Göksun ve Dua

Göksun ve Dua

1980 yılından bu yana tanıdığım : Kuyumcu selim

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi , ilk kuyumcusu !

Siyaset adamı, ANAP da siyaset yapan, geriye dönüp baktığımızda 40 yılı aşkın siyasi hayatı olan Kuyumcu Selim !, Kuyumcu , Ziraat Odası Başkanı Göksun halkının güler yüzü !..

Bir zeytini üç defa ısırarak, soğan ekmek yiyerek, hayata merhaba diyen , geldiği yeri asla unutmayan Kuyumcu Selim Kahramanmaraş Merkez Üngüt de dünyaya gelen ve Kuyumcu Selim ! Olarak adını Göksun Tarihine yazdıran Kuyumcu Selim !.. ki o artık Belediye Başkanı ama geldiği yeri unutmayan başkan !..

Telefonu çalıyor : Buyurun ben Kuyumcu Selim !

Karşıdaki kişi : Belediye Başkanı arıyorum dediğinde , başkan yok o birazdan gelir cevabını veren Selim Cüce ! Kuyumcu Selim.. Gönül insanı ! Göksun halkının Kuyumcu Selim’i..

Belediye Başkanı adayı olayım mı ? Olmayalım mı ? Sorusunu bizimle istişare eden ve 40 yıllık geçmişi ile bir karşılığı olan ilk günden itibaren aday ol dediğimiz Kuyumcu Selim, Göksun Belediye Başkanı olarak ziyaretine gittim..

Dün makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundum !

Her zaman olduğu gibi : Şiir gibi konuşan Kuyumcu Selim !

Hayatımda kavga etmedim, kavga edenler hep kaybetti, ben kazandım, Barış , uzlaşı, kardeşlikten yanayım , sevgi tohumları ekiyorum, sevgi biçiyorum, benim kavga ile işim olmaz diyor ve Belediye başkanı olduğu halde herkesle ayrı ilgileniyor..

Düğün, cenaze, hastalık, nişan, başta olmak üzere her ne varsa oraya yetişen , küsleri barıştıran, Tarihimize sahip çıkan, Sürekli iyilik rehberliği yapan Kuyumcu Selim !..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel: “ Biz size destek oluruz, bizim için komisyonların da önemi yok istediğiniz yere yazın, biz kavga etmeye değil barış tohumları ekmeye geldik, Kahramanmaraş ve ilçelerine hizmet etmeye geldik” diyerek sevgi tohumlarını baharın ilk günü toprakla buluşturan Kuyumcu Selim

Yeni adı ile : Akil insan, bizim deyimimizle Göksun ağabeyi , Barış elçisi, Turizm Rehberi , Tarihimizi , kültürümüzü en iyi anlatan Kuyumcu Selim !

Konuşması ve Türkçesi Şiir gibi: iki saat dinlesen usanmasın, söylemleri ile güzellikler gönüllere giren Kuyumcu Selimi anlatmak mümkün değil, görüp yaşamak gerek..

Herkesin derdi ile dertlenen: dua ve göz yaşı ile hayırlı olsun ‘a gelenleri kapıda karşılayıp, bağa zen gülerek , bazı hallerde göz yaşları ile dinleyen, duyduğu bir çitf sözle üç gün uykusu kaçan Göksun Belediye Başkanı Selim Cüce :” Zabıtaya ilk talimatım, ceza makbuzu ile gezmeyeceksiniz, esnaf çiçek ve sevgi götüreceksiniz, ekonomik sıkıntı var esnaf zor durumda onlara ceza değil sevgi götüreceksiniz,” talimatı veren Selim Cüce , yani kuyumcu selim..

Herkese az çok yararı dokunan , gönül İnsanı Kuyumcu Selim siyaset anlayışı sözümün sonu olsun sevgili dostlar..

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde kullanılan geçerli oyların : 28 588 den 16390 oy alarak Belediye Başkanı olan Kuyumcu Selim, daha seçim akşamı : “ Eyvah ben ne yaptım, 15086 kişinin oyunu neden alamadım ! Onların gönüllerini niye giremedim, gönül belediyeciliği yapacağım onların gönlünü almalıyım “ diyerek dertlenen ve ertesi sabah yeniden çalışmaya başlayan Kuyumcu Selim gönülerin insanı ! Göksun Belediye Başkanı !..

Onun için seçim bitmedi : yeni başlıyor, gönüllere girmek için bugünden başlayarak yeniden çalışmaya devam ediyor..5 yıl sonra bu makamı bir genç kardeşime teslim edeceğim,” diyerek koltuk sevdalısı olmadığını ilk günden gösteriyor..

Sevinç göz yaşları ile hayır dua alan Kuyumcu Selim ! Göksun Belediye Başkanı !... Göksun da Sevinç Göz yaşı Dua ile

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi