Seneler Geçse de Oyun Aynı!

Seneler Geçse de Oyun Aynı!

1800'lü yıllardan 2024 yılına bakıyorum: Dünyada ve Türkiye'de oyunlar aynı, seneler geçse de değişmiyor!
Biz Türk milleti olarak Cumhuriyet döneminde, bizim kuşağımız, 650 yıl hüküm süren ecdadımız Osmanlı İmparatorluğu'na küfür ederek bugünlere geldik. 650 yıl boyunca dünyanın her noktasında at koşturan dedelerimizin devlet sistemini bugün Amerika Birleşik Devletleri'nin bire bir uyguladığını görüyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının ardından harf inkılâbı, 1 Kasım 1928 tarihinde TBMM'de kabul edilen kanun ile gerçekleşti. Akşam okur yazar olan halk, sabahına cahil olarak uyandı. Aynı, 5 Şubat 2023 akşamı zengin yatan deprem bölgesi sanayicisinin, 6 Şubat sabahı fakir olarak uyandığı gibi!

3 bin yıllık Türk tarihinde ve Osmanlı döneminde 650 yıldır kullanılan alfabenin "geri kaldığı" Türkiye'de, okuryazarlık oranının %3 bile olmadığı, uydurma kitaplarda yazıldı. Bunun üzerinden Osmanlı Devleti ve padişahlarımıza yıllarca haince küfürler edildi.

CHP ve Milli Şef döneminde Kahramanmaraş’ta muhacirlere satılan ya da öyle verilen 37 adet camii yıkıldı. Bu camilerin sağ, sol ve arka duvarlarının kitap dolu olduğu, adeta kütüphane gibi kullanıldığı, her caminin bir medresesi yani okulu olduğu eski fotoğraflarda görülmektedir. Milli Mücadele sonrası çekilen bu fotoğraflarda, burada bulunan kitapların taş ocağında 6 ay süreyle yakıldığını belgeleriyle biliyoruz.

Halkımızın doğruları öğrenmesi için Mahir Ünal’ın, "1928 öncesi Türk alfabesini gençlerimize okutalım, Osmanlı dönemi kitaplarını okuyarak doğruyu öğrensinler" dediği için eleştirildiğini unutmamak gerek.

Tren ulaşımı olan illerde ise bu kitapların büyük bölümünün Avrupa’ya ve ABD’ye kaçırıldığı, kalanların ise kâğıt fabrikalarına gönderilerek yok edildiği, tüm kaynaklarda belirtilmektedir.

Bugün Facebook'ta bir grup arkadaş, eski alfabemizle okuma yazmayı öğretmeye çalışıyor. Bu çok önemli, çünkü Cumhuriyet döneminde basılan tarih kitaplarının tamamı yanlış bilgilerle dolu ve Osmanlı ile padişahlarımıza küfür etmek üzerine kurgulanmıştır.

Doğru kitaplardan 224 yıllık tarihi iyi analiz ederek okuyabilirsek, bugün dünyada dönen dolapları daha iyi görme imkânımız olacaktır. Seneler geçse de oyun aynı, sadece oyuncuların değiştiğini görüyoruz.

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi