Şiddet Makinasına Döndük !

Şiddet Makinasına Döndük !

Galatasaray maçına izlemek üzere stadyuma gelen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’e saldırı! Ve şiddet !..

Savcı İşçimen, maç çıkışı gişe sırasındayken arkasından kornaya basan araç sürücüsünü uyarmak isterken darp edildi. Kameralar önünde şiddet gördü..

Polis tarafından aranan saldırganın 7 suçtan kaydı olduğu öğrenildi. Suç makinası olduğu ortaya çıktı..

Peki suçlu kim ?, Türk Milleti niye bu hale geldi.. Yeni yeni şiddet türleri öğrenmeye başladık.. burada suçlu kim ? Ailesi ve kız arkadaşı üzerinde şiddet denemesi yapanlar şunları sayıyor !..

Fiziksel şiddet.

Dijital şiddet.

Israrlı takip.

Kadına şiddet,

Aile içi şiddet,

Psikolojik şiddet,

Fiziksel şiddet,

Cinsel şiddet,

Ekonomik şiddet,

Sözlü şiddet,

İşyeri şiddeti,

Flört şiddeti,

Toplumsal şiddet,

Sağlık çalışanlarına karşı şiddet olarak çeşitli şekillerdedir. Şiddet türleri mağdura, şiddet uygulayana ve toplum yapısına göre çoğalabilir.

Peki suçlu kim ? Son dönemde Televizyonlarda o kadar çok mafya dizisi var , vurma kırma, dövme işkence ve öldürme dizileri oynatılıyor ki herkes kendini : dizideki baş rol oyuncusu gibi görüyor , yan baktın, korna çaldın diyerek karşı tarafa şiddet uyguluyor..

Bugün Adli yıl açılışı var ve biz bunu yazacağımıza ama şiddet yazmak zorunda kaldık, Galatasaray maçı sonrası o eşkıya ki 7 ayrı suç kayıtı var ve suç makinası..

Şiddet, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre fiziksel güç veya başka türlü zorlamalarla bir kişinin yaralanmasına, ölümüne veya psikolojik yara almasına neden olabilecek eylemlerin gerçekleştirilmesi demektir.

Şiddet uygulayan kişi mağdurun bedenine, mal varlığına veya kültürel değerlerine zarar vermektedir. Her türlü vahşet adı şiddettir.

Türkiye de Kadın cinayeti ve kadınların sokak ortasında dövülmesi..

Kadına Yönelik Şiddetin en başta geliyor

Şiddet denilince akla ilk olarak fiziksel şiddet gelse de şiddet türleri bununla sınırlı değildir. Zira şiddet psikolojik, ekonomik, cinsel şekilde de tezahür edebilmektedir. 6284 Sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un 2. maddesine göre ev içi şiddet türleri fiziksel, cinsel, duygusal ve ekonomik şiddettir. Bunlar dışında kadına sözel, cinsel, sosyal, flört şiddeti türleri de uygulanmaktadır. Kadına karşı şiddet türleri artmaktadır.

2024 yılında ise : Mafya türü kaba güçle şiddet arttı, son örnek ise dün akşam Savcı beye yapılan şiddettir..

Hangi türden olursa olsun, şiddet baş vuran kişiler Adliye den elini kolunu sallayarak çıkmamalı en azından bir mahkeme içeride yatmalıdır..

Sözün Özü: Televizyon ve Dijital mecrada oynayan diziler sansür edilmeli şiddet övünmemelidir. Bu tür dizi veya sinama filmi yapanlara şiddet cezasının iki katı ceza verilmelidir.

Hakim ve Savcılarımıza, Avukatlarımıza yeni yılda başarılı çalışmalar diliyorum.

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi