İyi Eğitim ve Bizim Çocuklar !

İyi Eğitim ve Bizim Çocuklar !

Ekonomik özgürlüğünü yakalayan Kahramanmaraşlı aileler çocuklarımız daha iyi eğitim alsın diyerek, önce İstanbul olmadı yurt dışına gönderiyorlar..

Yaptıkları tercih doğru mu ?

Param var ! Çocuklarıma en iyi eğitimi aldıracağım ! Söz doğru gibi ama değil..

Gemi kara’dan yürütülemez, kaptan olacaksan , denizde dümenin başında olmak gerekiyor.. Yani Fabrikada makinaların sesine aşık olmak gerekiyor..

Ömür çok kısa : bazı olayları görüyorsun , yaşıyorsun ama anlatmaya doğruları kabul ettirmeye zaman kalmadan şeyhadile doğru gidiyorsun !..

Benim tanıdığım yüzlerce Maraş’ta örnek var ama sadece birini vereceğim..

Kadıoğlu çiftliği, Kadıoğlu ailesi Kahramanmaraş’ın en zengin ailesi, öyle olunca İstanbul da yalı satın alıp çocuklarını orada okula gönderdi yetiştirdi.. İngilizce Fransızca öğrendiler..

Kızının düğünü boğazda gemi turu ile yaptı.. en seçkin aileler katıldı.

Baba parası var ! Çalışmaya gerek yok, Maraş’ta ucsuz bucaksız araziler var ne için çalışacaksın ki , Milletvekili olduğunda TBMM Maaş almayı ret eden aile .. Maraş sarısı pirinçle TBMM de vekillere ziyafet veren aile..

Hazıra dağ dayanmaz demiş atalarımız: araziler parça parça satıldı.. malları satıldı, evleri satıldı sonunda kocaman Kadıoğlu ailesi sıfıra çıktı.

Yanlıştan dönüş ve doğrusu şu idi : Kadıoğlu ailesi çocukları : ilk okulu, orta okulu, liseyi burada okusa , yazları çiftlikte çalışarak toprakla haşır neşir olsa, herkes gibi 1984 sonrası onlarda teşviklerle fabrika kurarlar bugün belki Kahramanmaraş’ın 3. bir Kadıoğlu holding olurdu !.. şehrin en büyük şirketi olurdu..

Bu konuda takdir ettiğim kişi : Kipaş Holding yönetim kurulu başkanı Mehmet Hanefi Öksüz , evi burada, bağı burada her ne kadar Türkiye de yatırımları olsa da ailesini burada tutmaya çalışıyor..

Sözün özüne geliyorum: Kahramanmaraşlı genç kuşak sanayicilerimiz, önümüzdeki 25 yıla damgasını vuracak genç babalara sesleniyorum: çocuklarınıza eğitimi burada verin..

Özellikle de : Kendi fabrikanızda eğitim verin dişlilerin sesini duysunlar.. fabrikanın havasını koklasın, dişlilerin sesini duysun tozunu yutsun ki , sizden sonra bu fabrikalar çalışa bilsin..

Devlet okullarımız iyi, özel okullarımız iyi, çocuklarınıza İngilizce , Rusça, Arapça , Çin dilini bile öğretin ama şehirden koparmayın...

Yemek yesin, uykusunu saatinde uyusun, okul zamanı okula gitsin, diğer zamanlarını Fabrika da bir şeyler öğrenerek geçirsin..

Çocukları Maraş’tan Kopardığınız eğitim dediniz, onlar yarın 20- 25 yaşına geldiğinde sizin sözünün dinlemezler , sözünüz geçmez, İstanbul da veya yurt dışında çalışacağız derler yıllardır biriktirdiğiniz paralarınızı harcarlar, fabrikanızı satar veresiniz sonra o da yetmez ben bugün den uyarıyorum..

Yabancı dil öğrenme, belli bir eğitim alma tamam hiç sözümüz yok, ama asıl eğitim Fabrika da vereceğiniz eğitimdir.. Esnaflık eğitimidir..

Dünyanın en iyi Üniversitesi : Sizin Fabrikanızdır, Rektörü de sizsiniz, en iyi hocalar ise sizin müdürlerimizdir.. Rektör olarak çocuklarınıza sahip çıkın !..

Bana göre : M.Hanefi Öksüz , Kipaş holding değil tüm sanayicilerin rektörüdür, çok değerli bir hocadır, Prof.Dr. M . Hanefi Öksüz demek Fahri unvan vermek daha doğru olur..

Sanayi Üniversitesi Rektörü Sayın Öksüz den öğrenecek çok şey var ! Saçma diyenleri duyar gibiyim : bu yazımı saklayın , Allah ömür verise 25-30 yıl sonra gerçekleri görürsünüz..! ama o zaman da bizleri bulamazsınız sormaya !..

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi