Bekir Doğan
Hamaset siyaseti
Hamaset siyaseti
Sevgili dostlar: Bazen bizde de olur, ne demek istediğimizi tam anlatamaya biliriz , yada karşıdaki kişi bizim söylemek istediğimizi anlamayarak bir başka yere çeker !
Kendini ifade etmek çok zordur, bir kelime, lafı başka yöne çeker, bu sebeple herkesin ne konuştuğuna dikkat etmesi gerekir..
Siyaset yapıyorsan: topluluk içinde tüm partilerin üyesi olduğu yerde konuşmana çok dikkat edeceksin, kelimeleri genel olandan seçeceksin, yoksa bir anda sevilmez insan olur çıkarsın !..
Hamaset Siyaseti yoksa seni kurtarmaz !
Hani bir ata sözümüz var : " Bekara avrat boşamak kolay gelir ! yada bekara avrat dövmek çok kolay" diyerek atalar söze başlarlar..
Yada söze şöyle başlayım : evde 3-5 yaşında bir çocuk ortan oraya oradan oraya zıplar, dur dersin durmaz, sonunda düşer bir yerini kanatır ağlar ve yatar uyur.. işte böyle bir olay.. bunu niye yapıyor dikkat çekmek için.. Hamaset Destanı yazmak için yapıyor..
Hamaset Siyaseti de böyle : Siyasette Dikkat Çekeceksen aykırı işler yapacaksın : Dikkat çekmek bir olayın veya konunun veya da kişin tüm ilgisini kendi üzerine toplamak için KMTSO da ki gibi bir konuşma yaparsan, mesele biter bunun adına da Hamaset siyaseti denir ki "Ben artistim" tartışmasına gerek yoktu… Maraş'ın acil çözülmesi gereken yüzlerce sorunu var..
Bazı güzellikleri unutturmak için ortaya apık sapık ilgisiz sözler söylersin : belirli bir ortamda bir kişinin o ortam bulunun herkesin ilgisini çekmesi iki anlamsız söze ve kelimeye bakar… Aynı zamanda ortaya atılan bir konunun diğer konuları gölgede bırakması ki bunu en son örneğini KMTSO Meclis toplantısında gördük..
Bir topluluk karşısında dinleyicileri heyecanlandırmak ve etkilemek maksadıyla abartılı bir anlatımla motivasyon konuşması yapmak hamaset yapmak olarak yeterli bir söylemdir… Bu eylemi gerçekleştiren; hitabeti ve ikna ediciliği yüksek kişilere hamaset sahibi denir.
Arkadaşlar hep derler ya hani Artistlik yapma diye nedir gerçek anlamı hava atmak mı yoksa gösteriş mi nedir? Artistlik yapmak ? mesele bu haftanın tartışma konusu Artistlik tartışması..
Artistlik toplumda saygın bir meslektir artistlik yapmak deyimi rol yapmak hava atmak manalarında da kullanılır bu deyimin hakaret addedilecek bir izahı yoktur.
Adam " Ben artistlik yapıyorum diyorsa " mesele yok.. isteyen istediğini yapa bilir.. toplumdaki değeri de o kadar olur..
Kimi film çekerek Artistlik yapar kimi ise : Meclis salonunda nutuk atarak yapar ama bunun memlekette bir faydası olmayacaktır.. şehrimizin yüzlerce çözüm bekleyen sorunu varken, Artistlik bizim neyimize ? Hamaset siyaseti bizim neyimize ?..
Bugün Cuma : Herkesin Cumasını tebrik ediyorum, sözlerime Mustafa Narlı başkanın sözleri ile son veriyorum: " Maraş'ımızın markasına sahip çıkmalıyız.. 12 Şirketimiz İSO 500 arasına girmiş bu şirket sahiplerine teşekkür etmeliyiz.. Dondurma Markalarımıza sahip çıkmalıyız, Bunlar bu şehrin markası sosyal medya trollerine meydanı bırakmamalıyız.. Dondurma, Biber, Samsa, Sucuk, Bastık, Tekstil, Çelik , Kuyumculuk , bayan ayakkabı bizim değerimizdir.. bizim bu sektörlerimiz ve markalarımız bunların tamamına sahip çıkmalıyız," diyorum..
iyi günler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.