Zam Zam Zam Zam

Zam Zam Zam Zam

     Ne oluyor ? , kimse anlamıyor !

     İngiltere de ki dostlarla görüşüyoruz : “ Vallahi bir dümen dönüyor ama anlayamıyoruz ! niye zam yapıyorlar , “ diye onlarda bize soruyor..

     Almanya, Fransa, Belçika ve Kısaca Avrupa, Amerika, Rusya, Arap ülkeleri, dünyanın her yerinde zam zam zam var zam var.. biz alışığız da onlar yanıyor..

     Türkiye olarak biz paramızdan 6 sıfır attığımızdan beri zamlara küçük küçük alışığız, bir söz var : “Acı patlıcanı kırağı çalmaz!” diye biz efsunluyuz bize dokunmaz da yıllardır zam zam görmeyen Avrupa ülkeleri ne yapacak onu merak ediyorum..

     Almanya’dan gelen gurbetçilerimiz, diğer adı ile Almancılar : Ekmek bir mark, iki sene sonra yine bir mark derlerdi..

     Artık onu diyemiyorlar zam ve enflasyon onlara da girdi..

     Temizlik ürünlerine yüzde 30 zam kapıda diye bizim çocuklar sosyal medya da bir yazı okumuşlar, Bizim evin içişleri bakanı gidip biraz eve malzeme alalım dedi..

     Dün öğleden sonra market yoluna düştük.. bazıları temizlik ürünlerini kaldırmış bazıları ise üzerinden etiketleri kaldırmış, bir kısmı ise yüzde 30 olmasa da tedbir olarak yüzde 15 zam üzerine eklemiş..

     Allah şükür ülkemizde : yapılamayan bir sanayi ürünü yok, üretemediğimiz bir tarım ürünü yok, gelen zamlarla , sabit maaşlar erise de çarşıda Pazar da her türlü malzeme var ama bu zamları anlamak mümkün değil..

     Dün merkez bankası 200 baz puan faiz indirimi yaptı.. Dolar hemen 9,50 kuruşu gördük.. tahmin ediyorum 500 baz puan yükseltse 6 tl. görürdü.. böyle kırılgan bir ekonomi !..

     Sözün özü : Türkiye de 300 kişi , para alıp para satan 300 kişi bizimle , kedinin ip yumağı ile oynadığı gibi oynuyor..

     Hükümet bunlara bir şey demiyor, böyle ekonomi olur mu ?

     Biz SSK , Bağ-kur, KDV, Geçci vergi, Gelir vergisi, bilmem ne vergisi yatırıyoruz, yatırmaz isek canımıza okur.. ama bu 300 kişi para alıp para satan bu kişilerin , vergisi yok , SSK yok, Bağ-kur’u yok, elektrik, su parası yok ülkemizi soymaya devam ediyorlar..

    Türkiye de 300 kişi Avrupa ve Dünya ülkelerinde de belli bir sayı da olan bu kişilerin bugün birleştiği haberini okuyoruz..

     ABD Merkez bankası  iyi faiz veriyor, haydi paralar oraya, Almanya Merkez Bankası iyi faiz veriyor haydi oraya,  Türkiye de yüksek haydi oraya, Türkiye de düştü haydi başka bir ülkeye elektronik ortamda giden dev paralar o ülkelerin para değerini düşürüp yükseltirken, olmayan parayı satan ABD ise hep karlı çıkıyor..

     Benim gördüğüm : Humar oynatan hep kazanır, oynayanlar kayıp eder ya onun gibi, ABD hep kazanıyor, bizde ki 300 kişi kazanıyor sayıları 10 bini geçen dünyadaki para babaları kazanıyor..

     Bunların fabrikası filan yok, çalışanı yok denecek kadar az , parayı bunlar kazanıyor, bini biliyoruz da, bu zamlar niye geliyor onu anlayamıyorum..

     Bugün 45 ülkede dostlarla görüşüyoruz : zam zam zam diyorlar

     Türkiye de zam zam zam.. ne oluyor dostlar bir bilen varsa şu zamları bize anlatsın..

     İnek aynı, yediği ot , saman aynı, verdiği süt aynı, sütü sağan anamız aynı, peki bu süt niye zamlanıyor ?

     Her şeye zam geldi , bende zam yapmak zorundayım diyor.. anama haklısın desek mi ?

     İşçi diyor ki : Her şeye zam geldi ben bu paraya çalışamam diyor.. oda haklı

     Sanayici iş adamı : İşçilik, elektrik, su, Dogalgaz, kısaca ham madde girdileri arttı zam yapmak zorundayım diyor.. o da haklı !

     İmalatçı – Müteahhit firma sahibi : Demir , Çimento, Kum, usta yevmiyesi ve tüm malzeme fiyatları artı, daire fiyatına zam yapmak zorundayım diyor.. oda haklı be !

     Herkes : bir birine bakarak zam yapıyor, ortaya şu çıkıyor, dünya liderleri bir araya gelerek bu zam zam zamlara bir dur demeleri gerekiyor..

     Dünya küçük köy oldu.. AB ülkeleri, ABD ve Rusya veya dünya ülkeleri beni ilgilendirmez diyemiyoruz, herkes zam yapıyorsa o bize de yansıyor, bizim yaptığımız onlara yansıyor o zaman zam’a dünyanın dur demesi gerekiyor..

     Bizim gördüğümüz bu !

     İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi