Bekir Doğan
Havacılık Fakültesi ve Tıp
Havacılık Fakültesi ve Tıp
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesinden bizim beklentimiz.. iki fakülte, biri havacılık biri ise tıp fakültesi..
Önceki gün KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ziyaret ettim..
Ziyaretimde : Sayın Rektör hocam İsmail Bakan bey de anlattım..
İstiklal Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ‘ün üzerinde çok çalıştığı ancak bazı yöneticilerin konuyu anlamadığını, anlamadan dinlemeden , tıp fakültesine ne gerek var dediklerini biliyorum.. yakinen şahit olan biriyim benim yanımda yok dediklerini biliyorum..
Kahramanmaraş – Çelik – Çaydanlık- Tencere üretiminin Türkiye de yüzde 75 tek başına yapıyor.. dolayı ile burada paslanmaz – beyaz çeliğin, ustası var, kalfası var , teknolojisi var, çelik işleme makinası yapan fabrikalar var alt yapı var.. ustalar var , sanayi var..
Bu sebeple : İstiklal Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulduğunda , sadece doktor yetişmeyecek.. Tıbbi cihaz, ameliyat hane malzemeleri üreten tıbbi doktor, mühendisler yetişecek, böylece Kahramanmaraş’ta tıp sektörü kendiliğinden doğacaktır..
Prof .Dr. Sami Özgül, “ Benim hedefim, Doktorla tıp mühendisliğini birleştirerek, yeni sanayi alanı kurmak, bugün Türkiye ameliyat hane ürünlerin tamamını ithalat yönü ile alıyor.. Cari açık verdiğimiz bu dönemde bunun önü kapanmış olacağız ,” dedi.. dedi ama anlamadılar.. yok deyip çıktılar..!
Ama bunu maalesef ki siyasiler başta kimse anlamadı.. 2. Tıp fakültesine ne gerek var dedi çıktılar.. Oysa Malatya da , Gaziantep de çok daha fazlası var.. Kayseri de öyle..
Türkiye de ise böyle bir tıp fakültesi yok.. Türkiye ‘nin bu alanda açılacak ilk tıp fakültesi olacak bu sebeple ben bunu çok önemsiyorum.. Birde yukarda söylediğim gibi, Çelik sektörünün lideri biziz böyle bir fakülte ancak burada kurulur..!
Havacılık Fakültesi..
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi : Havacılık Fakültesi açmalı..
Niye havacılık fakültesi derseniz: Bugün uçan otomobiller , ticari taksiler hayatımıza girmeye başladı.. Bayraktar gurubu da bunun ilk örneğini yaptı.. Bir çok uçak fabrikası uçan otomobil de seri üretime geçti geçmeye hazırlanıyor..
Çok değil 3-5 yıl sonra Kahramanmaraş’ta da bu uçan taksileri görmeye başlayacağız, çünkü bu yıl içinde İstanbul gelecek.. insanlar taksi ile uçmaya başlayacak..
Anne ve baba yemiyor içmiyor çocuğunu Üniversiteye gönderiyor ! sonra işsiz..
Bugün Tıp fakülteleri hariç, Üniversite bitirenlerin tamamını işsiz genç oluyor..
Çağın ve geleceğin mesleği ise : Havacılık..
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Havacılık Fakültesi, Havacılık Meslek Yüksek Okulu, açılmalı, Pilot, uçak mühendisi, Meslek Yüksek Okulun da ise uçak teknisyeni, bakım görevlisi, kabin görevlisi, yer görevlisi gibi bölümler açılarak gençleri yetiştirmemiz gerekiyor.. özel uçan otomobil bölümü ile adını duyurması gerekiyor..
Çok değil 50 yıl sonra bizim torunlar, diyecek ki : “ Bu bizim dedeler bu dağları niye delmişler, böyle yol yapmışlar ?” diye bir birine soracaktır.. hayret edecekler , çünkü kara da giden otomobil kalmayacağına inanan biriyim ben..
Uçan otomobiller hayatın bir gerçeği ve bizde Üniversitemizi buna göre düzenlersek, Özel uçan otomobil bölümü açarak buradan yetiştireceğimiz her kademe genç okulu bitirdiği gün iş bulur , hem de iyi bir ücretle iş bulur..
Bu sebeple yeni rektörümüz Prof.Dr. İsmail Bakan dan bu iki fakülteyi açması ve bunun için YÖK nezlin de girişimde bulunurken, bizler şehir halkı olarak hocamızın yanında olmamız gerekiyor.. Siyasiler, Sivil toplum kuruluşları, Rektörümüze destek olmalıyız, çünkü bir fakülte açtım demekle açılmıyor, izin işi çok meşakkatli bir olay bunu iyi bilenlerdenim..
Havacılık Fakültesi ve Tıp Fakültemizin Açılması Dileği ile
İyi günler..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.