Köpek Meselesi!

Köpek Meselesi!

Başı boş köpekler: Çocuklara, büyüklere saldırıyor, insanlar yaralıyor. İnsanımız ölüyor peki suç bu köpeklerin mi?


Adı üstünde: Köpek, bizim memlekette it! Bu itlerin suçu ne?


Hayvan Hakları koruyanlar, Köpekler için yürüyenler, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi şehirlerimizde Bir zamanlar Panter Emelimiz vardı, Hayvan hakkı derlerdi! Doğru hayvan hakkı ama, suç bu köpeklerde mi, bizde mi?


Yavru iken alarak: Bu itleri, ya da köpekleri, İnsanlara saldırtmak için eğitim verip sonra sokaklara ter edenlerin hiç suçu yok mu?


Yavru iken alıp, yaşlanınca sokaklara terk eden vicdansızların hiç suçu yok mu?
Sadece evde veya iş yerinde verilen mama ile belli bir yaşa kadar gelen köpekleri sokaklara salarak aç bırakanların hiçbir suçu yok mu?
Neden köpekleri suçluyoruz ki?


Kasaptan et ve kemik aldım: Bir köpeği verdim, kokladı gitti aç!
Sonra bir hanım teyze: Köpek yemi getirdi, ona öyle bir yedi ki, görmeniz gerekirdi... Bu kimyasallı yemlere bu köpekleri mahkum edenlerin hiç suçu yok mu?


Gelin samimi olalım: Dürüst olalım, köpek mi suçlu, onu aç bırakarak sokaklara salan vicdansızlıklar mı? Suçlu?


Ayşe gülü suçu ne?


Bizim itlerin suçu ne?


2021 yılında 7332 sayılı Kanunla güncellendi, revize edildi. Yapılan revize, olanı daha kötü hale getirdi. Bir başıboş köpek saldırısı yaşandığında, yaralanma ya da ölüm dahi olsa o köpek alınacak, rantabilite edilecek ve 10 gün sonra aynı yere bırakılacak.


Kanuna bak, hizaya gel: Yine aç o köpek, yem için birine yine saldıracak!
Sokak köpekleri kimin sorumluluğunda?


Başta köpekler olmak üzere sahipsiz hayvanların bakım ve gözetimi, korunması, saldırgan olanlarının eğitilmesi ve sahiplendirilmeleri, hayvan bakımevlerinin kurulması vb. birtakım görev ve sorumlulukların müşterek olarak valiliklere, büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait olduğu anlaşılmaktadır.


Türkiye'de 2.8 milyonu sokak köpeği olmak üzere 6.6 milyondan fazla sahipsiz hayvan var. Ülke genelinde Mart 2022'den Aralık 2023'e kadar sokakta başıboş yaşayan köpeklerden kaynaklı ısırılma, kuduz, trafik kazası gibi nedenlerle 40'ı çocuk olmak üzere 92 kişi hayatını kaybetti.


Konuya ilişkin yasal düzenlemenin kısa zamanda Meclis gündemine alınacağı öğrenildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı sahipsiz hayvanlar yasa teklifinin taslak metni ortaya çıktı.

Sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin taslak metninde İngiliz modelinin esas alınacağı ifade edildi. Çözüm modelinde, sokak köpeklerinin toplanması, kısırlaştırılması, bir ay içinde sahiplendirilmesi ve sahiplendirilmemesi durumunda uyutulması planlanıyor.


Belediye Başkanına telefon açan adam: Başkanım it-köpek beni ısırıyor diyor, Belediye Başkanı "Kısırlaştırdım" cevabını veriyor vatandaşa, tarihi bir cevap veriyor: "Köpekler, İtler, Beni s.... ! ısırıyor başkanım!" diye bağırıyor...


Ben de diyorum ki: Suçlu ayağa kal!


İyi günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi