Mehmet Fatih Erdoğan

Mehmet Fatih Erdoğan

Sporla Gülen Yüzler

Sporla Gülen Yüzler

Yaklaşık iki yıldan beri yaşadığımız Covid 19 belası, tam kurtulduk derken ekonomik dengeleri altüst eden Rusya – Ukrayna savaşı ve sonrasında başımıza bela olan yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki ve enerji piyasasındaki aşırı yükseliş sonucu yaşadığımız ekonomik ve siyasi kriz Millet olarak hepimizi canımızdan bezdirdi.

Geçtiğimiz hafta aynı günlerde başlayan 19 Akdeniz Olimpiyatları, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın da katıldığı (FIVB) Milletler liginin Kanada ayağı, İngiltere de başlayan Wimbledon Tenis Turnuvası ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri maçları televizyonlarımızda canlı olarak yayınlandı.

Yorumcuların tüm yarışmalar için ‘devler ligi’ demeleri gerçekten doğruymuş. Yarışmalara katılan sporcuların başarı adına verdiği mücadele gerçekten takdire şayandı. Canlı canlı izlediğimiz müsabakalar yaşadığımız siyasi ve ekonomik krizlere rağmen yüzümüzde tebessüm ve yüreklerimizde hafif de olsa bir serinlik hissetmemize sebep oldu. Bu serinlikte elbette Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı milyonlarca emekli ve çalışanı ilgilendiren ‘Maaş Artışları’ haberinin etkisi de vardı.

‘Allah Devletimize ve Milletimize Zeval Vermesin.’ Gerek Cumhurbaşkanımız, gerekse Maliye Bakanımız emekli ve çalışanların maaşlarına Temmuz ayından geçerli olmak üzere %40 oranında zam yapılacağını açıkladılar. Açıklanan müjde vatandaşları sevindirdi ama maalesef yine adaletten oldukça uzak. Halen 40 bin lira civarında olan milletvekili maaşı %40 artışla yaklaşık 56 bin lira olacak. Maaşlar 17 bin lira artmış olacak. Emekli Milletvekili maaşları ise yaklaşık 7 bin lira artışla 18 bin liradan 25 bin 380 liraya çıkacak. SSK emeklilerin ortalama 3.500 olan maaşları ise sadece 1.000 lira artacak. Sizce de bu artışların daha adil yapılması gerekmiyor mu?

Filenin Sultanları

A Milli Kadın Voleybol Takımlarının katıldığı FIVB Milletler Ligi'nin 3. hafta mücadeleleri 29 Haziran’da Kanada'nın Calgary kentinde başlayan müsabakalar 3 Temmuz tarihlerinde sona erdi. Filenin Sultanları olarak anılan Millilerimiz 29 Haziran Çarşamba günü Kanada ile oynadığı ilk maçı 3-1 kaybetti. 30 Haziran Perşembe günü Hollanda ile oynadığı ikinci maçını ise 3-0 kazandı. 2 Temmuz Cumartesi günü Japonya ile oynadığı maçı 3-1 kazanarak yüzlerimizi güldürdü. 3 Temmuz Pazar günü oynadığı son maçında ise Voleybolda dünyanın bir numarası kabul edilen ABD ile karşılaştı. Filenin Sultanları, nefeslerin tutulduğu, başa baş geçen mücadele de maalesef 3-2 yenildi. Sporcularımız maçları kazansalar da kaybetseler de oynadıkları oyunla bizleri gururlandırıyorlar. Kendilerine teşekkür etmeliyiz.

19. Akdeniz Olimpiyatları

Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'na 26 ülkeden, 24 farklı branşta yaklaşık olarak 3400 sporcu katıldı. 322 sporcu ile katıldığımız 19. Akdeniz Olimpiyat oyunlarının 8'inci günün sonunda, 37 altın, 21 gümüş, 26 bronz olmak üzere toplam 84 madalya kazanarak en çok madalya kazanan ülke oldu. TRT tarafından canlı yayınlanan müsabakalar görülmeye değerdi. Sporcularımız gerçekten gururlanmamız gereken sonuçlar aldılar. Hepsini yürekten kutluyor ve alkışlıyorum.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Edirne'de bu yıl 661'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık finalinde genç başpehlivanlarımızdan Mustafa Taş ile Cengizhan Şimşek karşı karşıya geldi. Finale Menderes Saltık, Orhan Okulu, Tanju Gemici ve İsmail Balaban'ı yenerek çıkan Cengizhan Şimşek, Mustafa Taş'ı da mağlup ederek Kırkpınar'ın bu yılki başpehlivanı oldu. Geçtiğimiz iki yılın başpehlivanı olan ve bu sene de başpehlivan olduğu takdirde altın kemerin ömür boyu sahibi olacak olan Ali Gürbüz ikinci turda Mehmet Yeşil Yeşil’e elendi.

Güreşleri’nin 3'üncü tur müsabakalarında favori olarak anılan Ali Gürbüz’ü eleyen Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, Recep Kara gibi isimler rakiplerine yenilerek Kırkpınar’a veda ettiler. Final geçen sene Başaltında birinci olan ve bu sene ilk defa başpehlivanlık müsabakalarına katılan Mustafa TAŞ ile Cengizhan Şimşek karşı karşıya geldi. Kazanma arzusu daha yüksek olan Cengizhan ŞİMŞEK puan alarak kazanmasını bildi.

Yaşadığımız ağır ekonomik krize rağmen Sporda kazandığımız başarılar yüzümüzü bir parçada olsa güldürdü. Başarılarıyla göğsümüzü kabartan tüm sporcularımızı kutluyorum. Gençlerimize spor yapmalarını öneriyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Fatih Erdoğan Arşivi