Babaların Yol Çilesi !

Babaların Yol Çilesi !

Çocuk doğar, baba sevinir! Bebek ağlayınca baba üzülür. Yürümeye, koşmaya başlayınca baba sevinir; düşünce babasının yüreğinden bir parça kopar. Ne de olsa baba yüreği, özellikle belli etmese de baba yüreği sever .

Okula başlayınca baba da onunla okula başlar, ABC birlikte yazar okur. Tüm sınavlarda baba başroldedir. Sabah erken kalkar, çocuğu sınava hazırlar, onunla birlikte sınav heyecanını yaşar. Baba fedakar baba! Hem elçi hem baba... Hem sınav hem çile... Hangi sınav çilesiz olur ki? Babanın çilesi biter mi ?

Baba, Kurban Bayramı öncesinde yola düşen babalar... Kurban Bayramında yola düşecek babalar... Üniversitede okuyan çocuğunu hava alanında karşılamak için Kurban Bayramı öncesinde havaalanlarına giden babalar, torunum çocuklarım gelecek diye havaalanına koşan babalar, fedakar babalar: Bugün sizelere selam olsun diyorum..

Gece Gaziantep Havaalanına giden babayı gördüm; sevinç ve isyan edercesine çünkü Kahramanmaraş'a konmayan uçak seferlerine isyan ediliyordu. Adana'ya giden baba, garajda bekleyen baba, fedakar baba! İsyan içinde bu şehre niye uçak seferi konmaz diye bizi soruyor, öyle ya biz biliriz de birileri sebebini bilmez gibi davranır..

Öyle ya: Üniversitede okuyan çocuğu Adana veya Gaziantep Havaalanından almaya giden baba, şehirler arası otobüs garajında ​​bekleyen baba, hep baba baba! Bayramda çocuklarını havalandırmadan alacak baba, fedakar baba! Torunum geliyor diye havalandırmana koşan baba! Baba olmak kolay değil, çile dolu hayat bir acı yüzü ile Kahramanmaraşlıya hava alanı çilesi çektirenler utansın ne diyelim !..

Bu dünyada o kadar çok fedakar baba var ki, babasının çilesi oğlu, kızının neşesi olur, sonra okula veya çaba ile giderken hüzün olur. Şimdi ise yine baba, oğlunun kızının ayrılık acısı ile ilgili çile çekmektedir. Tam kavuştum derken, yeniden yola düşen baba babalar, dedeler !..

Baba fedakardır: Acı çeker, öyle ya, ayrılık acısıyla gözlerimize aklar düşer, yüreği yanar! Bilmeyen ne bilsin; acımızın içimizi yaktığını! Baba bu: Ne olur bunak demeyin dedik, babanıza, dedemize, bunak demeyin elini öpüp Kurban Bayramında ona iki şiş kebap pişirin sevindirin onları.. Yarın bir gün sizde baba ve dede... Anne, olacaksınız bu acıları o zaman yaşayacaksınız !..

Kurban Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı çilesini Adana, Gaziantep yollarında çile çeken babalar , çocuklarına kavuşunca sevinir babalar çocuklarını geri götürüp , getirip bırakacak fedakar babalara selam olsun diyorum.

Kalın sağlıcakla...

Hayırlı Bayram

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi