Şehrin Sorunlarını Kim Görecek ?..

Şehrin Sorunlarını Kim Görecek ?..

Sevgili Okurlarım : Bugün bir dostumuzun dile getirdiği küçük meselelere değineceğim..

Sorun var mı ? Var !..

6 Şubat Depreminin üzerinden geçen bunca güne, haftalara, aylara rağmen dokunulmayan yaralarımız var !..

Küçük dokunuşlar çözülecek sorunlar var ama niye yapamıyoruz ?

Kahramanmaraş’ta son dönemde inanılmaz bir otopark meselesi gündeme gelmeye başladı.

Merkez de ki sağlam otoparklar yıkılıncaya kadar son güne kadar kullanıla bilir.. çatlak yok, çizik yok , Rezerv alan içinde tamam kabul yıkılacağı son güne kadar kullanalım ne olur ?

Deprem de yıkılan binaların yeri şöyle bir toprak dökerek düzlenerek geçici olarak otopark olarak kullanıla bilir.. bunu yapmak gerek..

Yürükselim hastanesi civarında : Sabahları o kadar yoğun bir park oluyor ki , arabanla gelmek bir güzel park yeri çilesine razı isen..

Yürükselim çevresinde boş alanları otopark olarak düzenlemek mümkün, küçük bir dokunuş..

Hastanede çok fazla yoğunluk var ! Doktor başına düşen hasta sayısı inanılmaz fazla , hiç olmaz ise acil durum hastanesi bitinceye kadar muayenelerin konteynerlere alınması yapıla bilir . Tabi doktor takviyesi yaparak, Kahramanmaraş’tan bir çok doktor gitti.. Bunun için çare aramıyoruz , bakalım acil durum hastanesi ne zaman bitecek ? Çokta hızlı gittiği söylenemez , en son pazar günü (dün) baktım birkaç demir daha dikmişler çok yavaş gidiyor..

Belediyelerimiz kilit parka döşemesi yapıyor üzerine ince kum atarak arasını doldurmuyor , kışın bunların tamamı yerinden çıktığı gibi bir aşağıda biri yukarıda durarak kötü bir görüntü verir bunu kontrol eden yok mu ? Yağmur ve kar yağdığında bunlar yerinden çıkar sökülür dağılır yazık !..

TOKİ dağ başlarına yaptığı konutları bilmem ama : Şehir merkezine yapılan binaların beton döküldükten sonra en az 10 gün sulanması gerek bugüne kadar ben sulandığını görmedim..

Yeni bir teknik çıktı bizim mi ? Haberimiz yok..

Sulanıyor mu ? Gece mi suluyorlar orasını bilemiyorum ama bildiğim bir şey var ki betonu beton yapan sudur , sulanmaz ise yanar ! İlgilerin bu konuda açıklama yapmasını bekliyorum..

Sulanmayan beton 4 depremde bile yerle bir olur..

Bizden söylemesi

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi