Mücbir Sebep Bitmeden

Mücbir Sebep Bitmeden
Sevgili okurlarım, ilk önce geçen hafta “Mücbir Sebep Bittiğinde” başlıklı yazıyı okuyup, yorumlarınız ile desteklediğiniz için sizlere teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sağ olunuz var olunuz…


Aslında bu hafta ki yazımın konusu Belediye Meclis üyesi adayları idi. Şöyle ki mesleğimiz gereği tüm parti listelerinden Mali Müşavir arkadaşlarımıza yer verilmiş mi? verilmemiş mi? Ancak ne yazık ki listelerde pek yer bulamamış ya da parti yönetimleri ne gereği var!!! Mali Müşavir e mi ! demişler bilemiyeceğim. Ama bizim meslek herşeyin sorulduğu bir meslek ve başı sıkışanın hele bir mali müşavirime sorayım dediği bir meslek… neden koymamışlar sorgulamak gerek… Allahımız bile kullarının günahlarını sevaplarını yazması için omuzlarımıza iki melek görevlendirmiş.

Demek ki Belediyelerimizi kazanacak partiler biz yazıcı, hesaplayıcı, denetleyip yorumlayıcı, analiz ve raporlayıcı mesleği olanlara gerek duymamışlar. Meclis üyesi Listesine Mali Müşavirlerimizi tercih eden partilerimize teşekkürler ve listede olan Mali Müşavir Meslektaşlarımıza başarılar dilerim.

Daha önce Dulkadiroğlu ilçesi Meclis üyesi yapmış biri olarak demek ki Plan Bütçe Komisyonu, Denetim komisyonu görevlerini dışardan hizmet ile mi sağlayacaklar artık Kendilerinin bileceği iş… biz mali müşavirler ancak tessüflerimizi bildiriz… Tüm Partilerin başkan adaylarına ve Meclis üye adaylarını tebrik eder başarılar dilerim.


Neyse biz yine hakkımız olan ve daha önceki yazım Mücbir sebep konusuna devam edeyim. Aldığımız bazı bilgiler ile Kahramanmaraş ve Malatya nın Mücbir Sebebten çıkartılacağı ile ilgili duyumlarımız… Yazık edersiniz bu kadar esnafa Sanayiciye vatandaşlara arkadaşlar…. Asrın Felaketinin merkezi Kahramanmaraş diye her konuşmanızda başlıyorsunuz… lakin Resmi Deprem Kayıtlarından onu da Gaziantep e yazılmış görmüyor değiliz.

Ama canımız acıyor şehirin ana merkezindeki işyerlerimizi, Hal bölgesini, Adana yolu Gaziantep yolu üzerindeki fabrika ve işyerlerinin, ayrıca ilçelerimizde yıkılanları gördüğümüzde… yazık yapman Mücbir sebebin bitirileceği düşüncesi bile şehrimize İHANET olarak görüyorum…. Size resmi gazetenin bir bölümünü buraya alıyorum… Van Depremi ile ilgili….


“ 23/10/2011 tarihinde Van İlinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Van İli ile Ağrı İlinin Patnos ve Bitlis İlinin Adilcevaz İlçelerindeki tüm mükellefler için 23/10/2011 tarihinden başlamak üzere Bakanlığımızca mücbir sebep hâli ilan edilmiş ve mücbir sebep kapsamındaki mükellefler için, 23/10/2011 tarihinden itibaren verilmesi gereken tüm vergi beyannameleri ile bildirimlerinin verilme ve ödeme süreleri ileride belirlenecek bir tarihe kadar uzatılmıştır.”


Diyor ve daha sonra 31.05.2017 tarihine kadar uzatılıyor.
Ve Van depremin üstünden 6 yıl geçiyor ve 3 haziran 2017 tarihli 30085 sayılı Resmi gazetenin “…… Bakanlığımızca Van İlinin tamamı, Ağrı İli Patnos ve Bitlis İli Adilcevaz İlçelerinde 23/10/2011 tarihi itibarıyla ilan edilen mücbir sebep hâli, mücbir sebep hâli devam eden tüm mükellefler bakımından, Kanunun yayımlandığı ayın son günü olan 31/5/2017 tarihinde herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın kendiliğinden sona ermiştir. … ” yayınlanarak Mücbir sebep sonra eriyor….


Bu yazımı okuyan Esnafımız, Sanayicimiz, STK temsilcisi, Oda Başkanlarımız ve çok değerli vatandaşlarımız, sizlere bugünlerde siyasi geziler dolayısı ile gelen siyasilerden HAKKINIZ OLANI İSTEYİP (29 Şubat Meclis kapanmadan) SÖZÜNÜ ALINIZ… Geçmiş olsun depremde zarar görenlerimize, Allah Rahmet etsin deprem ile ölenlerimize, yaralanıp daha sonra vefat edenlerimize ve yaralı kurtulup şifa bekleyenlerimize şifalar dilerim. Sağlıçakla kalınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ali Aydın Arşivi