Artvin Medya Buluşması

Artvin  Medya Buluşması

     Bugün bize yollar görüldü..

     Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Artvin üzerinden Gürcistan yolu bizi bekliyor..

     Küresel Gazeteciler Konseyi 80 il temsilcisi, 55 ülke temsilcisi olmak üzere bugün dünyadan ve Türkiye den herkes yollara düşüyor..

      Gazeteci dostları görmenin heyecanın yaşıyorum..

      Kilis den Nezir Çaplar KGK İl Temsilcisi ile Gaziantep de buluşarak yola çıkmak üzere sabah hazırlığımızı yaptık..

      Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcileri, Yerel Medya Meclis üyeleri, Yaygın Medya Meclis üyeleri, 55 ülke temsilcisi ile Artvin ilimizde tam bir basın ordusu çıkarması bugün başlıyor..

     Medya buluşması kapsamında Artvin'e gelen Gazeteciler :  Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezi'nde panel düzenlenecek.

      Küresel gazeteciler konseyi bünyesinde Artvin Valiliği, Artvin Çoruh Üniversitesi, Batum Başkonsolosluğu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, Batum DEİK ve Artvin MÜSİAD paydaşları ile beraber Artvin'de planlanan Medya Buluşması 8 Haziran-12 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

      Bugün karayolu ile yola çıkanlar, Uçakla Artvin Rize Hava Alanına gelenler, 8 Haziran 2002 Çarşamba günü sabah otel de toplanacak ve 3 Günlük Artvin programının ardından Batum'da Gürcü ve Türk gazetecilerin medya buluşması faaliyeti de yapılacak. 

     10 Haziran Cuma günü saat 17,30 da Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür merkezinde Medya Paneli Kapsamında konuşmacı olarak Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Prof. Dr. Levent Eraslan, Av Atilla Diler, Prof.Dr. Özgür Eminağaoğlu katılacak. Medya Panelinde; Medyanın toplum üzerindeki etkisi, Sosyal medya ve dijital medyanın günümüzdeki faktörleri ve rolleri, Küreselleşme ve medya, Artvin Çoruh Üniversitesi tıbbı aromatik bitkiler ihtisaslaşma projeleri konuları konuşulacak.

     Artvin ilinin tarihi ve Turistlik yerlerini gezecek olan Gazeteciler daha sonra Gürcistan ‘a geçerek burada da etkinlikler yapacaklar..

     Ev sahibimiz Artvin KGK il Temsilcimiz Aydın Tatar , yaklaşık 3 ay bu program için yoğun emek verdi..

     Geniş kapsamlı yapılan programı organize eden Küresel gazeteciler konseyi Artvin İl Temsilcisi Aydın Tatar; yaptığı açıklamada; program kapsamında dışardan gelen uluslararası yaygın medya ve yerel medyanın yanı sıra Artvin'de görev yapan yerel ve yaygın medya temsilcileri, üniversitesi öğrencileri ve tüm halkın katılımı beklendiğini ifade etti. 

Ayrıca Artvin’de faaliyet gösteren Artvin Gazeteciler Cemiyeti ve Faal Gazeteciler Derneği Başkanları ve üyeleri katılım sağlamalarının beklediklerini belirten Tatar, özellikle gençlerimizin ve medya ile ilgisi olan herkesin mutlaka katılım sağlanması gereken bir panel olduğunu belirterek panele tüm ilgilileri ve duyarlıları davet” ettiğini söyledi..

    Korona Virüs – Pandemi

    Küresel Gazeteciler Konseyi , yurt içi yurt dışı toplantıları aralıksız yaparken, Korona Virüs sebebi ile uzaktan toplantılarla 2 yıl geçmesi sebebi ile bir birini özleyen il temsilcileri ve Meclis üyeleri 4 gün boyunca hasret giderecekler..

    KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Yerel Medya Başkanı İsrafil Avcı, KGK yönetimi, Meclis üyeleri, İl Temsilcileri ve Gazeteciler Artvin ilinde ülkemizin ayrı bir güzelliğini tanımak için yollara düştü bile..

    2 yıllık ayrılık , hasret özlem sonrası yüz yüze ilk defa bir araya gelecek olan KGK ailesinde heyecan hat sefaya çıktı..

    Sayın Genel Başkan Mehmet Ali Dim, “ Yeni medya buluşması takvimini , bugünden sonraki çalışmaları KGK hedefini üyelerle paylaşacak.. Kısaca hasret ve özlem giderilecek toplantı heyecanı Artvin bugünden yansımaya başladı bile..

      Bugünlük bu kadar !

      İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi