22 yılda Çektiklerimiz !

22 Yılda Çektiklerimiz!

Bugün 13 Ekim 2024 Pazar, herkese hayırlı günler diliyorum.

Sabah kahvaltısını yaparken, keyifli bir beyin cimnastiği yaptırmak için sizlere uzun olacak bir Pazar yazısı yazmak istiyorum.

22 yıldan az öncesine gideyim: Merhum Başbakan Necmettin Erbakan, havuz sistemi kurarak bakanlıkların ve kamu kurumlarının parasını bir havuzda topladı. Ekonomik çarklar işlemeye başladı. Memur, işçi ve emekli, hayatında görmediği zammı o dönemde aldı. Erbakan hükümeti tepe taklak giderken kimsenin sesi çıkmadı. Erbakan’a sahip çıkamadık, tıpkı Menderes ve arkadaşlarına sahip çıkamadığımız gibi. Tıpkı Özal'ı zehirledikleri gibi…

AK Parti 2002'de kuruldu. O günün gazeteleri ve aydın geçinenleri, AK Parti’nin barajı aşamayacağını söylüyordu. Genel Başkanı’nın muhtar bile olamayacağını iddia ediyorlardı. Ama AK Parti tek başına iktidara geldi.

Millet dedi ki: "Bize dayatma yapma Batı ve uşakları." Ama onlar durmadı. AK Parti’ye kapatma davası açtılar. AK Parti içinden Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Ali Babacan’ın DEVA Partisi, Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ni kurdular.

MHP ile Cumhur İttifakı kurulunca, MHP içinden İyi Parti’yi çıkardılar. Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi’ni çıkardılar.

MHP'den: BBP (Büyük Birlik Partisi) çıktı. Sonra BBP, Reis ile beraber olunca: BBP içinden Remzi Çayır’ın Milli Yol Partisi çıktı. Böl, parçala, yut oyunu bu!

Batı diyordu ki: "İHA, SİHA, Kaan, Kızılelma, Akıncı, doğalgaz, petrol de bulsan biz seni yiyeceğiz" diyerek Türkiye’deki borazanları ile itibar cellatlığına başladılar. Hedef AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Amaç, Erdoğan’ı devirmek ve ABD ile İngiltere’nin istediği gibi bir hükümet kurmaktı. Bunun için İngiliz siyasetini devreye soktular, tıpkı sağ görüşlü CHP'li belediye başkanları gibi...

Kapatma davası, ekonomik kriz, S-400 meselesi, papaz krizi, FETÖ darbe girişimi… Ki çok iddialı konuşuyorlardı, "FETÖ yönetimi ele geçirecek" diyorlardı. AK Parti’ye yapılan itibar oyunları bugünlere kadar geldi.

ABD ve İngiltere destekli: FETÖ, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke yönetimini ele geçirmek amacıyla kanlı bir darbe girişimi gerçekleştiren terör örgütüdür. Şimdi Türkiye’de FETÖ 2 hazır gibi, FETÖ 3 hazırlanıyor. Ama iktidar buna bir şey yapamıyor gibi görünüyor, benim gözlemim bu.

İngiliz Oyunu Yeni Başlıyor!

Daha önce 31 Mart seçimlerindeki oyunu çok yazdım. Bugün Türkiye’de şu yapılmak isteniyor: Cumhuriyetçilerin partisi, sol görüşlü; adı Türk ve Müslüman ama kendisi Müslüman olmayan kişilerin partisi. "Rakı 140 TL olunca ekonomi düzelecek" diyorlar, siz bilirsiniz...

Demokratların partisi ise sağ görüşlü, en azından cuma namazına giden Müslümanların partisi gibi oluşuyor. Türkiye’de Nisan 2024 itibarıyla 139 siyasi parti varken, 140. parti 29 Ekim’de kuruluyor.

AK Parti iktidar oldu ama muktedir olamadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nı 22 yıldır bir düzene koyamadığını bugün görüyoruz. Ahlak çöktü, çocuklarda din iman denen bir şey kalmadı. Dinsiz bir nesil yetişiyor.

Niye böyle derseniz: Sanayide çırak yok, kalfa yok, usta yok, ara eleman yok, ama üniversite mezunu milyonlarca işsiz genç var. Türkiye 218 üniversite ile cahil yetiştiren bir toplum haline geldi. Oysa Türkiye’ye 30 üniversite yeter! Bizim çalışıp üreten gençliğe ihtiyacımız var.

Neyse, konuyu dağıtmayalım:

Sözün özeti şu: Batı diyor ki: "Biz sizi böldük, parçaladık, yuttuk. 140 partiniz de olsa, ülkede oy alan iki parti olun. Hatta 2,5 parti olun. Rakamlar 140 gösterse de size 2,5 parti yeter."

Bir heykel yapan parti, bir de fabrikalar kuran, üretim yapan parti. Türk halkı bu iki partiye oy versin. Bir dönem biri iktidara gelsin, ikinci seçimde diğeri. Yani mehter takımı gibi, iki adım ileri, bir adım geri atarak dünya düzeni içinde yerinizi alın diyorlar. ABD’deki seçimlerde Kamala Harris ve Donald J. Trump yarışıyor. Parti olarak Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti başta. ABD’de Nisan 2024'te en son veri 34 parti var, ama seçimde "ben varım" diyen parti: Demokratik Parti, Cumhuriyetçi Parti, Liberteryen Parti, Yeşil Parti. Ancak asıl yarışan iki parti: Demokratik Parti ile Cumhuriyetçi Parti.

Benim gördüğüm şu: Yavuz Ağıralioğlu'nun kuracağı partiye bu düzen içinde ara ayar görevi verildi. DEVA, Gelecek, BBP, Milli Yol Partisi, İyi Parti ve MHP’den oy alarak bir yere gel, dediler. Ama Türkiye’de siyaseti dizayn edenler öyle demiyor. Onlar diyor ki: "Türkiye’ye 2,5 parti yeter; AK Parti ve CHP!"

İyi pazarlar dostlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bekir Doğan Arşivi