Gaziantep ve Hareket !

Gaziantep ve Hareket !
Sayın Mehmet Taş beyle , dün sabah Gaziantep gittik.. Yıkık binaların arasından , insan ve hayvanların bile gezmediği boş sokak, cadde ve yolların güzergahından geçerek vardığımız Gaziantep de bizi yoğun bir kalabalık karşıladı..
Kahramanmaraş'ta çarşı yok, insanlar yok, imkanı olan, iş bulan, özellikle tayin isteyen memurlar şehri terk etti.. , ekonomik gücü olan Kahramanmaraşlılar batıya göç ederek şehri boşattı..
Bir buna bakıyorum: Bir Gaziantep bakıyorum , biz uyuyoruz , Gaziantep de hayat var , ticaret var, hareket var !
Oysa : Kahramanmaraş için 400 yıl deprem beklenmiyor. İstanbul Depremi gündemin birinci maddesi.. İkinci Adana, Mersin, Kıbrıs, Mısır'a uzanan hat, Balıkesir, Çanakkale hattı.. buradan olaya baktığımızda Türkiye de bugün en güvenilir bölge ilimiz.. ama insanlar mutluluğu başka yerde arıyor..
6 Şubat 2023 depremleri sonrasında batıya kaçan Kahramanmaraşlılardan ve diğer deprem bölgelerinden giden deprem zedelerin bir çoğu trafik kazasında hayatını kaybetti.. kimi kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumduğunu da unutmamak gerekir..
Buradan olaya bakarsak: Kaçmak gitmek çare değil, Allah ne kadar ömür verdi ise o kadar yaşarsın, deprem enkazı altından 10 gün sonra sağ çıkanları düşünün..!
Basın Kanunu gereği : Resmi reklam alacak olanların bir sahibi, bir sorumlu yazı işleri müdürü ve bir de Muhabir göstermek zorunda.. Sarı Basın Kartı olacak , yada 18 ay basın sigortası yatmış olacak.. vasıflı gazeteci olacak.. bunlar ilana müracaat yapabiliyor bizde Gazeteci Mehmet Taş ile Maraş Gündem ilana girdirmek için Gaziantep gittik..
Gaziantep'te hareket var, her yer kıpır kıpır.. insanlar koşuyor, ekmek var koşan insanlar ekmeğinin peşinde .. çarşı pazar hareketli, turizm var, ekonomi var. var var..
Deprem sonrası: Gaziantep Nurdağı, İslahiye ilçeleri ve köylerinde hasarlı binaların yerine yenisinin nasıl yapıldığını görünce biraz daha derin düşündüm..
Deprem olalı 6 ay oldu ama Kahramanmaraş olarak biz 6 günlük yol alamadık.. Hasarlı tamir olması gereken hastanenin tamirini bile yaptıramadık , ihaleye bile çıkmadı.. Bu gedişle de Kahramanmaraş yerinde saymaya devam edecek gibi duruyor..
Kahramanmaraş'ta yeni moda . Yöneticilerimiz : Basın Kapalı - toplantılarla meselelerin duyulmayacağını görülmeyeceğini sanıyor.. oysa Kahramanmaraş'taki gazeteci arkadaşlarımız her şeyi görüyor..
Maraş'ımıza sahip çıkalım ama nasıl ? : Mesele burada ! Oysa biz gezen gazeteciler , Hatay, Adıyaman, Malatya , Gaziantep İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Osmaniye da yapılanları göre biliyoruz..
Yeni moda : Fotoğraf çek , basın kapalı , Basın çık dışarı !.. böyle bir yönetim sistemi acaba hangi ilimizde var ? , basından hangi sorunu kaçırarak meseleyi çözeceğiz.. Necip Fazıl Şehir Hastanesinin bugüne kadar bakım ihalesinin yapılmadığını mı duyurmayacağız ?
48 günde Defneye 400 yataklı hastane yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İskenderun Hastane yapan Devletimiz : Kahramanmaraş'taki hastanelerin tamirini yaptırmaktan aciz mi ?
Biz bir sağlık müdürü bile atayamadığımız Kahramanmaraş'ta çok söze gerek yok diye düşünüyorum, bu bile yeter..!
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi