Kayseri Yolları!

Kayseri Yolları!

Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye gitmek üzere yola çıktık. Orası senin, burası benim derken Kıskaçlı’ya vardığımızda üşümeye başladık. Dışarıda oturup çay içelim dedik, donduk, içeri kaçtık. Bu soğuk havaya bir proje şart!

Patates, kabak tarlasından geçtik, Kahramanmaraş’ın yiğit evladı, Ali İhsan Kabakçı müdürümün yanına vardık. Yedikuyular’a teleferik, su sporları merkezi ve daha birçok projeye imza atan müdürümüzün Kayseri’yi ihya ettiğini gördük. Kahramanmaraş’tan tayini Kayseri’ye çıktığı zaman, Kayseri’deki gazeteci dostlara söyledim: “Ali İhsan Kabakçı müdür sizler için bir şans, sahip çıkın!” diye. Yanılmamışım, Kayseri’ye yüzlerce eser yapmış.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söylüyor ya: “İnsan ölür, eseri kalır; eşek ölür, semeri kalır!” Mesele burada.

Kayseri’ye güreş eğitim merkezi, su sporları merkezi, sahalar, gençlik merkezleri, spor alanları ve yapmadığı bir hizmet kalmadığını gördüm. Eline, yüreğine sağlık müdürüm diyorum. Seni Seviyoruz müdürüm Allah gücünü artırsın..

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Metin Kösedağ ile buluştuk. Hoş sohbetimize Kocasinan Belediyesi Yöresel Lezzetler Dünyası’nda devam edelim dedi. Belediyemizin basın yayın müdürü Mehmet Serbest ve gazeteci dostlarla bir araya geldik. Söze 6 Şubat depremleri ve Kocasinan Belediyesi’nin Elbistan, Türkoğlu, Nurdağı’nda verdiği hizmetleri öğrenme şansımız oldu.

Kayseri – sanayisi, sosyal ve kültürel alanları, belediye hizmetleri, temizliği, ulaşımı, esnafı ile hareketli bir şehir. Kayseri’den çok alınacak örnek var ama kime ne diyeyim bilemiyorum.

Sevgili okurlarım: Yöresel lezzetlerde, Kayseri yağlaması yiyelim dedik, ilk defa yedim. Sizlere tavsiyem: Hanımdan korkmuyorsanız, Kayseri yağlamasını yiyin; korkuyorsanız yakınından geçmeyin. benden dost uyarısı !..

Kayseri notları bu kadar değil elbette ama zaman zaman yazacağım. Kayseri’den herkese selam.

İyi günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi