EXPO YÜKÜ BİZE , PARALAR ANTEP’E

EXPO YÜKÜ BİZE , PARALAR ANTEP’E

    Biz Maraşlıyız, bir birimizi sevmeyiz, öyle ya , kardeşimizi bile sevmeyiz, hele miras meselesi olduğunda birinci düşmanlarımız kardeşlerimizdir.. böyle biz Maraşlıyız işinize gelirse..

    Biri bir göreve gelirse onu şikayet etmeyi severiz, makama oturunca , alttan yukarı çıkmaya çalışanın kafasına vuruz ki başını kaldırmasın diye.. Oysa hiç düşünmeyiz ölüm var , ölüm, yarın bir gün biz öleceğiz gençler yerimizi alacak demeyiz..

    Bu konu uzun bir konu meselemiz bu değil..

    Devlet Planlamadan gelen, Kahramanmaraş’ta her kurulan fabrikanın temelinde imzası olan, Ankara da devlette üst düzey yöneticilik yapan sonra Kahramanmaraş Belediye Başkanı, ardından Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek EXPO 2023 Türkiye , Kahramanmaraş alabilmek için Merhum Fatih Yoğurt ile gizli çalışma yaparak 2.5 yıl emek verdi..

    Sonra 64 ülkenin oy birliği ile EXPO 2023 Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesine , yani Türkiye verildi… üzerinden 3 yıl geçti.. üzülüyorum bir yol alamıyoruz.. halen kavga var..

   En başta yazdığımı bir daha okuyun !.. “ Senmisin EXPO 2023 alan ! yaktım seni Hanefi , “ diyenler, sosyal medyada , Ankara da bakanlık düzeyinde, Mahir Ünal da işin içine katarak şikayet yazıları dilekçeler yazmaya başladılar..

    Bu yeterli olmayınca : Güneşi balçıkla sıvayamayanlar , bu defa Kahramanmaraş bazlı Milletvekilleri, belediye başkanları, Ak Parti ve diğer siyası bazlı çalışmalar yaparak Başkan Hanefi Mahçiçek ve EXPO 2023 kötülemek için yoğun bir mücadele verdiler.. halen de veriyorlar başarısız olsun diye..

    EXPO 2023 başlamasına şunun şurasında 13 ay kaldı.. Hanefi Mahçiçek yardım etmek, EXPO Nimetlerinden yararlanmak için mücadele verme yerine halen bir birimizin kuyusunu kazıyoruz.. Kör döğüşü devam ediyor..

    Sahip çıkması gereken: Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İlçe Belediye Başkanları Kaymakamlar, STK başkanları ve Kahramanmaraş halkı ama kimse işin farkında değil..

    Zurnanın zıt dediği nokta :

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep deki otel sahip ve yöneticileri, lokantaların sahipleri ile geçtiğimiz gün bir toplantı yaptı..

    Kısaca özeti şu : 2023 yılı Nisan ayında başlayacak olan ve 6 ay devam edecek 100 ülkeden ziyaretçinin geleceği Kahramanmaraş EXPO 2023 için Kahramanmaraş hava alanı ve konaklama sorunu olduğu için Gaziantep gelecek olan konukları, bizler otobüsle Kahramanmaraş götürelim gezdirelim, akşam yatma ve yemeye Gaziantep getirelim, bunun için her işletmemiz 6 ay süre ile bir otobüs kiralaması yapsın” diyor..

    Uyan Kahramanmaraşlı uyan ! bu da şu demek oluyor EXPO 2023 yükü bize , Paralar ise Gaziantep gidecektir.. Allah rızası için uyanın artık..!

    Bizim o güne kadar yemek yiyecek lokantaları , konaklama yapacak otelleri, gerekirse öğrenci yurtlarını , bundan daha önemlisi ise Kahramanmaraş Hava Alanı sorunu çözmemiz gerekiyor.. Uçaklar Kahramanmaraş Hava Alanına inmeli.. her işimizi bırakıp hava alanı pistini 900 metre uzatmalıyız.. Belediyelerimiz, DHMİ el ele vererek hemde bir iki ay içinde..

    Tüm bunları yapacak olan ise : 1. Olarak Kahramanmaraş Valimiz Ömer Faruk Coşkun, esnafı başkanları haftada bir toplaması gerekir..

     İkinci olarak: Baba dediğimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, seni , beni , onu bunu kavgayı bir kenara bırakarak EXPO 2023 sahip çıkması gerekiyor..

     Milletvekillerimiz koordinatör olmalı..

     İlçe Belediye başkanlarımız ve Kahramanmaraş halkı Başkan Hanefi Mahçiçek böyle önemli bir organizasyonu Kahramanmaraş aldığı için teşekkür ederek, gelenleri nerede yatıra biliriz.. Zeytin Ilıcasındaki otelleri nasıl verimli kullana biliriz, Kahramanmaraş merkez otelleri, öğrenci yurtlarını nasıl otele çevire biliriz planlaması yaparak bugünden buralar için rezervasyon alınması gerekiyor.. ama maalesef bir çalışma yok..

     Hava Alanından, otele sonra EXPO 2023 alanına sonra, yemek yiyeceği yere ve gezi için yüzlerce otobüs hazırlanması gerekiyor ama bir çalışma yok..

     Biz bir birimizi yerken, Gaziantep bizden 10 km. önde koşarak gidiyor.. sözün kısası, zahmeti bize , Paralar Gaziantep helal olsun, yiyin Maraşlılar bir birinizi iyi yiyin !

    İyi günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi