EXPO 2023 ve Hava Alanı !

EXPO 2023 ve Hava Alanı !

    Uzak’ta bir köy var, gitmesem de , gelmesem de o köy benim köyüm diyorlar ya ! bizim ağalarımız, ağabeylerimiz, büyüklerimiz  onlar bunu diyemiyor.. ağamız bizden habersiz yıllar önce bizim köyü satmış, marabalar boş yere çabalıyor !

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde : Akdeniz bölgesinde, Maraş diye bir köy var bu köyün sahibi yok.. ağası yok, bilmem bizim köyü ağa ne zaman sattı ?

    Maraş köyünün ağası ses ver neredesin ?

    Dün bir dostumuzun yanına vardım: Pegesus hava yolları Kahramanmaraş seferlerini iptal etti.. yüzde yüz dolu gelip gidiyordu hayret nniye iptal etti ?

    Bir dostumuz söze karışarak: Gaziantep varken, Kahramanmaraş uçak indirmezler ! bunu aklınıza koyun, Maraş köyünün ağası yok, ağa marabalardan habersiz köyü satmış sizin haberiniz yok.! Diyerek isyanını dile getirdi..

    Gaziantep : lobisi , Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay ve Kahramanmaraş hava alanlarını kendiliğinden müdahale olmadan kapatma kararını alalı yıllar oldu..

    Uçakla gelip gidenler bilir: Maraş üzerine gelince şu anonsu duyarız, Sinyal alamıyoruz Gaziantep gineceğiz..

    Bu Adıyaman, Şanlıurfa , Hatay hava alanları içinde geçerli bir sözdür..

    Bir yıl gibi bir zaman kaldı dostlar ?

    54 Ülkenin oy birliği ile Türkiye de Kahramanmaraş’ta 2023 yılının Mayıs ayından başlayarak 6 ay süre ile Kahramanmaraş’ta yapılacak olan bugün için 2 milyon kişinin gelmesi kesinleşen EXPO 2023 den haberiniz var mı ?

    Bu insanla Kahramanmaraş nasıl gelecek ? , Nerede yatacak, Nasıl geri gidecek ? Nerede yemek yiyecek ? bunları hiç düşündünüz mü ?

    Maraş köyü için tek çırpınan bu köyün ireli gelen yiğidi Hanefi Mahçiçek !

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yurt içi, yurt dışı, Şehrimizin ilçeleri, sivil toplum kuruluşlarına bugüne kadar anlattığı EXPO 2023 artık okullarda öğrencilere anlatıyor..

    İyi ya : Maraş köyünü ağa satmış gitmiş, köyün Marabalarının sesi çıkmıyor, çocuklarında yapacağı bir şey yok ama : Sadece tarih de hatırlaya bileceklerdir..

    Maraş köyünün yiğit evladı Hanefi Mahçiçek 2022 yılında bize bunları anlatmıştı diye..

     Maraş köyünün sahibi yada ağası Hanefi Mahçiçek mi ?

     Maraş köyünün : hiç sahibi yok mu ?

     Hava Alanımız var , 400 personeli ile 7/24 açık ama uçak gelmez !, haftanın belli günü Türk Hava Yolları İstanbul, Ankara seferi yapıyor ertelenmez, rötar yemez ise : Ancak özel hava yolu şirketleri buraya uçmuyor..

     THY da sinyal alamadım diyerek Gaziantep gidiyor..

     Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: Beyza Anadolu lisesi öğrencilerine EXPO anlatınca , Hava yolu ulaşımı, otel, lokanta, ulaşım gündeme geldiğinde öğrencinin biri çok güzel bir laf söyledi.. “ Burası Maraş köyü, Gaziantep bizi ilçe yapsınlar sorunlarımız biter!”

     Sitem dolu sözün arkasında acı gerçekler var..

     Hanefi Mahçiçek başkan çırpınıyor ama ona destek olan sesini duyan yok !

     Turist gelse : yatacak otelimiz yok..

     Guruplar gelse : Toplu yemek verecek yerimiz yok..

     Demiryolumuz var tren gelmez, hava alanımız var uçak inmez.. böyle bir köyüz biz..

     Bugün Kahramanmaraş Türkiye de üretilen eklektiğini yüzde 12 ‘sini,.. İplik üretiminde yüzde 33 kumaş dokuma da yüzde 17’sini , Bayan ayakkabıda birinciyiz, Altın işlemede İstanbul dan sonra ikinci sıradayız.. Çelik mutfak eşsasında yüzde 70 üretimle birinciyiz.. iyi kötü, büyük küçük faal 813 fabrikamız, 238 bin SSK çalışanımız var 1 milyon 200 bin nüfusla Akdeniz bölgesinin sonunda ağası tarafından satılan bir köyüz , işte bu yerin ismi Maraş köyü..

     Yazık: Vallahi yazık, bu memleket bu kadar sahipsiz olamaz..

     Sen , ben yaptım kavgasını bir kenara bırakarak bir çatı altında toplamıyoruz.. param parçayız.. böyle olunca da iş bir işi çözemiyoruz..

     Yazık be dostlar yazık..

     Uyanın artık , uyanın !

     Hayırlı cumalar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi