Ekonomik Kriz Var!

Ekonomik Kriz Var!

Türkiye'de gerçekten ekonomik kriz olduğunu pazar günü fark ettim. Pazar günü, marketten eve bir şeyler alalım dedim. Markete gittim, kasalarda uzun kuyruklar var! Ekonomik krizin en ağır faturasını kuyruğa girerek ödüyorlar. Çünkü en az bir saat bekliyorsun. Bundan daha iyi ekonomik kriz olur mu?

Bera'ya ayakkabı alalım diye AVM'ye gittik. Her yerde kuyruk var. Ekonomik kriz yüzünden otoparkta yer bulabilmek için üç tur attım. Herkes arabasıyla gelmiş, AVM içi dışı dolu. Park yeri yok! Ülkede ekonomik kriz var!

Eve dönüş yolunda her trafik lambasında en az üç defa bekleyerek zor bela eve geldik. Maşallah, ekonomik kriz sebebiyle kontak kapatan yok. Ekonomik kriz bizi fena yakmış!

Yeme-içme mekanları dolu! Ekonomik kriz sebebiyle kimse evinde yemek yapmıyor, çay bile kaynatılmıyor. "Buyurun, cafe’ye" diyorlar! Varıyorsun, ağızlarına kadar dolu, bekliyorsun bir masa boşalsın da oturabilesin. Ekonomik kriz bizi böyle keriz gibi vurmuş!

Televizyon kanallarından kovulan, sosyal medya üzerinden yayın yapan, ABD veya AB uşaklığı yapan gazetecileri dinliyorum. Türkiye ölmüş, batmış, yok olmuş gitmiş! Vay anam vay.

Bu nasıl bir ülke: Kanun yok, kural yok. Böyle özgürlük olmaz! Ekonomik kriz, özgürlüğü de vurmuş olacak ki "Türkiye battı" diyorlar...

Savunma Sanayi Fonları: Yani kredi kartı, tapu, otomobil alım-satımı gibi işlemlerden alınan paralar savunma sanayine gidiyor. Yılda bir defa 75 TL’den 750 TL’ye kadar bir ödeme yapılacak. Bir defa alınsın ne olacak, batıyor muyuz?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu paralar banka tahsilatını yapacak ve savunma sanayi fonuna doğrudan gidecek. Başka bir yere harcanamayacak" dedi.

Irak, Suriye, Libya, Lübnan, Filistin gibi olmak istemiyorsak, nüfus başına yılda bir defa bin TL verelim. Yeter ki hava savunma sistemimizi kuralım, yerli savaş uçağımızı seri üretime sokalım. İHA, SİHA, Akıncı, Kızılelma, Kaan, Hürjet gibi projelerimizi seri üretip ordumuza verelim.

Hava savunma sistemini bugüne kadar yaptığımız Tayfun, Atmaca, Hisar, Sungur, Cirit gibi onlarca savunma sistemiyle aktif hale getirip seri üretime sokalım.

Uçak geminiz, hava savunma sisteminiz, füzeniz olmazsa devlet olamazsınız. Bu sebeple kıtlık gününde verilen bir lokma önemli diyelim ve ekonomik krizden hep beraber çıkalım.

Son Söz: Ekonomik kriz, üretim yapan sanayici ve iş adamları için var, çünkü mallarını satamıyorlar. Ancak, taban ve orta gelir grubuna göre ülkemizde ekonomik kriz yok!

iyi günler dostlar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi