Abdulhakim Eren

Abdulhakim Eren

DOSTLUKLAR BAKİ OLMALI

            DOSTLUKLAR BAKİ OLMALI

                                                             CEVDET ALPEREN

            Dünyanın en tehlikeli düşmanı dost görünen düşmanlardır. Gerek  devlet planında  olsun, gerekse  ferdi planda olsun bu düşman aynı derecede tehlikelidir.

            Dost gibi görünen düşman  ferdi planda  aileleri yıkar. Millet planında devlet yıkar.  En tehlikeli insan dost gibi görünen düşmandır.  Bu tipler ümitleri yıkar, güven sarsar ve vicdanları yok sayar. Dost gibi görünen düşman  toplumları birbirine düşürür. Hile ve dolandırıcılık ruhunu körükler. Hırsızlığı artırıcı faaliyetlere destek verir. Cinayetleri artırır. Kadın ,çocuk demeden  bütün değerleri ayaklar altına alır.

            Dost gibi görünen düşmanlar , kardeşi kardeşe düşürür.  Dost gibi görünen düşman faizi artırır.  Gıda terörünü besler. Komşu haklarını, insan haklarını hiçe sayar.

            Bu ve benzeri değerlerimizi  hiç acımadan  ayaklar altına alan güruh, kişi ve kuruluşlara dikkat etmeliyiz.

            Gerek Selçuklu Devletinin yıkılışı , gerekse de  Osmanlının yıkılışı olsun bu devletler temel de dost gibi görünen düşman kişi ve kuruluşlarca yıkılmıştır.

            Keza tarihin tarihin derinliklerine düşen   devlet ve kavimler dost gibi görünen güçler tarafından yıkılmışlardır.

            Ben bu konuya nasıl girdim ?  Divanlı  Mahalle muhtarlığın ofisinde ,bir gurup arkadaş ile zaman zaman bir araya gelip  sohbet ediyoruz.  Dostluklarımızı pekiştiriyoruz. Bir araya geldiğimiz arkadaşlarımızla  en az kırk yıllık bağlarımız var. İlişkilerimiz , devam eden selam ve muhabbetlerimiz var.

             Divanlı Mahallesinin çocukları olarak bir araya gelip geçmişi yad ediyoruz.  Divanlı mahallesinin  sempatik ve güler yüzlü bir muhtarı var Atilla Erimhan . Gayretli çalışkan, her görüşmemizde Divanlı için  nasıl çırpındığını hissediyorum.  O, zaman zaman bizleri Muhtarlık  ofisinde toplar ikramlarını yapar.

            Bu sefer,2 Haziran 2022  tarihinde de değerli dost kardeşimiz Sandaloğlu ailesinin güler yüzlü evladı Selahattin Sandaloğlu’nun daveti ile muhtarlık ofisinde bir araya geldik.

            Divanlı Mahallesinin güzelleşmesi ve gelişmesi için neler yapıla biliri konuştuk.  Kümbet parkının  yeniden düzenlenerek oradaki yetişen gençliğin hatıralarının yaşatılmasını konuştuk . Divanlı Mahallesinde gerçekleştirilecek olan Kentsel dönüşümün   mahallenin ismine, tarihi geçmişine, Dulkadiroğlu Beyliğinin  mimari özelliklerine uygun projelerle yapılmasını konuştuk. Eğer Divanlı mahallesinde Kentsel dönüşüm olacaksa özellikle mimari görünüme önem verilmeli. Şehrimizin geçmişini yansıtacak projeler olmalı. Yoksa hiç yapılmasın daha iyi.

           Hiçbir beklentisi olmayan gönül dünyasında kurulan dostluğu, arkadaşlarımızı bir araya getirdiği için sevgili Muhtarımıza ve Selahattin Sandaloğlu kardeşimize teşekkür ederiz.

             Toplantımızda ,değerli kardeşim Emekli milli eğitim müfettişi Hacı Bayram Beşçocuk , Emekli öğretmen  Hacı Çetindoğan, Emekli öğretmenler Abdullah Selçuk, Mustafa Purtaş , Ahmet Özgül vardı. DSİ den emekli mühendis  Mert Zoroğlu, iş adamı Ali Karaokur  ,Emekli öğretmen Ramazan  Kara  ve  Fahrettin Tunçbüken,  katılan dostlarımız.

            Bizim bu dostluklarımız da şüphe yoktur. Memleket sevdalısı. İmanlı ve inançlı. Siyasi mülahazalar dışı  dostluklar.   Değerlerine ,kültürüne bağlı güzel  dostlar.

             Kısaca dost görünümlü düşman değiller. Bu güne kadar yanlışları olsa da ihanetleri olmamıştır. .Dostluklar baki olursa siyasi mülahazalar onu bozamaz. Çünkü particilik din değildir. Ama dostluk dini bir vecibedir. Bizim dostluklarımız da bakidir.

             Bizim dostluklarımız çok uzun zaman önce  samimi temeller üzerine oturtulmuş. İçinde düşmanlık kırıntısı olmayan dostluklardır.

            78 kuşağı da diyebileceğimiz bu dostlar meclisi emekli olmasına rağmen halen memleket meselelerini konuşarak  gününü geçiriyor.

            Hepsine Allah’tan sağlıklı  ömürler temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulhakim Eren Arşivi