvarı, paten pisti, engelli yürüyüş parkuru, kafeterya, yürüyüş ve dinlenme alanları yer alıyor. 

         Yine  Yedikuyular Kayak Merkezi yolu üzerinde Yalnızardıç Mevkii’nde A Tipi Mesire alanı yapıldı. Burası da çok güzel oldu. İçerisinde  Bungalov evler, restorant, piknik alanları, spor Tesisleri, Dil Okulu, kamp yerleri, Karavan Park gibi alanlar olacak. Tamamlanan yerlerin Yakında açılışı yapılacak. Burası Başkonuşa rakip bir yer. Çok güzel bir havası var ve şehre çok yakın. Burası Kahramanmaraşlıların vazgeçilmez yerlerinden birisi olacak. 

Başkan Okay 2014 yılından beri sadece bunlarımı yaptı, tabiki hayır. Geleceğin teminatı olarak gördüğü  gençle yönelik  projelerde yaptı. Gençlik Merkezleri Projeleri yaptı. Birçoğu hizmete girdi. Bu yatırımların başında da 6 Bin metre kare toplam alanıyla bölgenin en büyük gençlik merkezi olan Dulkadiroğlu Gençlik merkezi var. Sonra Gazipaşa Gençlik Merkezi var. İnşaatı da tamamlandı. Toplam alanı 2 bin metre kare olan gençlik merkezinin içerisinde çeşitli kurs merkezleri, okuma salonları, eğitim alanları, kütüphane, dinlenme alanı, spor alanları, fuaye salonu, cep sinema, sergi salonu ve aktivite alanları yer alıyor.

Başkan Okay’ın önem verdiği diğer konulardan birisi ise İlçede bulunan sosyal tesislerin eksikliği idi. Bu konuda bir çok projesi oldu. Her bölgeye eşit hizmet götürme politikasıyla her bölgeyi sosyal tesis zengini haline getirmek için çalışmalar yaptı.  Kırsal mahallelerden, merkez mahallelere kadar birçok mahallere sosyal tesis kazandırdı. Çok amaçlı olarak planlanan toplam 20 adet sosyal tesisi  tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Sosyal tesisler çok amaçlı da kullanılıyor. Tazievleri olarak’da kullanıyor.

Başkan Okay’ın başka söz verdiği projelerde vardı.  Modern Sokak İyileştirme çalışmaları,“Dulkadiroğlu değişiyor, dönüşüyor” sloganı ile başlattığı  modern sokak iyileştirme projeleri kapsamında Sakarya Çarşısı, Moda Sokağı ve Dedezade Caddesi’ni baştan sona yeniledi.

        Başkan Okay’ın dar gelirli vatandaşla içinde  düşündüğü Yeni Kent Toplu Konut projesi ( Uydu Kent)  büyük ilgi gördü. Toplam 36 blokta 1332 konuttan oluşan Uydu Kent projesini en uygun fiyatla vatandaşlara ulaştırmaya çalıştı. Uydu Kent içerisinde sağlık merkezi, çeşitli iş yeri alanları, yeşil alanlar, spor alanları ve yürüyüş alanları olan bir proje. Proje’nin ilk etabı yakında teslim edilecek.  

       Yine Başkan Okay, Dulkadiroğlu İlçesi’nin gelişi için çok önemli olan Dulkadiroğlu – Çağlayancerit Yolu için büyük mücadele verdi. Bu yolun ihalesi yapıldı. Şu an çalışmalar başladı. Bu yolun tamamlanması Dulkadiroğlu ilçesinin gelişmesi için çok önemli.

      Göreve geldiği günden bu yana şehrin turizm potansiyeline dikkat çeken Başkan Okay’ın Bertiz Bölgesi’ne ulaşım konusunda büyük hizmetleri oldu. Özal döneminden beri ulaşım hizmetleri konusunda hizmet alamayan bu bölge ciddi anlamda hizmet aldı.

       Başkan Okay bu çalışmaları yaparken çok borçlanmaya da gitmedi. Belediye’nin kendi kaynaklarını kullanarak güzel çalışmalara imza attı. Kahramanmaraş’ın tarihi, Turizmi,  Başkan Okay’ın bu projeleri Dünya’ya açılıyor. Kısacası yapılan bu çalışmalar ile Dulkadiroğlu Ilçesi’nde değişim ve dönüşüm devam ediyor. Yeni projelerin çalışmaları da devam ediyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi