Fuarı Tanımak ve 1980 sonrası

Fuarı Tanımak ve 1980 sonrası

Kahramanmaraş Tarım Sanayi ve el Sanatları Fuarı , Kahramanmaraş için hoş geçen yaz geceleri idi.. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası buna ihtiyaç vardı..

Bir esnaf elinde kalan eski mallarını çok ucuza satarak gelir elde ederken, vatandaş serin yaz gecesinde keyifli alış veriş yapıyordu..

Açılış saat sabah saat 10 00 Akşam saat 24 00 dense de Fuar saat 16 00 dan sonra başlar gece saat 01 00 kadar devam ederdi..

Belediye Başkan vekili İsa Kalkan DSİ bölge müdürü olması sebebi ile Büyük standı DSİ alırdı.. Barajların maketleri ve yapılan DSİ çalışmaları bire bir maketleri olur vatandaş hayranlıkla izleyerek gezerdi.

ikinci olarak Maraş Belediyesi Çalışmaları ve yer altına yapılan hizmetler anlatan çalışmalar sergilenirdi.. Belediye standından büyük ilgi çekerdi..

İlçe Belediyeleri ayrı ayrı yerin alırdı.. ilçe ürünlerini tanıtırlardı.. ilçe belediyeleri ziraat odaları esnafı ile yerini alırdı..

Tarım il Müdürlüğünün standı büyük ilgi çekerdi.. elma üzüm bol olurdu..

Girişden başlayarak her 50 metrede bir mısırcı olurdu.. Mayam şerbeti satanlar olurdu..

Kahramanmaraş Biberciler Derneğinde her akşam çiğ köfte partisi olurdu.. vatandaşa çiğ köfte ikramı yapılırdı..

Mahalli dondurmacılar ayrı bir renk katardı.. kenedi imkanı ile yaptığı dondurmaları satarak ekmek parası kazanırdı..

Kebapçılar, çorbacılar her biri ayrı bir güzellik sergilerdi..

esnafın elinde kalan malı buraya döker çok ucuza satardı harika bir alış veriş olurdu.. Kahramanmaraş’taki tüm esnafın burada üç beş temsilcisi olurdu.. yani bir avm gibi düşünün..

luna park ve cambazlar, sigaraya halka attıranlar, oyunlar yarışmalar ve hediye vermeler bir birinden güzel günlerdi o günler..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, elin değil gövdesini taşın altına koydu.. 1 Ağustos kadar prefabrik standartlar yapılarak katılım sağlana bilecek mi ? Mesele nasıl yürüyecek orasını bilemiyoruz ama ilk yıl bende küçük kusurlar eksikleri görmememiz gerek..

Mesele fuarın açılması ve devam etmesidir..

Seneye daha iyi daha güzel olur

Fuar müdürlüğü çalışır çok güzel fuarlar hazırlar bizlere..

iyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi