Ya Maraşlı Sabır !

Ya Maraşlı Sabır !

     1990 yıllarda Kahramanmaraş Göksun Karayolu proje ve çalışması başladı.. bir değil iki değil , üç defa güzergah değişti..

     Tekir Belediye Başkanı Yüksel Horasan 2002 de Ak Parti Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelince kasaba halkı ile otobüsün önüne yatarak yolun tekirden geçmesini istemesi üzerine yeniden çalışma başladı..

     Göksun Kahramanmaraş arasında 11 adet tünel yapılmasına karar verildi..

     Son tüneller 2021 yılında açılması ile bu yolumuz uzun hikaye olsa da hizmete açıldı.. Bugün Akdenizi Karadenize bağlayan yol oldu..

     Ya Maralılar biraz sabır..

     Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Arsan tesislerinin bulunduğu kavşağa : Arsan kavşağı adı verildi..

     Son 2 yıldan beri Kahramanmaraş siyasetinin birinci gündem maddesi.. siyasi partilerin il başkanları, ilçe başkanları Arsan kavşağında basın toplantısı yaparak sürekli gündeme taşıdılar..

Siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarını burada bir teşekkür basın toplantısı yapmaya davet ediyorum..

    Eleştirmek güzeldi.. Hükümeti yerden yere vurmak güzeldi.. Arsan kavşağı bitti gelin bir teşekkür için basın toplantısı yapın ! ne olur ?

   Sabır edemiyoruz: Ya Maraşlılar biraz sabır diyorum.

   Kahramanmaraş Şehirler arası otobüs terminaline 3 yıldan beri ciddi para harcandı.. işin doğrusu ben bu harcanan paralara üzülüyorum.

   Buraya para harcama yerine, hava alanı yanına, hem tren istasyonu , hem de şehirler arası otobüs terminali yapılarak bu paralar buraya harcanması gerekirdi..

    Yazık oldu o kadar harcanan paraya, neyse 2024 de gelecek olan belediye başkanımızda yeni terminal binası yapar inşallah, yakında burası da açılacak inşallah..

    HAVA ALANI KAVŞAĞI ve EXPO 2023

    Kahramanmaraş’ın birinci sorunu: Hava alanı pistinin uzatılması.. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, DHMİ şu kadar şu şekilde uzatın desin belediye olarak ben yapıp teslim edeceğim diyor ve taahhüt veriyor..

    2023 yılı Nisan ayında yani bir yıl sonra bugünlerde tüm heyecanımız EXPO 2023 için olacak zira 100 yakın ülkeden 5 milyon kişinin Kahramanmaraş gelmesi bekleniyor..

    Böyle olunca birinci sorun : Hava alanı pistinin uzatılması..

    İkinci Sorun: Hava Alanı Kavşağının yer altına alınması..

    Üçüncü sorun : otel açığının kapatılması..

    Ilıca daki otellerimiz , Termal otellerimiz ve mevcutları bir bütün olarak yatak sayımızı ortaya çıkarmamız gerekiyor..

    Kahramanmaraş sorunu çok.. biraz sabır edersek hepsi çözülecek ama : EXPO  2023 için sabır etme zamanı kalmadı..

    Son iki aydan beri sürekli yazıyorum: Bu yıl sonuna kadar biz Kahramanmaraş hava alanı meselesini çözemezsek, bu işin kaymağını , balını Gaziantep, etli pilavını ise Şanlıurfa, Adıyaman yiyecek..

    Kırıntıları ise Hatay ve Adana’ya kalacaktır..

    Hava Alanı Kavşağının yer altına alınması ciddi bir çalışma olsa 3 ayda biter, pist boyunun 1 km. uzaması ise Hanefi Mahçiçek başkan 15 günde yapar teslim ederim diyor..

    Halen neyi bekliyoruz işin doğrusu ben bunu anlamış değilim..

    Bu hava alanı meselesi : Göksun yolu gibi olursa bizim ömür yetmez uçak indiğini görmeye, Arsan Kavşağı gibi olursa, EXPO 2023 geçer gider Kahramanmaraş çok şey kaybeder..  Şehirler arası otobüs terminalimiz gibi olursa , harcanan paralar boşa gider, hava alanı açılıncaya kadar uçan otomobiller geleceği için hava alanına gerek kalmayacaktır..

    Ya Maraşlı biraz daha sabır diyorum

    Neylerse mevlam güzel eyler sabır..

    İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi