15 Temmuz Sönen Kandiller !

15 Temmuz Sönen Kandiller !

Bir Ton Toryum 1 Milyon Ton Petrole eş değerde enerji veriyor.. Türkiye Zengin ülke bu sebeple biz gücümüzün farkında değiliz, böyle olunca sizlere bugün 15 Temmuz öncesi ve sonrasından bir ufuk turu yaptıracağım !..

Vatan- Canımdan aziz bildiğim vatanım ! 15 Temmuz da sönen kandilleri yazacağım..

8 yıl önce bugün : 250 kahraman vatan evladı şehit olurken, 2 bin 193 kardeşimiz de gazilik mertebesine erişmiş, hain darbe planı suya düşmüş mü ?

Bana Göre : Yönetim olarak suya düştü ekonomi ve beyin olarak bizi yere vurdu ! Vurmaya da devam ediyor !.. İnsan kaynaklarını FETÖ damgası ile yurt dışına kaçırdık !..

İspiyonculuk yap kurtul ! : Şehrimizde ve Türkiye de gerçek FETÖ iti olanlar , Bekir de , Kemal de , Ahmet’te vardı ! Diyerek iftirayı attı sonra yurt dışına kaçtı gitti.. geride kalanlar 8 yıldır ceza çekiyor.. kimimiz mapushane damında kimimiz açık ceza evinde ceza çekiyoruz , çekiyoruz..

Tarihimize bakalım: Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Nuri Kirligil, Devrim otomobili ve daha nicesini kim durdurdu kim yok etti ? dönen bin bir türlü oyunlar dostlar , sönen kandiller !..

24 Temmuz 1960 da Rusya da Merhum Şehit Başbakan Adnan Menderes ile Rusya arasında, hava savunma sistemi, uçak yapımı, Nükleer Santral yapımı, Lada arabaların Türkiye de üretimi içinde olmak üzere 74 Maddelik ortaklık anlaşması imzalanacak.. hazırlıklar ABD ye rağmen 4 yıldır devam ediyor..

ABD 27 Mayıs 1960 darbe yaparak: Bizim çocuklar başardı.. dedi.. unutmadık.. üç vatan evladının nasıl asıldığını unutmadık, o sönen kandilleri unutmadık..

ABD 12 Eylül 1980 darbesinde yine bizim çocuklar başardı dedi.. herkes çok iyi biliyor.. Bir sağdan bir soldan diyerek bu vatan evlatlarını idam edenler eşit davrandık diyordu ama sönen ise bu vatanın kandilleri idi..

15 Temmuz da ise ABD : Bizim çocuklar beceremedi dediğini de 8 yıl önce söylemişti.. Kıripto FETÖ'cülerle vatan evlatlarını , yurdumun güzel kandillerini söndürmeye devam etti.

Dünyada ilk titreşimli cep telefonu yapan Aselsan Mühendisleri ilk telefonu Başbakan Süleyman Demirel hediye etti, 24 ülkeye ihracat yaptı ama mühendisleri ne hikmet ise sıra ile intihar ettirdiler.. halen o elleri çözemedik..

Türkiye Büyümesin

İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet ait yolcu uçağı, 30 Kasım 2007'de Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü.

Bu uçak düşmedi düşürüldü !. Uyan vatandaş uyan ! o uçak düşürülmese bugün farklı konuları konuşuyor olacaktık..

Bu kazada Türkiye Süper güç yapacak ilim adamları öldürülmüştü..
Kazada hayatını kaybedenler arasında, "Türk Hızlandırıcı Merkezi" projesinin Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde düzenlenen 4. Çalıştayına katılmak üzere yola çıkan proje üyesi Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Engin Arık, Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ile araştırma görevlileri Mustafa Fidan, Özgen Berkol Doğan ve yüksek lisans öğrencisi Engin Abat da bulunuyordu.

Dünya da bulunan Toryum yüzde 50 ve kalitelisi Türkiye de : Toryum atağı geliyor. Uçakta bulunan önemli proje hakkında çalışan 6 tane de "bilim adamı" vardı. Başlarında Prof. Engin Arık Hanımefendi bulunuyordu. Engin Arık çok önemliydi.
Engin Arık, toryum madeninden nükleer enerji üretmenin sırrını bulmuştu. Projeyi hayata geçirmek için çalışmalarının sonuna gelmişti. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı tamamen bitecekti. Ayrıca Türkiye de toryum madeninde dünyanın en zengin ülkelerindendi.
1 ton toryumun enerjisi ile 1 milyon ton petrolün enerjisi eş değer idi..
Toryum geleceğin en önemli madeni. Dünya rezervlerinin yarıdan fazlası Türkiye’de, Batı Anadolu’da bulunuyor. Eskişehir, Sivrihisar, Beypazarı ve Kızılcaören yörelerinde. Neredeyse bütün dünyadaki toryumun yarıdan fazlası Türkiye'de. Engin Arık projeyi bitirmişti.

Bu proje hayata geçmemeli idi.. 18 yıl geçti uyumaya sevk edildi. Sönen ilim kandillerimiz bunlar..
Prof. Engin Arık ölümünden önce: “Türkiye tüm enerji ihtiyacını senede 50 ton toryum ile karşılayabilir. 1 ton toryumun enerjisi ile 1 milyon ton petrolün enerjisi eş değer" demişti.
Yine Engin Arık: “Sadece Isparta’da bulunan Toryum rezervi Türkiye’nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Büyük bir servetin üzerinde oturuyoruz. Küçük bir yatırım ile toryumu enerjide kullanmak suretiyle dünya devleri arasına girmemiz mümkündür” demişti.
Ve 2007'de Isparta'ya giden uçak düştü ve Prof. Engin Arık öldü. Uçak patlamamıştı. Eşyaları kurtulmuştu. Kazadan sonra tüm eşyaları ailesine teslim edilmiş fakat bavulunun içinde olan laptobu kaybolmuştu. Tüm çalışmaları onun içindeydi. Bir el, laptopa el koymuştu.
Eşi Prof. Metin Arık: "Bütün çalışmalarının yer aldığı laptopun da içinde bulunduğu bavul kaybolmuştu. Olay yerinde bulunan eşyalarla ilgili çok titiz çalışılmıştı. Ufak eşyalar bile bulunmuştu. Laptop kayıptı. O laptop olmayınca işleri toparlamak çok zor olacak" demişti. uçağı düşüren gerekli olanı almıştı.. Tıpkı Muhsin Yazcıoğlunun Helikopter kazası gibi !..

Aselsan susturduk..

Prof.Dr. Engin Arık susturduk..

Enerji Petrol, Dogalgaz diyen Berat Albayrak 'ı susturduk !..Türkiye Enerji diyor, Petrol diyor, Doğalgaz diyor, Kayseri de toprağa kömülen uçakları çıkaracağım diyor ! İHA ve SİHA , Savaş uçağı yapacağım diyor tüm bunları üst üste koyduğumuzda Türkiye durdurulması gerekiyordu..

Türkiye boyu 10 santimi geçmemeli : ABD 1951 de Erzurum da Kadrosuna dahil ettiği FETÖ harekette geçirme zamanı 15 Temmuz idi..

Türkiye indirilecek darbeler: Darbe başarılı olsa da olmasa da Türkiye Fakir ülke olmalı idi.. boy uzunluğu 10 santimi geçmemeli bize biçilen rol bu !

Türkiye den çok miktarda döviz yurt dışına çıkarılarak Türkiye ekonomisi sarsılacaktır, dolar yükselecek bunun planlaması 2007 de yapıldı..

Daha önce : FETÖ tarafından İhlas Finans Kompansan, Yimpaş gibi Anadolu Sermeyelerine çöküldüğü gibi geride kalınan Anadolu Sermayesine “FETÖ’cü ihbarı ile devlet eli ile çökülmeye devam edilecektir.

Üretim yapan ülkeye döviz girdiren herkese FETÖ iftirası atılacaktır.. Mallarına el konacak kayyum atanacak satılacak parçalanacaktı.. yatırımcı yurt dışına kaçırılacaktı.. bugüne kadar çoğunu yaptılar.. Bunda da başarılı olundu..

15 Temmuz öncesi ve sonrasını iyi anlamak için geçmişimizi iyi okumamız gerekli.. Anadolu Sermayesi düşmanlarını iyi bilmek gerekir..

Türkiye de ki mal varlığını 15 Temmuz dan 3 ay önce yakınlarının üzerine vererek veya satarak paraları yurt dışına çıkaran mı ? FETÖ’cü ?

Cep Telefonunu bile değiştirmeyen, 15 Temmuz da sokaklara çıkan, Sanayici iş adamımız, daha çok üretim diyen yatırım yapanlar mı ? FETÖ’cü ?

Sap ile samanı 8 yıldır ayırt edemedik vatan evlatlarına yazık oluyor doğrusu , bunu çıkıp bir yiğit söylemeye cesaret edemiyor..

Bugün olmuş ülkesi için yatırım yapan, daha çok üretim yapan, ülkeye döviz girdiren, aş ekmek diyen , Fabrikalar kuran insanlara, bu vatanın öz evladına nasıl FETÖ ‘cu diyerek damgalarız ? Bu oyunu 8 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bozmasını bekliyorum..

Bir Afkanlı, Iraklı, Suriyeli dili olmadığı halde ülkemizi tanımadığı halde ülkeye giriyor sonra deniz yolu ile Yunanistan üzerinden Avrupaya gittiğini görüyoruz..

FETÖ’cü iftirasına maruz kalan Sanayicimiz iş insanımız, gerekirse özel uçak alarak, kiralayarak, bir dakika durmaz, üstelik mal varlığını satarak dünyanın her tarafına servetini taşıya bilir..

Ama : Bu vatanın öz evladı , Anadolu Sermayesi FETÖ ve oyunlarına direnerek vatanım diyorsa bunu artık Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan görüp, bu insanlarımıza sahip çıkmalı iadeyi itibar yaptırmalıdır..

Anadolu Sermayesi kimi cezavinde kimi dışarda halen vatanım diyor , ülkem diyor kaçıp gitmeden ülkemiz için çalışıyorsa bunu da görmek gerekir.. genç nesil kandiller sönmesin, Sermayemiz Londura ya yar olmasın !..

Allah ülkemizde bir daha darbe göstermesin diyorum..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi