Basın Maraş'a Sahip Çık !

Basın Maraş'a Sahip Çık !
Çarşı pazar geziyoruz, toplantılara katılıyoruz, herkesin söylediği söz şu ki : " Basın Maraş'a Sahip Çık ! "
Peki Basına Kim Sahip Çıkacak ? Kahramanmaraş Basın 6 Şubat Depremlerinden bir sille yedi, bugün ise İnternet kanunu ile ikinci sillesini yemeye başladı.
Dün Kahramanmaraş'ta sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu :" Maraş'ına Sahip Çık" platformuna katıldık..
Zeynep Arıkan sözcülüğünde : Herkes konuştu, Basın bunları yazın dediler.. Basın Maraş'ına Sahip Çık diye ilave ettiler..
Söyledikleri özet olarak: " Doğru yapılmayan hasar tespitleri ki , çürük binalara az hasar verilmesi, sağlam binaya orta hasar verilmesi, çürük binalar demir direkle ayakta dururken, sağlam binaların yıkılması, Yıkımların yanlışlığı, yıkılan binaların molozlarının döküm yerlerinin yanlışlığı, Hasar Tespit Mafyası, il dışından gelen Avukat vurgunu, Maraş'ta yetkisizlik ve kamu kurumlarının görevi bir birinin üzerine atması.. ağabey olmayan bir Maraş, inşaat izni verilmemesi, Şehrin dağıtılması, Kalıcı çarşı ve konutların (Çarşı bölgesinde ) başlanmaması, plan ve proje çıkmaması, kimin ne yaptığı belli olmayan bir karmaşa, yetkili olan, olmayan, işi bilen bilmeyenin söz söylemesi, Zemin sıvılaşması var deniyor, Kahramanmaraş'ta bir tek bina zemin sıvılaşmasından yıkılmadığını dile getirilmesi, gibi yüzlerce konu gündeme geldi.
Azerbaycan bulvarı , Trabzon Bulvarı ve çevresine kurulacak olan yeni çarşı ve yeni konut alanlarına yapılan konteyner çarşı ve prefabrik yapıların çok yanlış olduğunu : bu bölgede sağlam çürük ne kadar yapı varsa hepsinin yıkılarak yeniden planlama yapılması gerektiği üzerinde duruldu..
Kahramanmaraş'ta görev yapan Basın bunları yazıyor.. sürekli yazıyor ama basın'a kim sahip çıkacak..? burasını dillendiren yok..
Herkes gibi gazeteci arkadaşlarımızın da iş yerleri yıkıldı.. 6 Şubat sabahı , fotoğraf makinası, kamerası, bilgisayarı , bürosu olmayan gazeteci arkadaşlarımız sokakta kaldı. Deprem şehidi olanlar oldu.. aileleri şehit olanlar oldu..
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör, öz veri göstererek Belediye yanında yaklaşık 38 gazeteci arkadaşımıza birer büro yaparak verdi.. Teşekkür ediyorum.. Güzel bir proje ile basın en anlamlı desteği verdi.
Ancak : Kahramanmaraşlı yazılı basına destek olmalı, hiç olmaz ise birer gazete almalı, internet haber sitelerine destek vermeli ki ayakta kala bilsin..
İnternet kanunu ile şartlar ağırlaştı.. Bir bağkur iki SSK veya bir Bağkur 6 SSK şartları kaldıracak olan gazeteci sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az..
Bu şartlar altında : saha da haber yapan, gazetecilerin yaşaması için de " Maraşlı basın'a sahip çık" kampanyası ile mümkün olacaktır..
Kurban Bayramı ilanı için belediyelere kesilen faturaların iptal edilmesi ile bir şok yaşayan Kahramanmaraş basın zor günler bekliyor..
gazeteci sayısı hızla azalacak , ayakta kalanlar ise birleşme ve ortaklık kültürü oluşursa mümkün olacaktır..
Bizde diyoruz ki : " Maraşlı Basın'ına Sahip Çık !" basın her zaman Maraş'a Sahip çıkıyor..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi