Emeklinin Kurban Kesmesi !

Kurban kesmek kimlere vacibdir

Emeklinin Kurban Kesmesi !

Kurban bayramının ilk üç gününde, kurbanlık bir hayvanı kurban niyeti ile kesmek demektir. Kurban, vacib vazifesini yerine getirerek sevaba kavuşmak için kesilir. Mukim olan, akıllı, büluğa ermiş, hür ve Müslüman erkeğin ve kadının, ihtiyaç eşyasından fazla nisap miktarı malı veya parası varsa, Kurban bayramı için niyet ederek, belli günlerde, belli bir hayvanı kurban kesmeleri vacib olur.

Dinen karı kocadan hangisi zengin ise kurbanı o keser, ikisi zengin ise ikisi de keser, ikisi de fakir ise ikisi de kesmez. Fakir kurban kesmek zorunda değildir ama keserse çok sevap olur.

Bizde bir söz vardır sakalı doğru yerine bağlayalım !

Ramazan ayı gelir, oruç tutmaz, namaz kılmaz ama teravih namazını tartışır 8 rekat mı ? 10 rekat mı ? 20 rekat mı ? , oysa bunu tartışmaya açanlar bir tek rekat bile olsa camiye gidip namaz kılmazlar cuma namazına bile gitmezler..

Son 10 günden beri Kurban Kesmeyi de siyasette alet ettik, maalesef ki , bugün bir küçük Kurbanlık 12-20 bin TL arasında Büyükbaşa hisse 20-30 arasında, iyi bir koç veya teke alayım dersen 25-30 bin TL gözden çıkaracağın.. Deve , Dana kesersen üst sınır sende..!

Sosyal medya da gezen ve şuursuzca yazılan yazılarda : 10 Bin TL emekli Maaşı alan kişi nasıl kurban Kesecek diye yazıyorlar..

Kurban Vacib bir ibadettir..

Türkiye en zengin adamı : Kurban Kesmezse dinden çıkmaz kafir olmaz, hesap da sorulmaz, sadece vacib bir ibadeti yerine getirmemiş olur.. vacib ibadetin sevabını alamaz !..

Emekli Nasıl Kurban Kesecek, Hükümet Emekliye Kurban Parası versin diyerek siyaset yapana sözüm: Şu anda ülkemizde 10.523.105’i SSK emeklisi, 2.849.668’i BAĞ-KUR emeklisi ve 2.478.471’i Emekli Sandığı emeklisi olmak üzere, toplam 15.851.244 emekli yer almaktadır.

Dünyadaki ekonomik krizi göz önümüze aldığımızda bu kadar emekliye kurban parası nasıl verilecek ? Bu popülist bir siyaset söylemidir..

Sünnet ve vacib olan ibadet şöyle dursun: Sakalı biz doğru yere bağlayalım..

Farz olanlara bakalım:

Madem ibadet yapacağız Kurban Keserek sevap kazanacağız ! Öyle ya önce farzlara bakalım:

54 adet farz var ! Bilen var mı ?

Sayacak bir yiğit var mı ?

Beş vakit namaz kılıyormuyuz ? Farz , farzı terk etmek, basite almak imanı götürür.. Harama , helal diyen, farza , boş ver diyen kafir olur..

Harama bakmamak, haramdan kaçınmak farz, sokakta dolaşırken gözlerinizi haramdan koruya biliyor musunuz ?

Helal yemek için : Bey ve Şira yani alış veriş bilgisini bilmeniz gerekir bugün hangi Müslüman bunu biliyor ? , kurban kesme yerine alış veriş bilgisini öğren bunu öğrenmek farz.. biz sünnet ve vacib ibadetlerden önce farzı öğrenelim.

Sakalı doğru yerine bağlayalım: 10 Bin TL emekli Maaşı alan vatandaş nasıl kurban kesecek, devlet kurban parası versin deme yerine , Müslümansınız mağdem önce 54 Farzı bir öğrenelim..

Emekli kardeşlerimiz : Farz, Vacib , Sünneti önce bir öğretelim.. Haramlardan nasıl kaçarız onu öğretelim..

Müslüman Kurban Keser, Peki biz Müslüman mıyız ? 54 farzı, haramı helali , vacibi, sünneti biliyor muyuz ? , Kurban, dünyada vacib vazifesini yerine getirmiş olmak ve ahiretteki sevabına nail olmak için kesilir.

Kurban kesmek vacib ama bizim daha önce yapmamız gereken farzlar var gelin önce onu öğrenelim sonra emekliye kurban düşer mi ? Düşmez mi ? Emekli maaşı ne kadar olmalı ? Bunu dine karıştırmadan tartışalım..

Önce : Haramı ? Helali ! Öğrenelim !.. sonra farz var onları öğrenelim 54 farzı bir kere öğrenelim , sonra da Emekliye Kurban işine bakarız !..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi