Dom dom kurşunu yedik ama ölmedik !

Dom dom kurşunu yedik ama ölmedik !
Önceki gün, binası ağır hasarlı olan ve yıkılacak yenisi yapılacak olan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 5. Olağan Meclis Toplantısı Kipaş Holding merkez binası salonunda yapıldı..
Meclis üyelerinin gözlerini içine baktım şu cevabı aldım: " 6 şubat sabahı Dom dom kurşunu yedik ama yıkılmadık ölmedik ayaktayız !"
Hababam sınıfı var bilirsiniz yüz defa izlemişinizdir.. orda park da eğitim yapan bir sahnesi var o gözümüm önüne geldi.. onun gibi Kahramanmaraşlı sanayici ve Başkan Mustafa Buluntu, Meclis Başkanı M.Hanefi Öksüz , " KMTSO , her yer biz yıkılmadık ayaktayız her yerde toplantımızı yaparız," mesajı da önemlidir..
önemli olan motivasyona birlik olmak , küllerimizden yeniden bir Kahramanmaraş çıkarmak.. Başkan Mustafa Buluntu : “Ticaret ve Sanayi Odası olarak sahadan aldığımız verileri ve bize gelen talepleri ilgili yerlere ilettik. Biz sahadan aldığımız sonuçları depremin olduğu andan itibaren gerekli fedakârlıkları da yaparak, çözüm üretmeye ve talepleri iletmeye çalışıyoruz” diyerek 50 günlük çalışmalarını anlattı.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem değil ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremler sonrası ağır hasar alan Kahramanmaraş ekonomisini ayağa kaldırmak adına yoğun mesai harcayan Başkan Mustafa Buluntu öncülüğündeki Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, bu süreçte yaptığı çalışmaları meclis üyelerine anlattı.
KMTSO toplantısına AFAD Müdürü Ahmet Güngör, KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Yasin Yüksek ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Celal Altuntaş da katıldı. Kahramanmaraş Sanayi nasıl daha kısa sürede ayağa kaldırız masaya yatırıldı.
Toplantı öncesi ayak üstü sohbet ettiğimiz Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı Hanefi Öksüz :" Depremi unutup işimize odaklanacağız yıkılan oda binamızda fabrikalarımızda yeniden yapacağız," diyerek kararlı gafur duruşunu gördüm..
Bugüne kadar Banka Kredisi kullanmayan kendi öz kaynakları ile fabrikasını kuran ve bugün fabrikası hasarlı olan Sanayicilere yardım edilmesi gerekiyor ki bu gündeme geldi..
Bu sebeple KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, devletin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Dünde yazdım Kahramanmaraşlı Kahramanmaraş dönerek ekmeğine sahip çıkmalı diye bu sebeple asgari ücretin 12 bin bandının üzerine çıkması burada devlet Devletin desteğine ihtiyacımız var. aksı halde işçi gelmiyor..
Sayın Cumhurbaşkanımıza Kahramanmaraş sorunlarını anlatan bir mektup yazdığını ve Kahramanmaraş’a ziyaretinde de konuyu bir mektupla dile getirdiğini söyleyen KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz : Herkes işini gücünü güzel bir şekilde planlamalı. Verimsiz işletmelerin üzerine gitmeyin ve daha fazla yatırım yapmayın. Her zaman çok önem verdiğim bir konu var. Güçlerimizi birleştirmeliyiz. Elimizdeki sermayeleri birleştirmeliyiz. " diyerek birlik çağrısı yaptı.
Başkan Öksüz : " Kahramanmaraş boşaldı. .bir taraftan bir göç sorunumuz var. Vatandaşlarımız geri dönmek istese büyük bir barınma ihtiyacı var. Acilen bizlerde kendi imkânlarımızla konteynerler yapmaya başladık. Bir de tabii şehrin geleceği var. Azerbaycan Bulvarı, Trabzon Caddesi gibi büyük caddeler neredeyse boşaldı. Buraları bizim tekrar şehir merkezi yapmamız lazım. Yeni imar planında şehir merkezi olan yerlere depreme dayanıklı iş merkezleri yapmamız gerekiyor. Modern bir şehir kurmamız lazım.” diye konuştu..
Meclis toplantısı notlarıma bakıyorum: KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, “Kahramanmaraş depremden çok fazla yara ve hasar almış bir şehir. Kahramanmaraş’ı diğer şehirlerden ayıran özelliği sanayi kenti olması. Hafta sonu Adıyaman, Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımızla istişare ettik. Hatay’da bina olarak çok fazla yıkım var ama sanayi olarak yok. Adıyaman da aynı şekilde. Aramızdaki istişareler neticesinde şuna karar verdik; Kahramanmaraş’taki ekonomik büyüklük tüm vilayetlerden çok daha fazla. Kahramanmaraş’ta sanayi tesislerimiz, iplik makinelerimiz ve diğer birçok tesisimiz ciddi hasarlar aldı.
Türkiye ekonomisinin yüzde 10’u etkilenmiş durumda olduğu gözüküyor. Tüm üyelerimize mail attık. 1786 şirketimizden dönüş geldi. Bu şirketlerden gelen mail üzerine ağır hasarlı ve yıkımı yapılacak 900 adet sanayi tesisi ve kuruluş var. Az hasarlı 534 adet, orta hasarlı 242, hasarsız 56, daha kontrole gelinmeyen 54 adet işletme mevcut. Bu verileri biz ilgili kurumlarımıza ulaştırdık. diyor başkan Buluntu..
Kahramanmaraş’ın ihracatında yaklaşık yüzde 60 düşüş var. bu fabrikaları ayağa kaldıramaz işçi arkadaşlarımız şehre dönmezlerse asıl sıkıntı o zaman başlayacaktır..
Sevindirici bir haber : Kahramanmaraş Hava Alanı için bugüne kadar çok istediğimiz “ILS CİHAZI İÇİN İHALE YAPILDI” diğer bir sevindirici haber ise Almanya/Schengen vizesi için başvuruları artık Kahramanmaraş’tan yapabiliyorsunuz. ILS cihazıyla ilgili önemli gelişmeler oldu. Cihazla alakalı ihale yapıldı. 2 ay içerisinde cihazın kurumu tamamlanacak.
Bu cihaz ile hava alanımız dış uçuşlara da açılmış olacaktır.. Bu gün yazım biraz uzun oldu.. ama güzel gelişmeler , güzel çalışmalar olunca az az değinmek istedim.. Sabrınız için teşekkür ederim
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi