Suç Makinası Toplum Olduk !

Suç Makinası Toplum Olduk !

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ve Şiddetle Mücadele Vakfı'nın (HEGEM) projeler ve analizlerle dikkat çektiği "Şiddetle mücadele" konusu için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'den tam destek geldiğini hemen söylemek istiyorum..
Bugün Şehrimizde yaşayan ve Türkiye de yaşanan şiddet dikkat çekmek istiyorum.

Kontrolsüz , televizyonlarda oynayan veya dijital ortamda yayın yapan kanallardaki mafya dizilerini izleyen toplumumuz mafya oldu.. suç makinası oldu. !

Şehirde araç kullanmaya, sokaklara çıkmaya korkar olduk.. Korna çaldın diye kavga edenleri Kahramanmaraş’ta da görmeye başladık.. daha vahimi bayan sürücüye hakaret edenleri gördük..

Ne oldu bize böyle ? Çok değil 20 yıl önce Kahramanmaraş’ta bir bayan araç kullanıyorsa, herkes ona :” Maşallah “ der yol verirdi.. aracı park edemiyorsa herkes birden yardım ederdi..!

Ya bugün: trafik de araç kullananlar suç makinası oldu , kavga etmeye hazır halde yan baktın, korna çaldın, yavaş gidiyorsun veya araç kaldırmadın istop ettirdin diyerek kavga çıkaranları görülüyoruz..

Biz nasıl bu hale geldik ?

Televizyonlarda ki kavgalı mafya dizilerine bakarak hepimiz kabadayı olduk, bu dizilere bakarak gençler sürekli lüks bir hayat beklemeye başladı.. olmayınca da mutsuz oluyoruz..

Su isteyen adamı döverek öldürüyoruz , kadın cinayetleri , iş yerini kurşunlama, kız arkadaşıma baktın diyerek mekan basmalar günlük hayatın bir parçası oldu..

Ülkemizde Ceza Kanunları yetersiz olunca : suç işleyenin suç yanına kar kalıyor.. Adam öldüren, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını görüyoruz..

Çare Nedir ?

Radyo Televizyon Üst Kurulu var : Önce bu televizyonlarda oynayacak diziler veya dijital ortamda oynayacak diziler filmler buradan onay almalı, toplumun ahlak yapısını bozan dizilere , filmlere onay verilmemeli..

Böyle bir hayat yok, çok çeşitli suçlar sebebi ile cezaevi doldu taştı, kesinleşmiş hapis cezası olana : “ Yer boşalıncaya kadar bekle ,” dendiğini görüyoruz, böyle devam eder giderse yakın da yeni cezaevleri yapmamız gerekecek ki yazık !

İnsanlarımızı suç makinası haline getiren bu yayınlara bir dur denmesi gerekiyor , görev hükumette siyasette, muhalefette TBMM bulunan 650 vekile düşüyor.. el ele vererek yasal düzenleme yapılmalıdır..

Bugün Cuma 11 Ekim 2024 Cuma , Cumanız Mübarek olsun, Allah bir birimizi sevmeyi nasip etsin !..

İyi Cumalar Diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi